www.endustriweb.com
EPLAN

Zemini hazırlanıyor : Store Share View’ı Bulutlara Çıkarın

Veriyi buluta taşımak ve işbirliği senaryoları yaratmak gibi durumlarda kullanmak bugünlerde gönüllü bir iş olmaktan çıkıp zorunlu bir hale geldi. Fakat pek çok şirketin de izlenmesi gereken doğru yol ve alınması gereken uygun “doz” hakkında soruları var. Bu konuda destek sunan Eplan ise Store Share View çözümünü geliştirdi. Microsoft Azure tabanlı bu şirket içi çözüm esasen Eplan Projelerini buluta taşıyan bir servis. Aynı zamanda, geleceğin buluttan buluta bağlantıları için de bir temel noktası. Eplan ilk adım olarak Store Share View ile hangi projelerin görüntülenebileceğini, değerlendirilebileceğini ve yorumlanabileceğini iş akışını işaretleyerek kısmi olarak Hannover Messe fuarında sundu. Bu başlangıçla birlikte, Monheim – Almanya merkezli çözüm sağlayıcısı Eplan artık müşterilerine buluta giden yolda adım adım eşlik ediyor. Kullanıcılar, projede yer alan herkes için Eplan verilerini basit bir şekilde ulaşılabilir kılan merkezi bir veri kaynağından yararlanabiliyorlar (satışa dönük süreçler dahil). Veriye erişim ise evrensel: Eplan kurulumundan bağımsız olarak her bir cihaz ve her bir lokasyon.

Zemini hazırlanıyor : Store Share View’ı  Bulutlara Çıkarın
Store Share View Navigator.jpg: Yeni Eplan Bulut entagrasyonu Versiyon 2.8 itibariyle kullanıma sunuluyor. Tasarımcılar, aşağı akış şirket süreçleri için platform üzerinden şematik projeyi buluta taşıyabiliyorlar.

Store Share View ismi, müşterilerin buluta olan bu yolculuklarında onları neyin beklediğini tanımlıyor: Eplan Projeleri bulutta saklanabilir (Store) ve tüm proje katılımcıları için mevcut kılınarak (Share) herhangi bir zamanda görülebilir (View). Herhangi bir kurulum gerektirmiyor, hem de önceden ihtiyaç duyulan geleneksel Viewer kurulumu bile. Giriş yapın, projeyi inceleyin, işaretleme fonksiyonu ile yorum yapın ve iş ilerlemesini işaretleyin - bulut proje ortamına ilk adımlarını atacak kullanıcılar için son derece kolay. Sistem, tüm gerekli Eplan Proje bilgisinin, merkezi bilgi kaynağı olarak bulutta yer alacağı şekilde tasarlanmıştır. Erişim seçenekleri ile tüm mühendislik bilgisi de yetkisiz girişe karşı korunmaya devam etmektedir. Hakların belirlenmesi ise müşterinin ilgili departmanına bağlıdır.

Bu doğal olarak Eplan Platformu kullanıcıların buluta çıkma yolunda attığı ilk adım, ama çok önemli bir adım. Geçmişte, satışa dönük departmanlara (kontrol kabini mühendisliği veya devreye alma) şematik bilgi sağlarken binlerce sayfa belgenin yazdırılması gerekiyordu. Kağıtsız iş akışı sadece daha uygun maliyetli olmakla kalmıyor, aynı zamanda kaliteyi de önemli ölçüde arttırıyor. Diğer bir belirleyici yaklaşım ise işbirliği olanaklarıdır. Eplan’ın bulut konsepti Store Share View ile dış katılıcımlar da eğer erişim hakları verilmişlerse veriye erişebilirler. İşbirliği altyapısı bulut aracılığıyla sağlanır ve artık bir departmanın ayrıntılı proje teslim sürecine girmesine gerek kalmaz. Taşeronlar mevcut proje durumunu web tarayıcı üzerinden kolay bir şekilde okuyabilirler. Diğer bir pratik fayda ise sadece mevcut verinin hazır bulunması ve değişikliklerin iş akışının işaretlenmesiyle belgelenmesidir, ki bu da hata kaynaklarının tek kalemde ortadan kaldırılması anlamına gelmektedir. Taşeronlarla işbirliği daha kolay hale gelerek iş akışlarını iyileştirir.

PDM/PLM bağlantıları kaldığı yerden

Eğer bir şirket yeni yazılım almak istiyorsa, genellikle ortaya çıkan tek soru şudur: Benim IT altyapılarına mevcut bağlantılarım ne olacak? Bunların arasında genellikle güncellenmesi veya yeni yazılıma uyarlanması gereken PDM veya PLM sistemi arabirimleri vardır. Eplan Store Share View çözümünü geliştirirken bunu da göz önünde bulundurdu: Eplan Platformu bağlantıları olduğu gibi duruyor. Mühendislikte oluşturulan Eplan Projeleri Store Share View’in kaynağı olduğu için mevcut entegrasyonların dönüştürülmesi gerekmez, bu da kaynak projede değişiklik yapmayı gereksiz kılar.


Yenilikçi kullanım konsepti


İşlevsel olmasının yanı sıra yazılım bir kullanıcının tüm ihtiyaçlarına destek olabilmek adına olabildiğince tatminkar olmalıdır. Eplan da bu noktada oldukça iyi bir iş çıkarmıştır. Kullanım konsepti son derece gelişmiştir ve bütünü ile kolay olması için geliştirilmiştir. İster touchpad, ister fare ya da ister kalem: tüm teknolojiler ve doğal olarak tüm mevcut uç cihazlar – PC’den dokunmatik ekranlara ve mobil cihazlara – kullanılabilir. Mühendisliğin artarak küresel bir hale geldiği şu zamanlarda bu büyük bir esneklik sağlar. Bulut servislerinin 24 saat boyunca ulaşılabilir olmasından ötürü her bir proje katılımcısı dünyanın herhangi bir yerinden veriye erişim sağlayabilir.

İşbirliği ortaklarından ilk kullanım örnekleri

Bulut teknolojileri pek çok katılımcının proje üzerinde çalışabilmesi için geliştirilmektedir. Endüstri 4.0 kapsamında, bu proje katılımcıları genellikle sadece bir şirkette çalışanlar yerine geniş bir alana yayılmış kişilerden oluşmaktadır. Partnerler çözümler üzerinde işbirliği yaparak çalışır , yazılım çözümleri arası bağlantı kurar ve bu sayede kullanıcı faydasını arttırırlar. Festo ve Lenze şirketleri uzun yıllardır Eplan partnerleridir. Eplan Data Portal’da çok sayıda bileşen verisi depolamışlardır ve kendileri için bulut teknolojisinin fırsatlarından istifade etmektedirler. Hannover Messe fuarında, iki şirket de Store Share View içerisinde yer alan Rest API ile teknolojik olarak oluşturulmuş ilk kullanım örneklerini sundular. Rest API üçüncü parti tedarikçilere erişim imkanı verir. Böylelikle, sonraki süreçler için Eplan’da tasarlanmış mühendislik verisinden en uygun biçimde yararlanabilirler.

Store Share View konsepti ilk olarak 2018 Hannover Messe fuarında görücüye çıkmıştır.
Daha fazla bilgi için : www.eplan.de

Zemini hazırlanıyor : Store Share View’ı  Bulutlara Çıkarın
Store Share View ET.jpg : Eplan kullanıcısı tarafından paylaşılan şematik proje örneğin web tarayıcısı üzerinden üretime sunulabilir. Cihaz detayları kolaylıkla ve şaffaf bir biçimde sağlanır – bunlar şematik içerisinde bir cihaz seçerek gösterilir.

Zemini hazırlanıyor : Store Share View’ı  Bulutlara Çıkarın
Store Share View Redling: Değişiklikler belgelenip daha sonra modifikasyonları gerçekleştirecek Eplan kullanıcılarına bir liste halinde gönderilebilir – bu sayede başka birisinin el yazısını okuma zorluğu da tarih olur.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers