www.endustriweb.com
RK ROSE+KRIEGER

Emniyet kilidi sistemine sahip RK zamanlama kayışı lineer üniteleri

Makine Direktifi 2006/42/EC’nin yeni versiyonu 29.12.2009 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Yeni yönetmelikler başlıca otomasyon teknolojisi, kaldırma sistemleri, entegre imalat sistemleri ve dikey lineer akslarda belirli bir odak noktasına sahip makine araçları imalatçılarını hedef almaktadır. Bu makine araçları bu zamana dek bakım sırasında frenleniyor; ancak durdurulmuyordu.

Emniyet kilidi sistemine sahip RK zamanlama kayışı lineer üniteleri
Üretim süreçlerinde yalnızca tahrik motorunun frenini kullanarak mevcut dikey aksı tutmak bu zamana dek yaygın olan bir uygulamaydı. Ne var ki, mekanik yıpranma ve aşınma yahut yağ ve gres birikintileri frenin tutma kuvvetinin aşılmasına neden olabilir. Bu durum aksın aşağıya inmesiyle sonuçlanabilir. Bakım sırasında motorun frenle birlikte komple sökülmesi ise aksın tamamıyla düşmesine yol açabilir. Bu durum ise tehlike alanı içerisinde bulunanların can güvenliği açısından son derece tehlikelidir. Bu nedenle, 2009 yılı sonunda yürürlüğe giren Makine Direktifi her türlü risk değerlendirmesinin dikey aksın kazara alçalmasını güvenli biçimde engellemesini öngörmektedir.

RK Rose+Krieger bu yeni gerekliliklere cevaben RK DuoLine lineer ünite serisi için "Emniyet Kilidi" opsiyonunu sunmaktadır. Bu opsiyon seçildiğinde, aksın içerisinde yer alan fren özelliklerine sahip bir kilitleme öğesi gerekli emniyet kilidi fonksiyonunu yerine getirmektedir. Aks normal modda iken, bir basınçlı pnömatik ünite kilit sisteminin açık olmasını sağlar. Basınç kaybı olması durumunda (sözgelimi makinenin durakladığı sırada), mekanizmaların yayı devreye girer ve travers taşımayı 1,500 N.lik bir tutma kuvvetiyle sabitler. Bu opsiyon hali hazırda 120x80-II lineer ünitemizde mevcut olup ünite içerisine bütünüyle entegredir. 80x80, 120x80 ve 160 ebatlarındaki lineer üniteler için de seçenekler en kısa zamanda mevcut olacaktır.

Hali hazırda piyasada rakibi olmayan bu çözüm, kilit sistemi teknolojisinin tamamının gizlenmesini ve her türlü olumsuz dış etkilerden büyük ölçüde korunmasını sağlar. Ayrıca çıkıntı yapan uçlar yoktur.

Resim 1: RK DuoLine Safelock kilit sistemi

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers