www.endustriweb.com
EPLAN

EPLAN Data Portal 2.0

Yeni EPLAN Data Portal’ın 120.000’in üzerinde aygıt verisi içerme özelliği sayesinde maksimum hız ve kolay arama - bulma başlıca avantajlarını oluşturur. Kullanıcılar, yeni EPLAN Platform 2.0’ı kullanarak en son ve en güncel verilere erişebilir ve bu verileri mühendislik işlerine hızla ve kolayca entegre edebilirler.

EPLAN Data Portal 2.0
EPLAN Platform 2.0´ın piyasaya sürülmesinin ardından, yeni EPLAN Data Portal 2.0 da hayata geçti. Kullanıcılar çevrimiçi portalda aygıt verilerini ve bileşenlerinin seçimini ve kullanımını kolaylaştırarak zamandan tasarruf ettiren yeni fonksiyonların tadını çıkarıyor. Daha fazla imalatçı ve aygıt verilerinin bütünleşmesi uygulamada ciddi yararlar vaat ediyor. Yeni portal üyelerinden biri optoelektronik sensörlerin imalatçısı olan Leuze Electronic. Leuze Electronic seçili şalt makrolarının yanı sıra çok sayıda güvenliğe yönelik sensörü EPLAN´a ekledi. Zaman içinde Festo da 2.0 sürümü için bir pnömatik bileşenler seçkisi sağladı.

Daha fazla imalatçı - daha fazla veri
Mitsubishi Electric de PLC´ler ve dönüştürücüler için verilerle yeni imalatçılar listesine katılırken, Dehn + Söhne aydınlatma ve aşırı gerilim koruması için sunduğu hizmetleri genişletti. Ancak yenilikler bunlarla sınırlı değil: ABB verilerini güncellerken, Phoenix Contact da zaten geniş olan ürün yelpazesinde düzenlemeler yaptı. SPS/IPC/DRIVES ticari fuarlarında, Blomberger bir sonraki güncellemesini sunacaktır. Böylece Blomberger´in aygıt verileri en son EPLAN Electric P8 2.0 fonksiyonlarını destekleyebilecektir. İleriye yönelik heyecan verici öngörüler: Endress+Hauser´ın planlanan entegrasyonu. Bu entegrasyon Nuremberg´de duyurulacaktır.

Fonksiyonla gelen fonksiyon
Değerli imalatçı verilerinin yanı sıra, kullanıcılar çok sayıda yeni portal fonksiyonuna da kendini hazırlayabilir. Sabırsızlıkla beklenen önemli yeniliklerden biri "benzersiz ID"; bu fonksiyon sayesinde EPLAN Data Portal'ındaki bir ürün net bir şekilde belirleniyor. Bu ID, yerel parça numarası değişmiş olsa da verilerin portalden güncellenmesine olanak tanıyor. İmalatçının da arzu etmesi halinde, aygıt verileri aygıtın bölgede mevcut olup olmamasına göre görüntülenip filtrelenebiliyor. Kullanıcılar hedef kitlelerine ilişkin verileri hızla ve kolayca bulup dikkatlerini ilgili parçalara yoğunlaştırabilirler. Optimize edilmiş kullanıcı arayüzü de kesin sonuç veren bir faktördür. Sözgelimi, kullanıcı arayüzünde artık gizlenebilen filtre seçenekleri bulunuyor; bu da sayfa yükleme süresini kayda değer derecede hızlandırıyor.

Daha hızlı arama, daha kolay bulma
İmalatçı katalogundaki bütün alt gruplar dâhil olmak üzere, ürün grubu başına ürün sayısının gösterilmesiyle veri şeffaflığı geliştirildi. Bu da çok sayıda kapsamlı katalog arasından seçim yapmayı kolay hale getirdi; kullanıcıya vakit kaybettiren sayfa çevirme işi geçmişte kaldı. Bir başka önemli yenilik ise veri portalının 2.0 sürümlerinde optimize edilmiş donatı yönetimini kullanan kullanıcılara yönelik yeni donatı listeleri. Diğer yeni özellikler: Fonksiyon şablonu makrolarının otomatik indirilmesi, montaj yerleşimi için tamamlanmış olan referans tanımlaması yapılmış parçalar ve son olarak verilerin daima güncel olmasını sağlayan önceki ve müteakip parçaların kullanım ömrü durumu.

Hızlı, kolay, rahat: yapılandırıcı teknolojisi

CAE bileşen verilerinin hazır bulunurluluğunu ve kullanımını geliştirmeye yönelik bir sonraki adım, tedarikçiye özgü bileşen yapılandırıcılarının EPLAN Data Portal´a dâhil edilmesidir. Hali hazırda Rockwell, Endress & Hauser ve EPLAN E&H ürün yapılandırıcısı ile EPLAN Data Portal arasında kusursuz bir arayüz oluşturmak için ortak bir proje yürütmektedirler. Mühendis, yapılandırıcının kılavuzluğunda ihtiyaç duyulan E&H aygıtlarını yapılandırıp daha sonra ayrıntılı CAE verilerini sürükleyerek doğrudan kendi elektronik proje dokümantasyonuna bırakabilmektedir - tek kelimeyle bir mühendislik dehası. Rittal Therm´in entegrasyonu ise bir başka önemli kilometre taşı. Bütün gerekli parçalar, donanımlar ve donatı parçaları basit bir şekilde yapılandırılıp panonun 3 boyutlu yerleşiminde monte edilmektedir.

EPLAN_Data_Portal_01.jpeg:
EPLAN Data Portal´ın 2.0 Sürümü sayısız yeni ve geliştirilmiş fonksiyonun yanı sıra Festo, ABB, Phoenix Contact, Endress+Hauser, vb gibi imalatçılardan çok sayıda yeni bileşen verisi sağlamaktadır.

EPLAN_Data_Portal_PLC_navigator.jpeg
EPLAN Data Portal´daki Allen Bradley PLC bileşeni örneğinde parçalar EPLAN´da farklı açılardan PLC navigatöründe görünüyor.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers