www.endustriweb.com
Kennametal

Taretler benzersiz işlevsellik sağlıyor

Hala standart torna takımlarını mı kullanıyorsunuz? Ancak büyük bir değişimle hızlanmanın zamanı!

Taretler benzersiz işlevsellik sağlıyor
Takım tezgahları gittikçe daha karmaşık bir yapıya sahip olduğundan ve daha kısa sürede parça üretme gereksinimi arttığından, CNC torna tezgahı sahipleri ve yöneticileri, işyeri verimliliğini arttırmak için en yeni teknolojilere yönelmek zorundadırlar. Bu çözümlerden en üretken olanının ironik olmadığı gerçeği, aslında yeni olmaktan çok uzak olması ve hatta yaklaşık otuz yıldır en az durma süresine sahip takım tezgahı savaşında şampiyon olduğudur. KM™ Hızlı değiştirilebilen takımlama olarak tanımlanan, kendisi sizin için eski bir dost, hiç tanımadığınız bir yabancı, ya da yeni tanıştığınız ve indirim aldığınız bir tanıdık olabilir, fakat bu çözümün en sonunda sizin için neler sağlayabileceğini  görmek için araştırma yapmanın tam zamanı.
 
Bunun nedeni Kennametal´in hızlı değiştirilebilen takımlama kurallarını bir kez daha değiştiriyor olmasıdır. PA takım sağlayıcısı Latrobe tamamen yeni bir ürün serisi olan Tarete uyarlanabilen bağlama ünitelerini piyasaya sunuyor. Dahası Kennametal, bu seri KM adaptörlerini üretmek ve desteklemek için küresel torna tezgahı uzmanı EWS Tool Technologies ile ortaklık kurdu. İki şirket birlikte, işleme atölyelerindeki DMG Mori, Okuma, Mazak, Haas, Doosan, Nakamura, Hwacheon ve Hydundai marka torna tezgahları taretlerinde takımların yapılandırılmasını yeniden tanımlamak için planlamalar yapıyorlar. 
 
Değişimi kucaklamak 
Belki geçmişte hızlı değiştirilebilen takımlama çözümlerini incelediniz ve size göre olmadığını düşündünüz.İlk bakışta çok pahalı olarak değerlendirilmiş, ya da herhangi yeni bir teknolojiyi uygulamanın getirdiği güçlüklerle uğraşmaya değmeyeceği düşünülmüş olabilir. Bu nedenle işleme atölyelerinin ezici bir çoğunluğunun çok az direnç göstererek CNC torna tezgahlarıyla birlikte sevk edilen standart taret takımlamayı kullandığı gerçeğini açıklayabilir."Son IMTS ve EMO fuarlarında pek çok müşteriyle konuştum ve hesaplamalarıma göre yüzde sekseni hızlı değiştirilebilen takımlama sistemini kullanmıyor" diye açıklayan Kennametal Takımlama Sistemleri Müdürü Michael Schuffenhauer, sözüne şöyle devam etti; "Çok şaşırdım ve bu bana göre işleme atölyelerinin daha rekabetçi olması için muazzam bir fırsat olduğunu göstermekte."  
 
Tarete uyarlanan bağlama üniteleri, standart blok tipi taret takımlamayı, CNC torna tezgahı için özel olarak yapılmış hızlı değiştirilebilir adaptörlerle değiştirerek bu fırsatı desteklemektedir. Bunlar, gerek döner özellikli ve gerekse sabit  VDI ve BMT tip taretler ve eksenel, radyal ve hatta açısal yönlendirilebilen takım tutucuları için tamamen uygundur. Hızlı değiştirilebilen takımlamanın uygulanması çok daha kolaydır. Toplam takımlama maliyeti düşüktür. Takım tutucu rijitliği ile ilgili endişeler kendiliğinden ortadan kalkmaktadır. Buna ek olarak her tip bağlama ünitesi EWS tarafından, öngörülen takım tezgahı üreticileri için sanki tezgahlar KM taretli olarak tasarlanmış gibi tezgaha özgü üretildiğinden mükemmel bir uyumlulukta olması sağlanmıştır. 
 
Köprüler kurmak
"Kullanılabilir işleme zamanı, herhangi bir imalat yapan şirketin verimliliğine önemli katkı sağlayan unsurlardan biridir" diye açıklıyor Schuffenhauer. " Açıkçası kurulumu azaltmak bu ölçüyü iyileştirmenin büyük bir kısmı olup, bu da hızlı değiştirilebilen takımlama sistemlerinin mükemmel olduğu bir konudur. Ancak tezgah başındaki kullanıcı, örneğin takım değiştirme sırasında talaş haznesine düşen bir vidayı aramak için on dakika harcarken veya işleme sürecinde bir matkapla uğraşmak zorunda kalması nedeniyle tezgahın öngörülemeyen durma süresi ortaya çıkabilir. KM bu üretim dışı süreci ortadan kaldırmakta ve tarete uyarlanan bağlama üniteleri sisteminin hızlı değiştirilebilir yeteneği ile takım tezgahı arasında bir köprü işlevi görmektedir."
 
Bu köprü hem güçlü hem de geniş kapsamlıdır. Merkezden kaçmalı ve sıralı bağlama ünite çeşitleri vardır ve bunlar sağ ve sol yönlü kullanım için uygundur. Otuz yıla yakın araştırma ve geliştirme deneyiminin ardından, KM adaptörlerinin listesi çok çeşitlilik içermekte ve Hidrolik takım tutucular, ER tip pensli tutucular, Kovan freze adaptörleri, İç çap ve Dış çap tornalama ünitelerinden oluşmaktadır. Aynı zamanda 32mm.´den 63mm.'ye (KM32´den KM63´e) kadar ölçü aralığında arayüze sahip bağlama ünitesi ölçü aralığında değişik ölçülerde bulunmaktadır. Torna tezgahınız, torna-freze tezgahınız veya çoklu işlevselli işleme merkeziniz ister çok küçük medikal vidalar, isterse traktör römorkuna gereken büyüklükte yatak mil kasnakları üretsin, tarete uyarlanabilen bağlama üniteleri ve  KM tüm gereksinimlerinizi karşılamaktadır.

İşin matematiksel yanı
Peki KM nedir ve neden benzer rakip ürünlerden daha iyidir? Bu takım, araştırma ve geliştirmeler sonucunda son şeklini almış ve yaygın kabul gören bu sistemi tanımayanlar için Schuffenhauer şu açıklamayı yapıyor: "KM, konik takım şaftı boyunca yerleşik bir çift sertleştirilmiş çelik bilya kullanıyor. Bağlama kuvveti uygulandığında, takım tutucu konumlandırma yüzüne karşı geriye çekilirken konik şaftın arka kısmı genişler. Ölçüm hattında küçük bir girişimle birlikte, bu üç noktalı temas, yüksek sıkıştırma kuvvetlerinin yanı sıra son derece hassas radyal ve eksenel konumlandırma ve tekrarlanabilirlik sağlar. Bir başka kolay anlatımla, bu ölçü aralığında sunulan en rijit ve hassas doğrulukta hızlı takım değiştirme sistemidir."

Bir kez daha göz atmaya (belki de ikinci kez) hazır mısınız, ancak maliyetlerle ilgili hala endişe duyuyor musunuz? Kennametal Takım sistemleri, Küresel ürün yönetimi direktörü Jay Verellen, tezgahınızın kullanımında iyileştirmeleri ölçmek için Kennametal.com sitesinde yer alan ROI hesaplayıcısına dikkat çekiyor. Üç veya altı ay gibi kısa bir sürede potansiyel bir olumlu yatırımın geri dönüşünün (ROI) sıradışı bir durum olmadığını ve şirketin Müşteri uygulama desteği (CAS) ekibinin müşterilere aradıkları değeri elde etme aşamasında yardım etmeye hazır olduklarını belirtiyor. "O kadar karmaşık bir hesaplama da değil" diyor Verellen. "Saat başı ücret ve vardiya başına kurulum sayısı gibi birkaç girdiyi girdikten sonra kısa bir sürede son derece anlaşılır durum ortaya çıkacaktır. Ancak, aynı zamanda KM´nin daha az somut etkilerini de göz önünde bulundurmanız gerekir. Kurulumlar ve süreç içi takım değiştirmeler daha kolaydır, bu nedenle daha düşük vasıflı bir operatör çalıştırmak ürkütücü bir durum değildir ve aynı zamanda kullanım esnekliğinde büyük ölçüde artış sağlanır. Bu, şu anda varolan geniş kapsamlı ürün programında yer alan takımlar ve adaptörlerle ilgili esneklikle değil (ki bu da kesinlikle çok önemlidir), müşterinizin memnuniyetini sağlamak için gereken esneklikle ilgili daha fazla unsura ihtiyaç vardır; Bir tezgahın kurulumunu beş dakika içinde gerçekleştirebiliyorsanız, tüm uğraşlarınız boşa gitmeden onların değişken isteklerini karşılayabilmek çok daha kolay hale gelir. KM ve Tarete uyarlanan bağlama ünitelerinin bize sundukları işte tam olarak budur."
                         Taretler benzersiz işlevsellik sağlıyor
Birçok çeşit ve tip, dünya genelinde stok yapılan bölgelerde kullanıma hazır durumda bulunmaktadır.
                     Taretler benzersiz işlevsellik sağlıyor
Çift istasyonlu ve merkezden kaçmalı bağlama üniteleri günümüz çok eksenli, çok milli ve Y eksen işleme özellikli CNC torna tezgahları donatırken çok yüksek kullanım esnekliği sağlamaktadır.
                      Taretler benzersiz işlevsellik sağlıyor


Tarete uyarlanan bağlama üniteleri, burada gösterilen BMT taretlerinin yanı sıra Mazak VDI taretleri için de mevcuttur. 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers