www.endustriweb.com
iwis

Daha uzun zincir kullanım ömrü için: Yağlayın ve Aşınmayı önleyin

Uzman hassas zincir sistemleri tedarikçiniz iwis’ten yağlayıcıların doğru kullanımı üzerine değerli ipuçları.

Daha uzun zincir kullanım ömrü için: Yağlayın ve Aşınmayı önleyin
Resim: Daha uzun zincir ömrü için doğru yağlama

Bir zincirin aşınma kaynaklı performans kayıpları olmadan daha uzun kullanım ömrüne sahip olabilmesi için düzenli olarak bakımının yapılması ve yağlanması gereklidir.     
                
Bakım ve yağlama aralıklarına harfiyen uyulması gereklidir. Zira zincir arızalarının üçte ikisi doğru yağlama ile önlenebilir. Bu nedenle zincirin daha uzun bir kullanım ömrüne sahip olmasını garanti edebilme adına doğru yağlayıcının seçimi en önemli etmenlerden biridir çünkü kullanım sırasında sürekli olarak salınım yapan zincirin her bir halkası rulman gibi hareket eder. Yetersiz yağlama ve ilave kirlilik zincirin tam performansından en az yüzde 20'lik bir kayıp yaşanmasına neden olur ve kullanım ömrüne diğer hiçbir faktörün etmediği kadar etki eder.
 
iwis antriebssysteme, genel mühendislik, tesisat mühendisliği, ambalajlama, basım ve yiyecek endüstrileriyle konveyör teknolojisi alanlarındaki endüstriyel uygulamalar için hassas makara ve konveyör zincirleri üretimi yapmaktadır. Bu tanınmış zincir uzmanı son yıllarda kendi yağlayıcılarını geliştirmenin yanı sıra zincirin kullanım ömrünü arttıran çözümler geliştirmek adına da detaylı araştırmalar yürütmüştür. Özel olarak tasarlanmış test ekipmanları üzerinde yapılmış sayısız deneme ve saygın yağ üreticileriyle yürütülmüş yakın işbirlikleri sayesinde iwis zincir yağlamanın her noktasında güvenilir ve uzman bir partner haline gelmiştir. Uygun yağlayıcı ve yağlama sürecinin bir araya gelmesiyle aşınma ve ilave korozyonda önemli miktarlarda düşüş meydana gelmektedir.

iwis antriebssysteme ve mühendisleri zincir bakımı ve yağlama konularında tavsiyede ve yardımda bulunmak adına her zaman hizmetinizdedir. Yağlayıcıların doğru kullanımı ile ilgili önemli bilgilere artık iwis "Yağlama Çözümleri" kitapçığından ulaşabilirsiniz (https://www.iwis.com/as-flyer/lubrication/iwis-lubrication-solutions.pdf). Kitapçık içerisinde muhtemel uyarı işaretlerine yönelik kontrol listeleri, ideal yağlama dozuna dair ipuçları, zinciri yağlamaya hazırlama, yağlayıcıları uygulama ve uygun yağlama noktasını seçmeye yönelik bilgiler ve uygulamayla birlikte kullanılan zincir tipine bağlı olarak uygun yağlayıcıyı seçmek için tavsiyeler bulunmaktadır. İlk yağlayıcının seçimi de eşit önem arz etmekte ve buna göre göz önünde bulundurulmalıdır. Kitapçık aynı zamanda bakım ekiplerine de kompakt ve iyi hazırlanmış bir form sunmaktadır ki bunun içerisinde günlük işleri için değerli ipuçları da yer almaktadır. 

Bununla birlikte iwis yağlamaya izin vermeyen uygulamalar için de çözümler sunmaktadır. Bakım gerektirmeyen JWIS MEGAlife zincirlerinim burçları sinterlenmiş malzemeden üretilmektedir. Bu sayede yağ zicirin birleşim noktalarında uzun süre durmaktadır. Zincirler dışta kuru kalır fakat birleşim noktaları daima yağlıdır. Ve JWIS b.dry paslanmaz çelikleri hiçbir yağlayıcıya ihtiyaç duymaz. iwis'in akıllı zincir çözümleriyle ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için www.iwis.com adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Münih merkezli zincir üreticisi iwis, tüm tahrik ve konveyör teknolojisi uygulamaları için geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Kapsamlı ürün portföyünde hassas ve yüksek performanslı makaralı zincirler, konveyör zincirleri, bakım gerektirmeyen ve korozyona dayanıklı zincirler, toplama ve biriktirme zincirleri, özel uygulamalar için konveyör zincirleri, yaprak zincirleri, düz zincirler ve endüstriyel uygulamalar için modüler kayışlar, zincirler ve tarım makineleri için aksesuarlar ve otomotiv endüstrisi için zamanlama zinciri tahrik sistemleri bulunuyor.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers