www.endustriweb.com
Westermo Teleindustri AB

Westermo endüstriyel Ethernet anahtarı, ABB Kuvvet Ölçümündeki baskıyı azaltıyor

ABB FM (Kuvvet Ölçümü), Westermo’nun haddelerin ölçüm ve kontrolü için geliştirilen son versiyonu Stressometer sistemine sahip Redfox endüstriyel Ethernet anahtarını kullanıyor. Redfox Industrial aygıtı uygulaması ihtiyaç duyulan veri iletim ürünü sayısını altıdan bire düşürerek sistemi daha basit hale getirdi ve maliyetleri azalttı.

Westermo endüstriyel Ethernet anahtarı, ABB Kuvvet Ölçümündeki baskıyı azaltıyor
ABB FM dünya çapında önde gelen bir hadde fabrikalarına yönelik kontrol sistemleri tedarikçisidir. Çeşitli ölçüm ve kontrol araçlarından oluşan Stressometer sistemi en yüksek kalitede hadde ürünleri üretme sürecini optimize etmektedir. Stressometer sisteminin eski bir versiyonunun uygulanması esnasında, hadde kontrol ağı genellikle maksimum altı farklı ağ aygıtından oluşur. Bu aygıtlar arasında anahtarlar, yönlendiriciler ve güvenlik duvarları gibi daima farklı imalatçılar tarafından sağlanması gereken unsurlar yer alır. Bu da uyumsuzluk sorunlarının yanı sıra güvenli VPN’ler ve ağların ayrılması gibi kritik ağ fonksiyonlarının eksikliğini gündeme getirir. Bu kompleks ağların kurulumu ve bakımında da güçlükler çıkması ihtimal dâhilindedir. Yapılandırılması gereken çok sayıda ürün olması, kurulumun daha uzun sürmesi ve yüksek seviyede ağ bilgisine ihtiyaç duyulması anlamına gelmektedir. Çoklu ürünlerin kullanılması gerekliliği fazlasıyla sıkışık bir kontrol kabini ihtiyacını doğurur ve kabinin daha sonra soğutulmasını gerektirir. Bu süreçte fanlar yıpranacağından bakım gereklilikleri de artar.

Stressometer’e yönelik ağ çözümü şimdi tek bir öğeye, RedFox Industrial 18 port’a, katman 3 anahtar yürütmeye, Westermo’nun WeOS işletim sistemine dayanıyor. WeOS işletim sistemi katman 2 ve katman 3 fonksiyonlarını sağlamak üzere Westermo tarafından geliştirilmiştir. Bu da RedFox Industrial aygıtının hem anahtar hem de yönlendirici olarak kullanılabileceği anlamına gelmektedir. WeOS işletim sistemi aynı zamanda ileri güvenlik dâhil olmak üzere karmaşık ağ sorunlarını da yönetebilir. Sözgelimi, her bir port kendine ait güvenlik duvarı kuralları ile yapılandırılabilir. Şifreli VPN tünelleri için destek sağlanmaktadır; bu sayede güvenli bir şekilde internete bağlanabilirsiniz. RedFox Industrial tarafından sağlanan bu yeni fonksiyonlar Stressometer sisteminin tek bir ağ aygıtı kullanarak fabrika içindeki çoklu veri iletimi ağlarını yönetmesini sağlamaktadır.

ABB FM Veri İletim Müdürü Christer Gustafsson bu konuda şunları söylüyor: “Stressometer sisteminin bu son versiyonunu RedFox Industrial cihazıyla birlikte 2010 yılından bu yana piyasaya sürüyoruz. Bu zamana dek veri iletimi konusunda hemen hemen hiç sorun yaşamadık. Sistemimizi yükseltirken daha bütünleşmiş bir ağ çözümü hedefliyorduk. Westermo aygıtı, farklı imalatçılardan gelen ürünler arasındaki uyumluluk sorununu ortadan kaldırarak bu hedefimize ulaşmamızı sağlıyor. Bu sistem sayesinde kurulum ve bakım işleri artık daha kolay, teslim maliyetleri ise daha düşük.”

RedFox Industrial’ın WeOS işletim sistemi komünikasyon ağının üç Sanal VLAN’a ayrılmasını sağlıyor: İstemcinin erişiminin olmadığı şifreli VPN tüneli kullanan korumalı bir VLAN ölçüm ve kontrol araçlarının tümünü bağlıyor. İkinci bir VLAN ise hadde kontrol bilgisayarına bağlanırken üçüncü VLAN fabrikanın ofis ağına bağlanıyor. Bu VLAN aynı zamanda İnternet bağlantısı sağlayarak sistemin endüstriyel ağ dışından güvenli bir şekilde takip edilmesini mümkün kılıyor.

Stressometer sisteminin yeni ağ çözümü önceden yapılandırılmış olarak sağlanmaktadır. Kurulum ise birkaç kablo bağlantısından ibarettir. Sistem kurulduktan sonra sanal olarak bakım gerektirmez. Stressometer sisteminin güncelleme veya servis hizmeti gerektirmesi durumunda, ABB FM şifreli VPN tüneli aracılığıyla İnternet üzerinden ağın korumalı kısmına erişebilir. Sistem önceden yapılandırılmış olmakla birlikte son derece esnektir. Ekipman takılıp çıkarıldığında, Network Adresi Çevirisi (NAT) kuralları uygulanabilir ve orijinal yapılandırma bundan etkilenmez.

ABB Stressometer sistemleri zorlu endüstriyel ortamlara kurulmaktadır. Westermo RedFox Industrial anahtarı bu tür uygulamalar için özel olarak tasarlanmış olup yüksek elektromanyetik parazit seviyelerinin olduğu ortamlarda ve -40 ilâ +70 santigrat derecedeki aşırı sıcaklıklarda çalışır.

“Farklı imalatçılar tarafından sunulan çok sayıda farklı endüstriyel veri iletim ürünlerini tecrübe ettik; ancak bunlardan hiçbiri zorlu gerekliliklerimize doyurucu bir cevap veremedi. Westermo aygıtını içeren bu yeni çözüm son derece iyi çalışmakta ve son derece az teknik destek gerektirmektedir,” diyerek sözlerini noktalıyor Gustafsson.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers