www.endustriweb.com
HAIMER

Proses güvenli işleme için ara yüz

Büyük ölçekli kalıpların üreticisi, HAIMER teknolojisine güveniyor.

Proses güvenli işleme için ara yüz
Schweiger Formenbau (Schweiger Kalıp Üretim) Almanya'da rekabetçi maliyetlerle yüksek hassasiyetli enjeksiyon kalıpları üretmek için otomasyona güveniyor. Gerekli yüksek işlem güvenilirliğini elde etmek için, büyük ölçekli kalıp üreticisi, herhangi bir hataya izin veremez. Dolayısıyla takımlama için, sistem tedarikçisi HAIMER ‘den takım tutucular, shrink, balans ve takım ön ayar teknolojisini kullanıyorlar.

Bavyera Staffelsee’deki Uffing’te bulunan ve sahibi tarafından yönetilen Schweiger GmbH & Co. KG, isterleri oldukça yüksek olan bir endüstriye hizmet ediyor: Otomotiv Endüstrisi. Genel Müdür Anton Schweiger ve yaklaşık 75 çalışanı için bu, üretilen her enjeksiyon kalıbı ile en yüksek hassasiyet ve kalite standartlarını karşılayabilmek anlamına gelmektedir. Ayrıca, bunları yaparken, muazzam bir maliyet baskısına maruz kalan, küresel bir pazarda rekabet etmek durumundalar.

Ancak, bu global rekabetin zorlukları ile yüzleşmek adına, uzman kalıp üreticisi ve ekibi kendilerini buna hazırlamış durumdalar. Mutlak emniyeti sağlayan ve tüm gereksinimleri karşılayan enjeksiyon kalıplarının üretimiyle sonuçlanan tam otomasyonlu proses zincirlerine güveniyorlar. Örneğin, 2016 yılında, şirket yeni bir üretim holü inşa etti ve tek bağlamada oldukça büyük komponentlerin üretilmesini mümkün kılan iki adet DMG MORI DMC 210U ve 270U model 5 eksenli işleme merkezine yatırım yaptı. Uygun bir palet otomasyonu ile donatılmış makineler haftada yedi gün çalışmaktadır ve hepsi tek insanlı vardiyalıdır. Hafta sonlarında tamamen insansız çalışmaktadırlar. Elbette ki bu durum, ilgili tüm bileşenler ve fonksiyonlar arasında en yüksek işlem güvenilirliğini gerektirmektedir.

Bu bağlamda, Anton Schweiger, ayrıca, genelde göz ardı edilen iş mili ara yüzü ile kesici takım arasındaki takım tutucu teknolojisine de odaklandı. Bunun, işleme kalitesi, iş mili ömrü ve takım ömrü için büyük önem taşıdığını düşünüyordu.

Schweiger'deki frezeleme uzmanları, bunun için, Igenhausen’deki HAIMER GmbH'ın desteği ve danışmanlığına minnettar. 40 yıl içinde, aile şirketi Avrupa'daki takım tutma teknolojisinde pazar lideri haline geldi ve takım shrinkleme ve balanslama teknolojisinde dünya lideri olarak kabul edildi.

Kalite fark yaratır.

Schweiger'deki üretim müdürü Andreas Orterer için bu güçlü ortaklığın ana argümanı HAIMER tarafından sunulan kalite, "Haimer ürünleri ile her zaman yüksek standartlarımızı karşılayan kaliteyi alacağımızdan eminiz."

Schweiger şu anda üretimde binlerce HAIMER shrink fit takım tutucusu kullanıyor. Ayrıca iki Power Clamp shrink cihazı ve bir Tool Dynamic balans cihazı mevcut.

Andreas Orterer şunları ekliyor: "Haimer'den takımın etrafındaki her şeyi tek kaynak olarak temin ediyoruz, bu da bizim için çok uygun. Ayrıca, shrink ve balans cihazlarının uzman eller tarafından geliştirildiğini kolaylıkla fark ediyorsunuz. Kullanımları kolay ve istediğiniz sonucu hızlıca elde edebiliyorsunuz. "

Bu durum shrink ve balans makinalarının arasında yerini alan Microset UNO 20 | 70 Autofocus takım ölçme ve ayarlama cihazı içinde geçerli.

Bu makina, 2017 yılı başında Bavyeralı firmanın Bielefeld’deki Microset Tool Presetting Technology’i almasıyla "HAIMER" ürünü haline geldi. Manuel versiyonu ile kıyaslandığında, UNO autofocus modelinin ölçülecek kesici kenara otomatik C eksen sayesinde kolaylıkla odaklanması öne çıkmaktadır. Özellikle, çevresinde birkaç kesme kenarı bulunan takımlar söz konusu olduğunda, bu seçenek çok zaman kazandıran bir özelliktir. Sonuç olarak, cihaz, takım ölçme ve ayarlama işini, CNC makinenin dışına alarak, parça devreye alma sürelerinin yüzde 70'e kadar azaltılmasına olanak tanır.

Haimer GmbH Genel Müdürü Andreas Haimer, şöyle açıklıyor, "Microset Tool Presetting Technology'nin satın alınmasıyla, takım yönetimi için, bir sistem tedarikçisi haline geldik. Microset, müşterilerimize daha da fazla destek sunmamızı sağlayacak şekilde, yüksek hassasiyetli takım, tutucu, shrinkleme ve balanslama teknolojisinden oluşan mevcut portföyümüzü mükemmel bir şekilde tamamlamaktadır. "

Otomatik olarak en yüksek salgı hassasiyeti

Alman Takım ve Kalıp Üreticileri Birliği (VDWF) Başkan Yardımcısı da olan Anton Schweiger'in, HAIMER hakkındaki fikirlerine yirmi yılı aşkın bir süredir var olan iş birliktelikleri ve takım tutucu kullanımı tecrübesi temel oluşturmaktadır.

Kalıp üreticisi, 20 yıl önce ilk HSC makinasını edindiğinde, salgı hassasiyetindeki iyileşmeden dolayı pensli tutuculardan shrink tutuculara geçiş yapmıştı. Diğer tedarikçilerin ürünlerine göre, HAIMER shrink fit tutucular, HAIMER firmasının şirket ana hedeflerinde de belirtilen “üstün kalitesiyle” kendisini ikna etmişti. Kendisi ayrıca şunu da belirtmiştir “Tutucular içinden alacağınız herhangi bir örneği ölçtüğünüzde salgı değerinin 3μm altında olduğunu kolaylıkla görebilirsiniz.” Bu Uffingteki kalıp üreticimiz için önemli bir önkoşuldur. Nihayetinde, ucuz sarf malzemeleri için enjeksiyon kalıpları üretmiyorlar, premium araçlarda kullanılan son derece sofistike kalıplar yaratıyorlar - örneğin ürettikleri plastik enjeksiyon kalıpları 2 bileşenli far plakaları yapmak için kullanılıyorlar. Müşterileri nihai üründe yüksek isterlerde bulunmaktalar ve en ufak bir kusuru kabul etmezler. Buna göre, enjeksiyon kalıpları benzer gereksinimleri karşılamalıdır: kural olarak, yüzeyler cam kadar pürüzsüz olmalı ve 2/100 mm'den daha az toleranslar elde edilmelidir.

Schweiger'in üretimdeki ana odak alanlarından biri, büyük karmaşık kalıpların işlenmesidir, bu sebeple bir iş parçası, tek başına, dokuz tona kadar ağırlığa sahip olabilir. Figürler genellikle oldukça derindir. Tipik olarak 300mm ila 400 mm arasında, bazen de 500mm veya 600 mm’ye kadar derindir. Bu, ince shrink fit takım tutucular, shrink fit uzatmaların yanı sıra son derece uzun saplı takımların kullanılmasını da gerektirebilmektedir. " Haimer’in diğer bir güçlü yanı da, firmanın geniş bir çeşitlilikte takım tutucuyu standart olarak sunabilmesidir. Ayrıca gerektiğinde, her zaman çok çeşitli özel tasarımlar sipariş edebiliriz" diye belirtti üretim müdürü Orterer. Standart ve özel takım tutucu tasarımlarının hepsinde elde edilebilen son derece iyi salgı hassasiyetine özelliklerine tekrar işaret ediyor. Bu avantajın mükemmel işleme sonuçlarına katkıda bulunmakla kalmadığını, aynı zamanda iş mili ve kesici takımlarda da tasarruf sağladığını belirtiyor.

Uzun takım ömürleri insansız operasyonu mümkün kılıyor

Genel olarak, uzun iş mili ömrü, dikkate değer tasarruf sağlandığını ifade eder ama uzun takım ömrünün önemi otomasyonlu üretimlerde daha büyük anlam taşımaktadır. “İnsansız çalışma için iş mili, takım tutucu ve takımdan oluşan, kesinlikle güvenilir ve uzun ömürlü bir sistemine ihtiyacım var.” diye açıklıyor Anton Schweiger.

Schweiger, birçok büyük enjeksiyon kalıbını tek bir bağlamada otomatik olarak işler. 40 ila 50, hatta bazen 100 saat, kesintisiz frezeleyerek! İnsansız operasyon sırasında kırılan bir takım veya hasarlanan bir iş milinin getireceği zarar ölümcül olabilir. Ek olarak, istenen yüzey kalitesine ulaşmak için sağlam ve sabit bir sıkma önemlidir. "Bunun önemli bir anahtarı, Haimer takım tutuculardır," der ve ekler şirket sahibi, "İşlemenin güvenilir bir proses olmasını mümkün hale getiriyor."

Takım üreticisinin her türlü ihtiyacı standart takım tutucularla en iyi şekilde yerine getirilemeyebiliyor. Anton Schweiger, bu konuda özellikle HAIMER uzmanlarıyla yakın işbirliğini ve Igenhausen'deki şirketin esnekliğini takdir ediyor. “Bizim için Haimer'in kullanıcıları dinlemesi çok önemli,” diye vurguladı girişimci. Kendilerinin HAIMER irtibatı olan, Güney Almanya'nın satış müdürü Oliver Lechner, her zaman ihtiyaçlara hızlı dönüş yapabilmekte. Lechner ilaveten, “Schweiger'e, talep ettikleri müşteriye özel ürünleri, örneğin konik formlu yüzey frezeleme malafalarını tedarik ettikten sonra 360 mm derinliğe kadar olan figürlerin işlenmesi sağlandı.” Diyor. Anton Schweiger, "Bu takım tutucular, takım çapına ve ilgili yüzeylere mükemmel bir şekilde uyarlandı. Böylelikle, herhangi bir endişe duymadan, makinelerin başında kimse olmadan çalışmasına izin verebiliyoruz - kaba işlemeler için bile! "

Karmaşık büyük ölçekli kalıpların uzmanı

Kalıp ve aparat üreticisi Schweiger firması1962 yılında Erich Schweiger tarafından kurulmuştur. Bugün oğlu Anton Schweiger tarafından yönetilmektedir, yaklaşık 75 çalışanı ile yılda 10 milyon Euro civarında satış rakamına ulaşmaktadır. Ana faaliyet alanları, yüzde 99'u otomotiv sektörüne tedarik edilen, 5 ile 30 ton arasında değişen karmaşık enjeksiyon kalıplarından oluşmaktadır. Bunlar genellikle far kapaklarının, optik ve görsel bileşenlerin üretimi için kullanılırlar. Müşterileri, Alman premium üreticilerde dahil olmak üzere sektörünün öncü firmalarıdır. Standart süreçlerle otomatik üretimin yanı sıra Schweiger gücünü anahtar teslim çözümler olarak görüyor. Hizmetleri, ürün geliştirme desteğinden seri üretime geçiş ve satış sonrası hizmetlere kadar uzanmaktadır.

Proses güvenli işleme için ara yüz  Proses güvenli işleme için ara yüz
B01a_Haimer-Schweiger_6990.jpg / B01b_Haimer-Schweiger_6993.jpg
Schweiger Kalıp ve Aparat Üretim, büyük iş parçalarının ve derin figürlerin işlenmesinde uzmanlaşmıştır. Frezeleme uzmanları, bazen geniş standart ürün yelpazesinden HAIMER shrink fit tutucuları, bazen de müşteriye özel üretilen çözümleri kullanmaktalar. Resimler: HAIMER

Proses güvenli işleme için ara yüz
B02_Haimer-Schweiger_7019.jpg
İnce yapılı, sakin çalışan ve çok çeşitli özel tasarımlardaki: dört basamaklı bir sayıdaki HAIMER shrink-fit takım tutucularla, Schweiger'de istikrarlı prosesler ve yüksek hassasiyetler elde edilir.

Proses güvenli işleme için ara yüz
B03_Haimer-Schweiger_7026.jpg
Tümü tek bir kaynaktan: Schweiger Kalıp ve Aparat Üretim, HAIMER'in takım tutucularını, shrinkleme, balanslama ve takım ölçme ve ayarlama teknolojilerini kullanmakta.

Proses güvenli işleme için ara yüz
B04_Haimer-Schweiger_7031
Kalıp yapım şirketi Schweiger'in sahibi ve genel müdürü Anton Schweiger: "Tam otomatik çalışabilmemiz için, iş mili, takım tutucu ve takımdan oluşan % 100 güvenilir, uzun ömürlü bir sisteme ihtiyacımız var. HAIMER en yüksek kalitede ürünlerle takım yönetimi alanında destek veriyor.

Proses güvenli işleme için ara yüz
B05_Haimer-Schweiger_7010.jpg
En iyi çözüm için ekip çalışması: Schweiger üretim müdürü Andreas Orterer (sağda) Güney Almanya için HAIMER satış müdürü Oliver Lechner (ortada), ve makine operatörü Rafal Stawski (solda).

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers