www.endustriweb.com
LEROY-SOMER

Endüstriyel soğutma için yeni PLSES 4500 motor

Leroy-Somer endüstriyel soğutma için özel olarak tasarlanmış yüksek hızlı sızdırmaz bir indüksiyon motoru olan yeni PLSES 4500’ü piyasaya sürüyor. Soğutma sektöründeki uzmanların, özellikle güvenirlik ve enerji verimliliğiyle ilgili ihtiyaçlarını karşılayan PLSES 4500 enerji tüketimini ve işletme maliyetini %30’a kadar azaltabiliyor.

Endüstriyel soğutma için yeni PLSES 4500 motor


Soğutma tesisatının bir şirketin elektrik faturası üzerinde güçlü bir etkisi vardır. Sistemin temelindeki soğuk kompresör en çok enerji tüketen eleman olup toplam tüketimin %80´ine kadarlık bir kısmını oluşturabilir. Orijinal ekipman imalatçıları veya entegratörler makinelerinin güç tüketimini azaltmaya çalışmaktadır. Soğuk üretim sistemindeki herhangi bir arıza önemli kayıplara neden olabileceğinden bu endüstrideki diğer temel gereklilik arızasız çalışmanın sağlanmasıdır.

Leroy-Somer, bir frekans invertörüyle kontrol edilen yeni bir IP23 yüksek verimli ve yüksek hızlı indüksiyon motoru olan PLSES 4500 ile soğutma endüstrisinin ihtiyaçlarına uygun bir çözüm sağlamaktadır.

IMfinity® platformuna dayanarak, PLSES 4500 motor denenmiş ve test edilmiş indüksiyon motoru teknolojisini Leroy-Somer´in bilinen tahrik sistemleri uzmanlığıyla birleştirmektedir. Soğutma sisteminin temel taşını oluşturan ve sağlam tasarımları güvenirlikle ilgili endüstriyel soğutma gereksinimlerini fazlasıyla karşılayan bu motorlar en güncel Avrupa standartlarına uygundur.

Yüksek hız sağlamak üzere tasarlanmış PLSES 4500 değişken hızlarda da çalıştırılabilir. Leroy-Somer Powerdrive MD2 yüksek güçlü  hız kontrol cihazları  ile test edilip onaylanan bu motor birlikte çalışacak şekilde seçilen parçalar kullanılarak optimum elektrik ve mekanik performans sağlar. 

Değişken hızlı motor tahriki kullanan bu çözümün elektrik faturası üzerinde olumlu bir etkisi vardır. IE3 verimliliği sağlayan PLSES 4500 motorlar 1000 ila 4500 rpm aralığının üzerinde nominal tork sağlar, bu da soğutma kompresör çıkışında kayda değer bir güç kazancı oluşturur. Özellikle frekans invertörü, elektrik tüketimini uygulama için kesinlikle gerekli olan tüketimle sınırlayarak, hızı endüstriyel soğutmanın karakteristik özelliği olan yük dalgalanmalarına göre ayarlar. Motor tahrik tertibatı işletme koşullarını geliştirerek soğutma ünitesine ait elektrik faturasının azaltılmasına ve ayrıca performans katsayısının (COP) artmasına katkıda bulunur. Bu maksimum düzeye çıkarılmış enerji verimliliği güç tüketimini %30´a kadar azaltabilir.

Ayrıca, Leroy-Somer endüstriyel soğutmanın sınırlarını dikkate alarak PLSES 4500 motorun sürprizsiz çalışmasını sağlayan tasarım seçenekleri sunuyor:

-    Özellikle yüksek güçlü uygulamalarda yaygın bir durum olan şaft akımı sirkülasyonunu önlemek ve böylece motoru ve tahrikli makineyi maksimum düzeyde korumak amacıyla PLSES 4500 şaft akımlarını yeniden yönlendirmek için standart olarak izole rulman ve bir topraklama halkası ile donatılmıştır

-    Büyük kesitli zırhlı kabloların bağlantısını kolaylaştıracak şekilde yerleştirilmiş terminal kutusu da yüksek frekanslı elektromanyetik girişime karşı iyi ürün dayanıklılığı sağlayan bir dizi topraklama örgü kablosuna sahiptir.

-    Soğutma sistemi kayıpları azaltacak, gürültü seviyelerini en aza indirecek ve sıcaklık yükselmesini önleyecek şekilde optimize edilmiştir. PLSES 4500 ayrıca tüm hız aralığı boyunca 25 K´lik termal rezervden faydalanır böylece sargı ömrü artmış olur.  

225 ila 315 arasındaki gövde boyutlarında 100 ila 480 kW arasındaki endüstriyel soğutma için ideal bir çözüm olan PLSES 4500 motor maksimum güvenirlik seviyesini sürdürerek performans ve enerji verimliliğini birleştirmektedir.

Daha fazla bilgiye ve ilgili dokümantasyonda şu adresten ulaşılabilir: http://lrsm.co/plses4500en

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers