www.endustriweb.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

Endüstriyel kablosuz radyolar Tecnorulli depo otomasyonlu kaldırma sistemi için güvenilir bir çözüm sunuyor

Ağır metal tüpleri kaldırıp hareket ettirmek otomasyon mühendisleri için güç bir iştir. Ağır metal tüpleri … otomasyonlu depoların dar sıralarında … yüksek hızda ... kaldırıp taşımak ise … daha da güçtür! Tecnorulli bu tür uygulamalar için kablosuz yöntemine geçmeye karar vermiş bulunmaktadır. Kablosuz seçeneği çevrenin kendisi dolayısıyla sorunlarla karşılaşmıştır (depodaki her şey metaldendir); hatta hareket eden parçalar, raf ve sıralara malzeme koymak ve/veya buralardan malzeme almak için dar geçitler içinde yol alan taşıyıcılar bile metaldendir. Kısacası, RF ortamı sağlam, emniyetli ve güvenilir kablosuz uygulamaları için düşünebileceğiniz en kötü yerlerden biridir. Bununla birlikte, Tecnorulli bu güçlüğün üstünden gelip şu amaçla kablosuz seçeneğine geçmeye karar vermiştir: Müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için kaliteyi ve cevap süresini iyileştirmek. ProSoft Technology’nin RadioLinx endüstriyel radyoları Tecnorulli’nin otomasyonlu depolarında karşılaştıkları iletişim sorunlarını çözmenin anahtarı olmuştur.

Endüstriyel kablosuz radyolar Tecnorulli depo otomasyonlu kaldırma sistemi için güvenilir bir çözüm sunuyor
İtalyan şirketi Tecnorulli önde gelen bir silindir ve konveyör makinesi imalatçısıdır. Verona ilinde yer alan S. Giovanni Lupatoto’da bulunan Tecnorulli 35 yıldır konveyörler için silindir ve makineler üretmektedir (www.tecnorulli.com). Sürekli teknolojik gelişme, müşterilerin ihtiyaçlarına hızlı ve zamanında cevap verebilme ve büyük üretim esnekliği Tecnorulli şirket stratejisinin ana dayanak noktalarıdır. Bu zamana dek, bir otomasyonlu depo kaldırma sistemi dünya çapında performans açısından son derece önemliydi.

Zamanla, Tecnorulli kendisini sektörün lideri haline getiren deneyim ve uzmanlığı kazanmıştır. Şirket hem en sert çalışma koşullarına dayanacak şekilde tasarlanmış makineler taş ocakları, madenler, mermer işleme endüstrileri, şeker fabrikaları, tuz işçiliği, yol yapım makineleri, dökümhaneler, çimento fabrikaları, vb.) hem de en modern otomasyonlu fabrikalarda (mekanik konveyör hatları, şişeleme tesisi, paketleme, istif yükleme, farmakoloji, kimya endüstrisi, vb.) kullanılan ileri teknoloji ürünleri üretmektedir. Tecnorulli ayrıca en kötü koşullarda güvenilir çalışma sağlamak için özel olarak tasarlanan kontrollü ve rölanti silindirler imal etmektedir. Tecnorulli’nin sunduğu ürün PVC ve poliamit ürün serisi ile tamamlanmaktadır; bunlar orta hafiflikte yükler için büyük uygulama esnekliği, eksiksiz sessizlik sunmakta, ayrıca galvanize edilmiş çelik silindirlerin tipik özelliği olan atmosfer ajanlarına karşı direnciyle toksisite ve kıvılcıma yer vermemektedir.

İletişimin önemi
Depo otomasyonu iki tekerlekli arabaların hareket etmesini kapsadığından, bir endüstriyel radyo iletişim sistemi gerekli idi. Tecnorulli bir önceki seçenek ile yaptığı başarısız bir girişimden sonra ProSoft Technology sayesinde güvenilir bir çözüm buldu: »Tahmin edeceğiniz üzere, üretimde arıza süresi bizim işimizde büyük bir sorun,» diyor Tecnorulli makine Süpervizörleri. »Uzun zamandır otomasyonlu ham madde depomuzda bir sorunla uğraşıyoruz. Metal tüpleri kusursuz bir şekilde güvenle nakletmemiz gerekiyordu. Endüstriyel radyolarla çalışıp çalışamayacağımızı anlamak için ProSoft Technology ile irtibata geçtik. Şirketin İtalya Ponte San Giovanni, Perugia yakınlarındaki ortağı ATTI radyoların kurulumunu yaptı ve sorun son derece çabuk bir şekilde çözüldü.»

»Bizim sorunumuz depoda iki makinenin mükemmel bir şekilde arayüz oluşturmasını sağlayamamamızdı. Bu iki makineyi bağlamak konusunda sorun yaşıyorduk; ancak ProSoft Technology RLX-FHS radyolarını kullanmak suretiyle bu sorunun üstesinden gelip depoda blokaj yaşanmasından kurtulduk. ProSoft endüstriyel radyolarının kurulumundan bu yana hiç sorun yaşamadık; iş akışımız ise bundan kesinlikle olumlu etkilendi.»

»Müşterilerimize seçimlerinde yardımcı olmak için kimi zaman kendilerine endüstriyel radyoları bir aylığına ödünç verebiliriz; böylece çözümümüzün ihtiyaçlarına mükemmel bir şekilde cevap verdiğini kendi gözleriyle görürler», diyor ATTI CEO’su Giuseppe Vencesclai.

Kullanım kolaylığı ve güvenilirlik
Tecnorulli deposuna üç ProSoft Technology RLX-FHS radyosu kurulmuştu. Bu radyolar metal parça deposu gibi en zorlu çevre koşullarındaki endüstriyel otomasyon için mühendislik ve seri kurulum (Tecnorulli’de seri kurulum söz konusudur; ancak Ethernet de olabilir) maliyetlerini azaltmak üzere tasarlanmaktadır.

»Müşterilerimiz ProSoft Technology´nin kablosuz çözümlerinin son derece yüksek güvenilirlik sunduğunu ve kullanımın son derece kolay olduğunu bildiriyor,» diyor ProSoft Technology İtalya İş Geliştirme Müdürü Aurélien Fabre, »üstelik bu çözümler yatırımda büyük bir ciro elde edilmesine büyük ölçüde katkıda bulunuyor.»

Bu yeni nesil endüstriyel radyoların kullanımı son derece kolaydır; ProSoft Technology alıcıların hassaslığı ve algoritmaların filtrelenmesi üstünde özel olarak çalışmıştır. Bu nedenle nihai kullanıcılar parazit seviyelerinin yüksek olduğu ortamlarda etkili çalışma sağlanacağından emin olabilir ve ayrıca radyoları çok daha uzak bir mesafeye kurabilirler.

ProSoft Technology Frekans Hoplama radyoları (FHSS) sayesinde, seri arayüz aygıtları arasındaki veri transfer hızları 19,2 Kbps ilâ 230 Kbps (Ethernet versiyonu için maksimum 3,000 Mbps) arasında değişmektedir. Bu RadioLinx radyoları 2.4 GHz ya da 900 MHz frekanslı bant genişliklerinde çalışmaktadır (ilgili ülkedeki yönetmeliğe bağlıdır). Bu radyoların frekans hoplama teknolojisi kablosuz ağlara son derece yüksek bir güvenlik seviyesi kazandırmaktadır; hatta parazitlere karşı tam bağışıklık sağladığı ve son derece geniş bir alanda etkili olduğu (Avrupa’da 5-10 km, Kuzey Amerika’da 24 veya 48 km.ye kadar; ilgili ülkedeki yönetmeliğe bağlı olan izin verilmiş emisyon gücüne göre) söylenebilir.

Kullanımı kolay bir ağ konfigürasyonu ve ileri sorun giderme yazılım uygulaması olan ControlScape ProSoft Technology tarafından ücretsiz olarak sunulmaktadır. Bu yazılım sinyal gücü, iletilen veri, ağ bağlantısı sayısı, vb gibi değişkenleri gözlemler ve nihai kullanıcının ağını kurup muhafaza etmesine yardımcı olur.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers