www.endustriweb.com
HAIMER

HAIMER EMO 2023’te (Salon 4, stant E18)

HAIMER Grup, Hannover EMO 2023'te sektör lideri olarak yeniliklerini sergileyecek. Kanıtlanmış yüksek kaliteli takım tutuculara ek olarak, dijitalleştirme ve otomasyon, standın merkezinde yer alıyor.

HAIMER EMO 2023’te (Salon 4, stant E18)
HAIMER, EMO'da takım teknolojisi alanında çeşitli yenilikçi ürünler sunacak: Micro Pens Tutucudan Yüksek Performanslı Tutucu ve çığır açan Hybrid Tutucu Teknolojisine kadar. Gelecekte, PSC 40 ve PSC 50 iş mili arayüzleri de programa eklenecektir. Bir başka yenilik de tüm HAIMER takım tutucularının gelecekte takım yönetimi çözümleri için de kullanılabilecek benzersiz bir veri matrisi kodu ile lazerle markalanacak olmasıdır.

HAIMER shrink fit, balanslama ve takım ölçme makineleri için yeni yazılım sürümleri, takım tezgâhları ve otomasyon arasında sorunsuz bir veri alışverişi sağlıyor. Standımızda öne çıkan ürün: takım tezgâhına ve takım tezgâhından, sürücüsü olmayan bir taşıma sistemine de sahip olan takım hazırlama için güçlü bir otomasyon hücresi.

Takım yönetimi ister küçük ister büyük olsun, her ölçekteki imalat şirketi için mümkün olduğunca basit hale getirilmelidir. HAIMER Grup'taki uzmanlar bunun önemli olduğu konusunda hemfikir. EMO 2023'te buna yönelik, yenilikçi iyileştirmelerden geleceğe yönelik konseptlere kadar uzanan bir ürün yelpazesi sunuyorlar. Temel hedef her zaman: dijitalleştirilmiş, otomatikleştirilmiş üretim sistemlerine entegrasyon imkânı.

EMO Hannover'de dünya çapında yenilikler

HAIMER Grup Başkanı Andreas Haimer, "Takım yönetiminin dijitalleştirilmesi ve otomasyonu ile ilgili tutarlı bir genel konsept sunacağız" diye vurguluyor. "Bu, müşterilerimizin tak ve çalıştır yöntemiyle kullanabilecekleri ve üretimlerini daha ekonomik hale getirebilecekleri, uygulaması kolay ürünler ve yazılım çözümlerini içeriyor.

HAIMER müşterilerinin elinden tutacak ve onları adım adım üretimlerinin dijitalleşmesine yönlendirecek sürekli bir süreç sağlayacaktır. Böylece takım ölçmenin önemi birçok müşteri için ciddi miktarda artacaktır."

HAIMER Hybrid Tutucu, dünya prömiyeri olarak sadece EMO'da tanıtılacak. Bu yeni ve patentli teknoloji, iki ayrı sıkma sisteminin avantajlarını bir araya getiriyor: hidrolik tutucunun titreşim sönümleme özellikleri ile yüksek hassasiyetli, yüksek performanslı shrink fit tutucunun özellikleri.

EMO'da ilk kez görücüye çıkan yeni Micro Pens Tutucu, 1 mm'den başlayan şaft çapları için uygundur ve müşterinin mümkün olan en basit kullanımla birlikte maksimum salgı hassasiyeti ihtiyacını karşılar.

Shrink fit, balans ve takım ölçme makineleri için yeni yazılım

Gelecekte, tüm HAIMER shrink fit, balans ve takım ölçme ve ayarlama makineleri, yeni HAIMER Takım Odası Yöneticisine (Tool Room Manager (TRM)) bağlanabilen çift yönlü bir arayüz içeren yeni bir yazılım sürümü ile donatılacaktır. Bu yeni yazılım, takım ölçme ve ayarlama odasındaki tüm cihazların çevrimiçi durumunu izler, süreçleri belgeler ve belirtilen toleranslara uygunluğu denetler.

Opsiyonel bir OPC-UA arayüzü, istemci veya MQTT Connect arayüzü makinelere, cihazlara ve diğer sistemlere erişimi standartlaştırır ve üreticiden bağımsız veri alışverişi sağlar.

HAIMER Tool Dynamic balans makinesinde, yeni yazılım, otomatik indekslemeye de kapı açıyor. Bu amaçla, yeni modellere balansı alınacak takımı döndüren küçük bir yakalama kolu entegre edilmiştir. Gerisini operatörün başka bir müdahalesine gerek kalmadan yazılım halletmektedir.

Tool Dynamic Preset Microset kombinasyon ünitesi için Automatic Drive fonksiyonu tam otomatik ölçüm sağlar.

HAIMER WinTool ile Akıllı Takım Yönetimi

Bir diğer yenilik ise EMO fuarında tanıtılacak olan Akıllı Otomat Makineleri içeren yeni entegre HAIMER Takım Yönetim Sistemidir. Sadece dört ay gibi çok kısa bir süre içinde, HAIMER makinelerine tam entegre ağa sahip otomat sistemi Toolbase'i içeren WinTool yazılımı tanıtıldı, bu da ek işlevleri genişletti ve sürecin standartlaştırılmasına yardımcı oldu.

HAIMER, müşterilerine en üst seviye bir takım veri yönetimi ve takım dağıtım sistemi sunmak için TCM Grup ve onun WinTool ve Toolbase ürün serileri ile iş birliği yapmaktadır. Takım ve veri yönetimi için bir yazılım çözümü olan WinTool, takımların, kaynakların, makine programlarının, süreçlerin ve ana verilerin yönetimini sağlar.

Toolbase, ihtiyaca uygun olarak yapılandırılabilen takım dolapları ve yazılımı içeren akıllı bir takım dağıtım sistemidir. Barkod, RFID veya manuel etkileşim yoluyla verimli erişim yönetimi sağlar. Gelecekte, tüm HAIMER Microset takım ölçme cihazları standart olarak WinTool ile donatılabilir. HAIMER standına gelen ziyaretçiler için ilk izlenim: WinTool'da ana veriler mevcutsa, sadece birkaç dakika içinde eksiksiz bir takımın dijital ikizini oluşturmanın ne kadar kolay olduğunun sergilenmesi olacaktır.

HAIMER bu konuda bazı hazırlık çalışmaları yapmış ve tüm parametreleri, adım ve DXF verilerini DIN 4000 ve ISO 13399'a uygun olarak hazırlamıştır. Veriler HAIMER web sitesinden ve Tooltracer veri platformundan herkes tarafından indirilebilir.

Bir diğer yenilik ise, tüm HAIMER takım tutucularının gelecekte takım yönetimi çözümleri için de kullanılabilecek benzersiz bir veri matris koduyla lazerlenecek olmasıdır. Bu, çok çeşitli bilgilerin her bir takım tutucu için bir veri tabanında saklanabileceği ve gerektiğinde RFID çipine veya yapıştırılmış bir QR koduna gerek kalmadan geri alınabileceği anlamına geliyor. Buna ek olarak, dijital veriler HAIMER WinTool sisteminde hali hazırda saklanmaktadır.

Diğer üreticilerin verileri de WinTool'da kullanılabilir. Bu amaçla yazılım, farklı kaynaklardan gelen takım ana verilerini tutarlı ve hatasız bir şekilde yöneten bulut tabanlı bir ürün olan Tooltracer'a basit bir eklenti sunar.

Takım ölçme ve ayarlama için yeni gelecek konsepti

Tüm bu yenilikler, üretim sürecini her operatör için kolaylaştıracak ve verimliliği artırmak için küçük ve orta ölçekli şirketler tarafından da kullanılabilecek olmakla birlikte, HAIMER standındaki diğer önemli yenilik ise daha çok yüksek otomasyon derecesine sahip şirketlere yöneliktir. Bir takımı 60 saniyede shrinkleme ile sıkan, ölçebilen ve verileri makineye ve veri tabanlarına aktarabilen yeni HAIMER Automation Cube One'dan bahsediyoruz.

HAIMER Grup Yöneticisi Andreas Haimer şöyle açıklıyor: "Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiğimiz 'Automation Cube' pilot projemizden dersler çıkardık. Müşteri talepleri doğrultusunda, yeni robotik hücremiz bir takım tezgâhı kadar büyük bir şekilde inşa edildi. Bu amaçla çeşitli iş ortaklarını bünyemize kattık. Siemens en yeni Sinumerik One CNC kontrolünü tedarik ediyor. Siemens'in tam, hızlı ve son derece yetkin desteği olmasaydı, bu yeni makineyi rekor bir sürede gerçekleştirmemiz mümkün olmazdı."

Sonuçta, projenin gerçekleştirilmesinde birçok deneyimli küresel ve bölgesel ortak da çalıştı. HAIMER Automation Cube One'da yer alan tüm şirketlere ilişkin ayrıntılı bir genel bakışı, EMO sırasında HAIMER standında bulunan bilgi dokümanlarından inceleyebilirsiniz.

Takım montajlarının ölçülmesinin yanı sıra otomatik shrinkleme ile sıkma ve aynı zamanda takımı geri çıkarma işlemlerini de gerçekleştiren yeni robotik hücre önemli ölçüde daha büyük ve daha stabildir. Ayrıca iş mili arayüzü ile ilgili olarak, yeni hücre aynı anda üç farklı arayüzü yönetebilir ve on bir eksene kadar parça hareketliliğini üstlenebilir.
Fuarda dikkat çeken bir diğer unsur da DMG MORI'nin AGV'leri (Otomatik Yönlendirmeli Araçlar) tarafından yönetilen takım tezgâhları bağlantısı olacak. Bu araçlar, bir üretim holündeki makinelerin insansız olarak desteklenmesini sağlıyor. Andreas Haimer, "Gelecekte bu tür sistemler otomatik üretimde merkezi işlevleri devralacak" diyor. Özellikle kalifiye işçi sıkıntısının arttığı bu dönemde, bu durum şirketler için her zaman takım tedariğini sağlamak için yeni fırsatlar ve olanaklar yaratacaktır.

HAIMER standını EMO 2023'te Salon 4, E18'de bulabilirsiniz.


HAIMER EMO 2023’te (Salon 4, stant E18)
HAIMER Grup Yöneticisi Andreas Haimer, EMO fuarında özel olarak dünya prömiyeri yapılan yeni HAIMER Hybrid Tutucu ile birlikte. Bu yeni ve patentli teknoloji, iki ayrı sıkma sisteminin avantajlarını bir araya getiriyor: hidrolik tutucunun titreşim sönümleme özellikleri ile yüksek hassasiyetli, yüksek performanslı shrink fit tutucunun özellikleri.


HAIMER EMO 2023’te (Salon 4, stant E18)
Müşterilerine en uygun takım veri yönetimi ve takım dağıtım sistemini sunmak için HAIMER, TCM Grup ve onun ürün grupları WinTool ve Toolbase ile iş birliği yapmaktadır. Toolbase, bireysel olarak yapılandırılabilen takım dolapları ve yazılım içeren akıllı bir takım otomat sistemidir. Barkod, RFID veya manuel etkileşim yoluyla verimli erişim yönetimi sağlar.


HAIMER EMO 2023’te (Salon 4, stant E18)
Siemens Sinumerik One kontrollü yeni HAIMER Automation Cube One, bir takımı 60 saniyede shrinkleyebilen, ölçebilen ve verileri makineye ve veri tabanlarına aktarabilen, 7/24 çalışabilen devasa bir robot hücresidir. Hepsinden önemlisi, proje ortağı Siemens, projenin rekor bir sürede gerçekleştirilebilmesi için tam, hızlı ve son derece yetkin bir destek sağlamıştır. İş mili arayüzü ile ilgili olarak, yeni hücre aynı anda üç adede kadar farklı arayüzü yönetebilir ve on bir adede kadar eksende parçaları hareket ettirebilir.


 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers