www.endustriweb.com
JSP

ARPRO® ödüllü araç koltuğunun ağırlığını %30 azaltıyor

Lider araç koltuğu üreticisi Avionaut global pazarda yeni ve ultra hafif bir modelin lansmanını yaparak daha fazla anne-babanın en güncel Avrupa güvenlik standartlarını aşan temel bir bebek ürününü alabilmesine olanak sağladı.

ARPRO® ödüllü araç koltuğunun ağırlığını %30 azaltıyor
Avionaut tarafından tasarlanan, araç koltukları için Avrupa genelinde uygulanan standart olan i-Size'a uygun şekilde geliştirilen ve arkaya bakan Ultralite modeli ön darbeye karşı kafa korumasına yönelik i-Size ölçütünün %53, torakal omurga korumasında %40 ve yan darbelere karşı kafa korumasında %20 üzerine çıkıyor. Pazarda i-Size ölçütlerini geride bırakan az sayıdaki araç koltuklarından biri olan Ultralite, koltuğu araç gövdesine bağlayarak doğru kurulumu sağlamak üzere bir ISOFix bağlantı sistemine kolayca takılabiliyor.

Çarpışmayla meydana gelen darbe kuvvetini büyük ölçüde azaltmak ve böylece çocuk güvenliğini artırmak üzere tasarlanan Ultralite'ın ağırlığı yalnızca 2,5 kilo. Avionaut'un 3,5 kilo ağırlığındaki önceki araç koltuğu modeline kıyasen ağırlığın %30 azaltılması anne-babaların Ultralite'ı doğru konuma getirmesini kolaylaştırıyor ve bu da yenilikçi, hafif ve yiyecek maddeleri için uygun bir malzeme olan ARPRO®'nun kullanılması sayesinde mümkün oluyor.  Koltuk 13 kiloya kadar ağırlığı ve 45 - 86 cm boyu olan yaklaşık 0 ila 15 aylık çocuklar için tasarlanmış.

i-Size koltuklarda çocuğun kafası, boynu ve hayati organları için daha uzun ve gelişmiş koruma sağlamak amacıyla çocuğun yüzü arkaya bakıyor. i-Size kuralları Avrupa'da giderek yaygınlaşıyor ve şu an halihazırdaki R44-04 standardının yanında yer alıyor.

Avrupa, Orta Doğu ve Afrika ARPRO® yenilik müdürü Bert Suffis şunları ifade etti: "Ultralite araç koltuğunu geliştirmek için Avionaut ile çalışırken bu süreç boyunca tasarımın her hususunun fonksiyonel olmasına dikkat ettik. Bu süreçte azalttığımız her gram ağırlık daha iyi performans ve daha yüksek darbe emilim performansı sayesinde iyileştirilmiş güvenlik anlamına geliyor. Bunun sonucunda hafif, güvenli ve taşıması-kurması kolay bir araç koltuğu gerceklestirdik."

Avionaut CEO'su Lukasz Karwala şunları paylaştı: "ARPRO®'nun özellikleri tüm gerekliliklerimizi karşıladı. Hafif ve esnek olan bu malzeme Avionaut'un yenilikçi tasarımı için kusursuz bir eşleşme oldu ve gelecek projelerde de ARPRO® ile işbirliği yapmayı dört gözle bekliyoruz."

ARPRO® dünya çapında çok çeşitli uygulamalarda kullanılan hafif, sağlam ve enerji emilimi sağlayan bir malzeme. Bu malzemenin avantajları arasında titreşimleri emebilmesi, nem oluşumunun önlenmesi ve sıcaklık değişimlerine karşı dirençi yer alıyor.

Ultralite ergonomik tasarımda prestijli bir 2016 Red Dot Tasarım Ödülünün sahibi. Bu model on farklı renkte raflarda yerini alıyor.

ARPRO® hakkında daha fazla bilgi için www.arpro.com  adresini ziyaret edebilirsiniz.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers