www.endustriweb.com
HAIMER

Boeing Portland ve HAIMER arasındaki ortak çalışmalar, OMIC Ar-Ge'de işbirlikçi üyelik ile yoğunlaşıyor.

Scappoose, Oregon tesisindeki OMIC Ar-Ge iş ortağı 20’ye ulaşıyor.

Boeing Portland ve HAIMER arasındaki ortak çalışmalar, OMIC Ar-Ge'de işbirlikçi üyelik ile yoğunlaşıyor.
P01_BOEING_HAIMER_Handshake_at_OMIC
Boeing Company ve HAIMER Group arasındaki ortak çalışmalar, OMIC Ar-Ge enstitüsünde stratejik bir üyeliğe dönüşmüştür. Resimde William Gerry, Boeing Araştırma ve Teknoloji için Küresel Teknoloji Program Yöneticisi (solda) ve Andreas Haimer, Başkan HAIMER Grubu (sağda), OMIC'de HAIMER’ in resmi üyelik açılışında.

Oregon Manufacturing Innovation Center Araştırma ve Geliştirme (OMIC Ar-Ge) departmanı, takım tutma, shrinkleme, balanslama ve takım ön ayar alanlarında dünya lideri bir Alman takımlama şirketi olan HAIMER’ in, bu ay üyeler arasına eklenmesiyle güçlü bir üyelik üssü olmaya devam ediyor. Toplamda on yedi imalat sanayi ortağı ve üç Oregon kamu üniversitesi katılımcısına sahip olan Scappoose, Oregon (ABD) merkezli Ar-Ge tesisi, işbirlikçi araştırma ve geliştirme faaliyetleri ile gelişmiş metal üretim teknolojilerini geliştirmek için dünya çapında bir operasyon kurmaya devam ediyor.

Bu ortaklık sayesinde, Portland Oregon'daki mükemmeliyet merkezi ve ağır metal işleme için ana üretim tesisi ile Boing, OMIC Ar-Ge üyeliğine sponsor olarak katılan HAIMER ile stratejik ortaklığını yoğunlaştırıyor. Boeing ve Haimer arasındaki ortaklık, 10 yılı aşkın bir süre önce, HAIMER’ in Safe-Lock™ çıkma koruma sistemi, Boeing’de gerçek bir oyun değiştiriciye dönüştüğünde başladı. Dünyanın en büyük titanyum işleme atölyelerinden biri olan Boeing Portland, işlenmesi zor olan malzemeler için takımlar ve takım tutucu uygulamaları için standartları belirlemiştir. Ortaklık, HAIMER’ in OMIC Ar-Ge’ye yatırımları ve yeni üye olarak desteklenmesiyle stratejik olarak güçlendirilecektir.

Teknoloji avantajları nedeniyle, Haimer Safe-Lock™ sistemi, frezeleme işlemlerinde kaba işleme için Boeing Portland'ın standardı haline gelmiştir. Haimer, ayrıca Amerikalı ve diğer kesici takım üreticilerinin, Boeing işleme operasyonlarında yaygın olarak kullanılan bu teknolojiyi standart bir çözüm olarak sunduğu açık bir lisans politikası uyguladı. Hatta Boeing Company, bu yenilikçi teknolojinin, işleme ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde cevap verebilmesi için Haimer’ den IP, patent ve ticari marka lisansı aldı.

Safe-Lock™ 'yi üretimlerinde uygulamaya başlamadan önce, Boeing, kesici takımın potansiyel olarak çok pahalı hurdalar yaratan takımın çıkmasını önleme zorluğuyla karşı karşıya kalıyordu. Safe-Lock™ uygulamasından bu yana, son 10 yılda, yüksek değerli bileşenleri için tek bir takım çıkması olayına maruz kalmamışlardır, böylece Safe-Lock™ 'nin uygulanmasından önce yaygın bir sorun olan herhangi bir pahalı hurda oluşturan işleme başarısızlıklarının önüne geçilmiştir.

Boeing Research and Technology'nin Küresel Teknoloji program müdürü William Gerry şunları söyledi: “Boeing, üyelerini OMIC Ar-Ge'ye ortak olmaları ve katkıda bulunmaları için çok dikkatli bir şekilde onaylıyor ve davet ediyor. Yüksek kaliteli takım tutucu, shrinkleme, balanslama ve ön ayarlama konularından tanıdığımız HAIMER'in yeni üyeliği konusunda çok memnunuz ve Boeing olarak bu tip ihtiyaçlarımız için yoğun ve öncelikli olarak ürünlerini kullanıyoruz. HAIMER, OMIC Ar-Ge ve üyelerine son teknoloji ürünleri ve endüstri 4.0 bağlantı çözümleri ile destek verebilecek. ”

OMIC Ar-Ge, dünya çapında Boeing liderliği ile kurulan on beşinci araştırma merkezidir ve Boeing’in ABD'de sponsor olduğu ilk yer olmuştur. Misyonu, üretim mühendisleri ve teknoloji uzmanları yetiştirirken, fakülte ve üniversite öğrencileri ile “dıştan içe” uygulama araştırmalarının, ileri üreticiler için gerçek problemleri çözdüğü bir inovasyon ortamında imalat şirketleri ve yükseköğrenimi bir araya getirmektir. Üye şirketler, üyeler için son derece dinamik ve yenilikçi bir Ar-Ge işlevi yaratmak için makine, takım ve donanım gibi araçları paylaşmaktadır.

HAIMER Grubunun başkanı Andreas Haimer, OMIC Ar-Ge üyesi olmak için resmi el sıkışmalarında şöyle konuştu: “Boeing ile önde gelen uçak üreticisi ve en büyük küresel müşterilerimizden biri olarak yakından ilgilendiğimiz için gururlu ve mutluyuz. OMIC Ar-Ge'ye yapılan yatırım ve üyelik, topluma, müşterilerimize ve Oregon, Pasifik Kuzeybatı ve Amerikan üretimindeki tüm imalat sanayisine açık bir taahhüttür. OMIC Ar-Ge, Amerikan ve Oregon imalatçılarını daha rekabetçi kılan bu tür en iyi uygulamaları paylaşmak için ideal bir platformdur. Ayrıca, Boeing Portland dışında, Auburn, Seattle, Everett, Helena, St. Louis ve Fredrickson'daki sistem teknolojilerimiz ile önde gelen ABD Boeing tesislerini de destekliyoruz. ”

HAIMER, Scappoose tesisindeki on dokuz diğer OMIC Ar-Ge sektörel ve üniversite üyesine katılıyor. OMIC R&D'nin yürütme direktörü Craig Campbell şunları söyledi: “Oregon Teknoloji Enstitüsü, Portland Eyalet Üniversitesi ve Oregon Eyalet Üniversitesinin ileri imalat yöntemleri araştırmalarının yanı sıra, OMIC Ar-Ge olarak üyelerimizin üretim sorunlarının çözümünde de destek oluyoruz. Devlet ve yerel yönetimlerden gelen güçlü yatırımlar nedeniyle OMIC Ar-Ge, küresel üretim şirketleri için bir çekim oluşturdu ve eyalet ve bölge için ekonomik bir öncü olma sözünü gerçekleştiriyor. ”

OMIC Ar-Ge modeli, özgün endüstrilere, yerel ekonomiyle entegre olarak gerçek bir partnerlik ilişkisi kurarak, yerli endüstrilerin rekabet gücünün arttırılmasına yardımcı olma konusundaki araştırmalara odaklanmaktadır. Araştırma faaliyetleri, üretim alanına eklenen yüksek maliyetli, yüksek değerli makineler ile genişledikçe, OMIC Ar-Ge, üretimde devlet ve bölgesel ticari üretkenliği artıracak ve ekonomik büyüme ve gelişmeyi teşvik edecektir.

OMIC AR-GE'nin uygulamalı araştırma projeleri ile koordine edilecek olan, Portland Community College tarafından yönetilen ve PCC'nin inşa ettiği yakındaki bir tesiste bulunan PCC OMIC Eğitim Merkezi'nde çıraklık programları “kazan ve öğren” söylemi ile hayata geçecek. Eğitim Merkezi inşaatı devam ederken, PCC'nin Scappoose Lisesi'nde geçici bir teslimat yeri mevcuttur.

Chicago merkezli Haimer ABD ve Kuzey Amerika Başkanı Brendt Holden, ortaklığı şu sözlerle özetliyor: “Son 15 yılda Kuzeybatı'daki çeşitli üretim tesislerini desteklemekten dolayı çok mutluyuz, son teknoloji ürünü shrinkleme ve balanslama makinelerimiz ile işletme maliyetlerini azaltmaya ve verimliliği artırmaya yardımcı olduk. Ön ayar, takım tutucu ve freze takımları ile takım tezgahları etrafında bir sistem ortağı haline geldik. Son zamanlarda, Kuzeybatı'da iş ayar sürelerini azaltabilen ve operasyonun verimliliğini önemli ölçüde artıran ve takım yönetimi özelliklerine göre endüstri 4.0 teknolojisini uygulayan birçok takım ön ayar projelerine de dahil olduk. AR-GE projelerinin mümkün olduğunca verimli hale getirilmesine yardımcı olmak için ekipman ve bilgi birikimimizi OMIC'de paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. ”

Boeing Portland ve HAIMER arasındaki ortak çalışmalar, OMIC Ar-Ge'de işbirlikçi üyelik ile yoğunlaşıyor.
P02_Haimer_Safe-Lock_Kaba_İşleme_Standardı

Boeing Portland ve HAIMER arasındaki ortak çalışmalar, OMIC Ar-Ge'de işbirlikçi üyelik ile yoğunlaşıyor.
P03_Haimer_Sistem partneri
Resimde balanslama, shrinkleme, ön ayarlama ve takım yönetimi ile donatılmış ileri teknolojili HAIMER takımhanesi görülmektedir. Benzer bir yapı OMIC'e sponsor olarak sağlanacaktır.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers