www.endustriweb.com
HAIMER

HAIMER Takımhane Yönetimi şimdi WinTool ve Toolbase Sistemi ile

Haimer Group, WinTool AG'nin %25 hissedarı oldu ve TCM Group ile HAIMER'e WinTool ve Toolbase'in küresel dağıtım haklarını veren stratejik bir ortaklık üzerinde anlaştı.


Ortaklık kararından önce, WinTool ve Toolbase şirketin kendi üretim tesislerinde tanıtıldı, sürekli kullanımda test edildi ve çok kısa bir süre içinde kendi değerini kanıtladı. Gelecekte TCM, takım yönetimi ana işinde takım tutucular, shrinkleme,balanslama ve takım ölçme ve ayarlama makineleri alanında stratejik bir tedarikçi olarak HAIMER'e güvenecektir.

Takım yönetimi, üretim şirketlerinde giderek daha önemli hale geliyor. Takım tutucu ve takım ölçme konusunda küresel bir oyuncu ve pazar lideri olan HAIMER, bu nedenle yıllardır HAIMER shrinkleme, balanslama ve takım ölçme ve ayarlama makinelerinin yüksek verimlilik sağladığı yenilikçi takımhane yönetim odası çözümleri sunmaktadır.

HAIMER, EMO 2023'te önemli bir adım attı ve o zamandan beri takım tezgahları için başarılı donanım ürünlerinin yanı sıra bağımsız bir takım yönetim sistemi olan WinTool yazılımı ve yazılım ve donanım bileşenlerine sahip akıllı bir takım dağıtım sistemi olan Toolbase'den oluşan güçlü bir dijital ürün yelpazesi sunuyor. Bunu gerçekleştirmek için HAIMER, WinTool ve Toolbase çözümlerinin geliştiricileri ve üreticileri olarak uzun yıllar boyunca mükemmel bir üne sahip olan WinTool AG ve Achterberg GmbH şirketlerini barındıran TCM Group ile bir yetkinlik ortaklığına girdi. Ortaklık şimdi WinTool AG'deki %25'lik hisse ile stratejik ve uzun vadeli olarak sağlamlaştırılmış ve daha fazla küresel dağıtım anlaşmaları ile pekiştirilmiştir. Bu da HAIMER'in her iki ürün grubunu da dünya çapındaki dağıtım ortaklarına ve müşterilerine sunmasını ve dağıtmasını sağlıyor.

TCM CEO'su Markus Temmel, WinTool AG'nin yeni ortağı ve büyük yatırımcısı olmaktan ve HAIMER ile küresel işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirmektedir: "2023 yılında birlikte çok yoğun bir şekilde çalıştık ve çok kısa bir süre içinde önemli başarılar elde ettik. HAIMER ve TCM Group'un ürün portföyleri birbirini mükemmel bir şekilde tamamlıyor ve müşterilerimizin gereksinimlerine yönelik ortak anlayışımız daha da güçlü çözümler ortaya çıkaracak. Her iki grup da müşterinin uzun vadeli yararına yönelik pratik, yüksek kaliteli çözümleri temsil ediyor. Ayrıca, HAIMER ürün yelpazesinin takım yönetiminin iş alanındaki hizmet yelpazemizi zenginleştireceğine ve pazardaki konumumuzu ve takım yönetimi hizmetlerinde pazar lideri olma iddiamızı güçlendireceğine inanıyoruz. Dünya çapındaki tüm TCM takım yönetimi müşterileri gelecekte bundan faydalanacaktır. Bu stratejik ortaklığı pekiştirmeyi dört gözle bekliyor ve HAIMER'i WinTool'daki yeni ortağımız olarak memnuniyetle karşılıyoruz."

Dijital araç yönetimi için teklif
HAIMER Group Başkanı Andreas Haimer şöyle açıklıyor: "TCM ile ortaklığımız ve WinTool'a yapılan yatırım, stratejimize mükemmel bir şekilde uyuyor: Dünya çapındaki müşterilerimize takım odası yönetiminin dijitalleştirilmesi ve otomasyonu konusunda tutarlı bir sistem konsepti sunmak istiyoruz. Bunun için kullanıcıların üretim sahasında üretkenliği artırmalarını sağlayan, uygulaması kolay ürünler ve sezgisel yazılım çözümleri gerekiyor. Yeni WinTool ve Toolbase ürünlerimizle müşterilerimize piyasadaki en eksiksiz çözümü sunabiliyoruz. Sadece dört ay gibi rekor bir sürede, 200'den fazla CNC makinesine sahip kendi büyük üretim tesisimizde sistemleri tanıttık. Kendi olumlu deneyimlerimiz ve EMO 2023'teki harika müşteri geri bildirimlerinin yanı sıra TCM ekibiyle olan güvenilir işbirliğimiz, WinTool ve TCM ile bir sonraki adımı atmamız için bizi cesaretlendirdi."

Kendi üretimimizde uygulanan yazılım
HAIMER, her zaman olduğu gibi pazara sunacağı yeni ürünleri önce kendi üretim sahasında test etmektedir. "Biz de bir imalat şirketiyiz ve Igenhausen'deki merkezimizde ve komşu Motzenhofen fabrikamızda günde 4.000 adet takım tutucu üretiyoruz. Ayrıca 3D sensörlerimizi, shrinkleme, balanslama ve takım ölçme ve ayarlama makinelerimizi de kendimiz üretiyoruz. Bu nedenle takım yönetimimizi sürekli olarak optimize etmekle de oldukça ilgiliyiz" diye açıklıyor Andreas Haimer.

HAIMER, kendi makinelerine tam entegre bağlantıya sahip Toolbase dağıtım sistemi de dahil olmak üzere WinTool yazılımını çok kısa bir süre içinde tanıtmayı başardı. Tanıtım sırasında tedarikçiler, BT, takım odası ve üretim arasında proje yöneticisi olarak görev yapan HAIMER Ürün Yönetimi Başkanı Stefan Echle, "Bu ürünlerin basit bir şekilde uygulanması zaten önemli bir başlangıç faktörüdür" diyor. "Kısa sürede, mevcut tüm takımlarımızı, yedek parçalarımızı ve C ürünlerimizi - en az 10.000 ürün - merkezi bir WinTool veritabanına dijital ikiz olarak girdik ve ayrıca her iş için HAIMER uygulama know-how'ını dijitalleştirdik. Bu, kullanıcıdan bağımsız olarak bilgilerin bizim için her zaman kullanılabilir olduğu anlamına gelir. Ayrıca mevcut büyük dikey asansör kabin sistemlerimizi Toolbase ile entegre ettik ve ek kilitlenebilir Toolbase kabinlerini devreye alarak üretimimizdeki sarf malzemeleri için merkezi olmayan bir tedarik ağı oluşturduk."

Kullanıcı eğitimi, yazılımın çok pratik bir yapıya sahip olduğunu doğruladı. Stefan Echle, "Kullanıcı arayüzünde ekstra karmaşık fonksiyonlar yok, sadece temel unsurlara odaklanıyor," diye ekliyor. "Üretim çalışanları ve takım odasında ürünlerle çalışan kişiler yazılımı anlamakta ve kullanmakta hiçbir sorun yaşamıyor."

WinTool'un yetenekleri nelerdir?
Takım ve veri yönetimi için bir yazılım çözümü olan WinTool, takım, ana ve işletim ekipmanı verilerinin yanı sıra CNC makine programları ve süreçlerinin toplanmasını ve kullanılmasını sağlar. Stefan Echle, modüler yapısı sayesinde kullanıcıların WinTool ile "küçük adımlarla" başlayabileceğini söylüyor: "Başlangıçta sadece kesici takımlarınızı ve takım tutucularınızı ekleyebilirsiniz. İlk adım ise: takım verilerini toplamak ve ince ayar yapmak." Bunun kolay ve verimli bir şekilde yapılabilmesini sağlamak için WinTool, diğer veri yazılımı sistemlerinden mevcut verileri içe aktarmak için kullanılabilecek açık bir veritabanı sağlar. Üreticiler tarafından çevrimiçi olarak sağlanan 2D ve 3D veriler de kolayca içe aktarılabilir.

Yalnızca bu ilk adım, kullanıcıya üretimde hangi takımların ve kardeş takımların mevcut olduğunu ve nerede bulundukları hakkında genel bir bakış sağlar. İkinci adımda, kullanıcı mevcut stoğu temizleyebilir ve zaman içinde belirlenen tüketime dayalı olarak takım stoğunu daha da optimize edebilir.

Stefan Echle, "İlgili takım ömrü de WinTool'da saklanabiliyor, bu da talaşlı imalatta kesici takım kullanımını en üst düzeye çıkarmak için çok önemli" diyerek sistemin bir başka güçlü yönünü daha belirtiyor: " WinTool'da komple takımları 3D olarak monte etmek bir CAM sisteminden çok daha kolay." Daha sonra CAD/CAM'e aktarım için WinTool, tüm yaygın sistemlere 25 doğrudan arayüz sunuyor - HAIMER gibi birden fazla CAD/CAM sistemi kullanan şirketler için ideal. WinTool Bölge Satış Müdürü Thimo Rotter şöyle özetliyor: "WinTool, tüm takım bilgileri için en uygun veri merkezidir ve CAM, ERP, Toolbase, takım ölçme ve diğer yazılım sistemlerine bağlantı sayesinde müşteri her zaman ve her yerde tek tip ve ilgili verilere erişim sağlayabilir."

Elbette, WinTool çok daha fazlasını yapabilir ve HAIMER bu kullanımını adım adım genişletecektir. Yazılım, CNC verileri, süreç ve envanter yönetiminin yanı sıra çalışma malzemeleri için bir kütüphane olarak da kullanılabilir. Avantajı: Daha kısa programlama ve kurulum süreleri, daha az takım envanteri, entegre dökümantasyon ve sonuç olarak daha yüksek verimlilik.

Doğru takımı hızlı ve güvenli bir şekilde bulun - HAIMER Toolbase sayesinde
Takım yönetim sisteminin mükemmel tamamlayıcısı, kullanıcı dostu yazılım destekli bir takım dağıtım sistemi olan akıllı Toolbase dağıtım sistemidir. Stefan Echle, "Mevcut dağıtım kabinlerimizi de Toolbase yazılımıyla donattık ve son derece memnunuz" diye açıklıyor. Dağıtım sistemi bizi doğru takımı arama, mevcut stok kontrolü ve tüketim gereksinimlerini belirleme gibi yoğun maliyetli süreçlerden kurtarıyor."

İdeal olarak, Toolbase bir lojistik modülü olarak WinTool ile birleştirilir, çünkü arayüz mevcuttur ve birçok kez denenmiş ve test edilmiştir. Ancak Toolbase diğer takım yönetim sistemleriyle de birleştirilebilir veya giriş seviyesi bir çözüm olarak manuel olarak da kullanılabilir. Stefan Echle, küçük ve orta ölçekli şirketler için HAIMER Microset takım ölçme ile Toolbase dağıtım kabininin kombinasyonunun faydalı bir çözüm olduğunu belirtiyor: " Küçültülmüş yönetim ve otomatik depolama ile birçok süreç daha yalın ve daha verimli hale getirilebilir."

Toolbase yazılımı, kullanıcı erişiminin yanı sıra barkod, RFID çipi veya manuel giriş yoluyla arama yapılmasına olanak tanır; takımların ve sarf malzemelerinin zaman alıcı bir şekilde arama yapılmaksızın her zaman doğru şekilde çekilmesini sağlar. Zaman ve süreç güvenilirliği açısından elde edilen kazanımlar ilk günden itibaren fark edilmektedir. Doğru tüketim verileri aynı zamanda şeffaflık yaratır ve daha verimli depo yönetiminin ve depolama maliyetlerinde azalmanın anahtarıdır. Fabrika Müdürü ve 45 yılı aşkın bir süredir HAIMER çalışanı olan Manfred Mayr, "İlk birkaç ayda stoklarımızı azaltmayı başardık ve WinTool ve Toolbase sistemlerine yaptığımız yatırımın 6 ila 12 aylık bir süre içinde kendini amorti etmesini bekliyoruz" diyor. "İlk andan itibaren WinTool ve Toolbase kullanıcı dostu arayüzünden ve yazılımın sezgisel kullanımından etkilendim. Motzenhofen tesisindeki 120'den fazla CNC makinemizin makine operatörleri sarf malzemelerini çıkış sistemleri üzerinden kendileri tedarik ediyor.

Toolbase yazılımından takımların otomatik olarak sipariş edilmesi, stokta her zaman yeterli takım bulunmasını ve günde yaklaşık 4.000 takım tutucu üretimine tamamen konsantre olabilmemizi sağlıyor."

HAIMER ile verimli ve dijital takım yönetimi
Genel Müdür Andreas Haimer için WinTool ve Toolbase, CNC işlemenin dijitalleştirilmesinde önemli unsurlardır: "Kendi üretimimizde fayda sağlıyoruz ve müşterilerimize aktarmaktan mutluluk duyduğumuz deneyimler kazanıyoruz. Analog ve dijital HAIMER ürünlerimizle takım yönetiminin, otomasyon arttıkça önem kazanmaya devam edeceğine inanıyoruz. Tüm sistemler modülerdir, bu nedenle her şirket kendi üretiminin dijitalleştirilmesi için doğru giriş noktasını seçebilir."

Bu nedenle tüm HAIMER Microset takım ölçme ve ayarlama makineleri, gelecekte standart olarak WinTool ile desteklenebilecek. Çünkü ana veriler WinTool'da mevcutsa, komple bir takımın dijital ikizi oluşturulabilir ve herhangi bir komplikasyon olmadan sadece birkaç dakika içinde simülasyonlar için kullanılabilir.

HAIMER kesici takımlar ve takım tutucular için ana veriler söz konusu olduğunda, şirket DIN 4000 ve ISO 13399'a uygun olarak tüm parametreleri, STEP ve DXF dosyalarını hali hazırda oluşturmuştur. Veriler HAIMER web sitesinden ve Tooltracer platformundan indirilebilir.


HAIMER Takımhane Yönetimi şimdi WinTool ve Toolbase Sistemi ile
HAIMER ve TCM stratejik ve uzun vadeli bir ortaklığına girdi. TCM Group CEO'su Markus Temmel (sağda) ve Haimer Group Başkanı Andreas Haimer (solda), işbirliklerini daha da pekiştirmeyi dört gözle bekliyorlar. HAIMER, TCM Group'a ait olan WinTool AG'nin %25 hissesini satın aldı. HAIMER gelecekte WinTool takım yönetimi ve Toolbase takım dağıtım sistemlerini dünya çapında dağıtacak. Buna karşılık TCM, HAIMER ürün yelpazesini ekleyerek takım yönetimi iş alanındaki pazar konumunu güçlendiriyor.


HAIMER Takımhane Yönetimi şimdi WinTool ve Toolbase Sistemi ile
WinTool AG Bölge Satış Müdürü Thimo Rotter (solda) ve HAIMER Ürün Yönetimi Başkanı Stefan Echle (sağda), HAIMER'in Motzenhofen'deki büyük işleme tesisinde WinTool takım yönetim sisteminin başarılı bir şekilde uygulanmasından memnuniyet duymaktadırlar.


HAIMER Takımhane Yönetimi şimdi WinTool ve Toolbase Sistemi ile
"Motzenhofen Fabrika Müdürü ve 45 yılı aşkın bir süredir HAIMER çalışanı olan Manfred Mayr, "İlk birkaç ayda stoklarımızı azaltmayı başardık ve WinTool ve Toolbase sistemlerine yaptığımız yatırımın 6 ila 12 aylık bir süre içinde kendini amorti etmesini bekliyoruz" diyor.


HAIMER Takımhane Yönetimi şimdi WinTool ve Toolbase Sistemi ile
Yeni WinTool takım yönetimi ve Toolbase takım dağıtım sistemi ile HAIMER, takımhane yönetim sürecinde dijital ve analog tutarlılık oluşturuyor. Müşteriler artık takım odasında daha fazla verimlilik ve üretkenlik için tüm temel bileşenleri tek bir kaynaktan elde edebilirler. 

www.haimer.com




  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers