www.endustriweb.com
REDEX

MSR Döner tabla tahrik çözümleri

MSR döner tabla mekanik transmisyon sistemini inanılmaz ölçüde basitleştiriyor. Çoğu durumda bu değişiklik çok daha ekonomik olacak.

MSR Döner tabla tahrik çözümleri
Bu zamana dek döner tabla tahriklerinin en geleneksel çözümü aşağıdakilerden oluşuyordu: Dönme işlemi için ana tahrik (tek dişli) ve C aksı tahrikli öğütme işlemi için besleme-ön yüklemeli şanzıman (Çift dişli). Bu karmaşık ve hayli pahalı şanzıman öğütme gibi ilave işlemlerin yapılmasına da olanak sağlamaktadır.

Bu konfigürasyonda, ana tahrik mili tutan tablaya sürekli olarak iletilen toplam tahrik gücünü sağlar. Genellikle sabit güç aralığını minimum/maksimum çaplardaki iş parçasına göre uzatmak için 2 hızlı şanzımanı içeren bir düz şanzımandan oluşur. Çelik veya dökme demiri ezmek için düşük hızda yüksek tork sağlar ve kırpma ya da kesim işlerini kırpma ya da bitirme için yüksek hızlara izin verir.

C-aksı öğütme işlemleri için düşük hızda toplam %100 tahrik torku sağlar. Dönme işlemi sırasında iki dişlinin bağlantısının kesilmesi, ana tahrikin nötr orana getirilmesi gerekir.

REDEX ANDANTEX piyasaya yeni bir çözüm getirmektedir. Bu yeni çözüm yeni tahrik ve kontrol sistemlerinden (Siemens CNC ve Fanuc gibi) yararlanmaktadır.

Ana tahrik, dönme işlemleri sırasında tahrik torkunu paylaşan (%50-%50) iki benzer şanzımandan (İkiz dişliler) oluşmaktadır. CNC sistemi geri tepmeyi ortadan kaldırmak için motor ön yüklemi torku idare etmektedir. Öğütme işlemleri sırasında bir motor tahrik sağlamakta, diğeri de frenlemeyi gerçekleştirmektedir.

Son derece kesin konumlandırma sağlayan bu çözüm, ilave mekanik aygıta ihtiyaç duymadan C aksında ilave işlerin yapılmasına olanak sağlamaktadır.

REDEX ANDANTEX bu yeni tahrik çözümü için R SERIE konik kutu ile birleştirilmiş MSD 2 hızlı şanzımanla yapılmış bir anahtar sistem geliştirmiştir. Bu entegre ve kompakt sistem kuruluma hazırdır. Makine düzenlemesine bağlı olarak, OEM konik kutuyu opsiyonel kullanabilir.

Bu yeni ürün serisinde 4 farklı boyutta çözüm bulunmaktadır: MSD35R31- MSD35R41- MSD60R41- MSD60R51. Ürünlerin dişlideki tork kapasitesi muhtemel 7,66&2 ve 9,88&2 oranları ile 2000/4000Nm (2 x 40Kw motor) ilâ 9000/18000Nm (2 x 100Kw motor) arasında değişmektedir.

Bu çözüm yaklaşık 10 ilâ 15 dişli/ring oranı ile birlikte aşağıdakileri sunar:
- 20 0000Nm ilâ 270 000Nm arasında döner tabla torku
- 77/20 ve 148/30’luk uluslararası oranlar (şanzıman + ring dişlisi)

Bu çözüm yeni döner tabla geliştirmeleri için çok daha basit ve ekonomiktir. Bilhassa, C aksı için karmaşık ve pahalı bir şanzıman geliştirme ihtiyacını ortadan kaldırır.

Mevcut sistemler için de sayısız avantaj sunmaktadır. İki motorlu bir çözüm daha ucuzdur ve idaresi daha kolaydır. Geleneksel konfigürasyonlu 160kW’lik bir yüksek randımanlı döner tabla söz konusu olduğunda, MSR iki adet 80kW’lik motor kullanacaktır. Bu motorlar iki adet olmasına rağmen daha standart ve daha ucuzdur. Yedek parça yönetimi de daha küçük bir motorda daha kolaydır. Ayrıca C aksı şanzıman imalatını bütün parçaları ile yönetmeye gerek yoktur.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers