www.endustriweb.com
EPLAN

Eplan Platform 2.0’a dair daha fazla öne çıkanlar

Eplan Platform 2.0’ın piyasaya sürülmesinin üzerinden altı ay geçmesine rağmen ürün üstünde yapılan 1000’in üzerindeki eklentinin bir kısmı hâlâ bilinmiyor. Yeni ve şaşırtıcı bakış açılarıyla yapılan bu önemli ürünü yakından incelemekte ve uygulamadaki şematik oluşturma, revizyon kontrolü ve dil yönetiminin ikna edici ve heyecan verici akıllı eklentileri hakkında bilgi sahibi olmakta fayda var.

Eplan Platform 2.0´a dair daha fazla öne çıkanlar
Şematik oluştururken standart ve yönetmeliklere bağlı kalmaya odaklanmanın bir nedeni de Makina Direktifi ve yüksek kalite gereklilikleridir. Eplan Platform bunun için kesin cevaptır: standartlaşma ve yinelenen kullanım. Gerekli tanımlayıcılar ve ilave bileşen bilgisi artık benzersiz bir şekilde parça yönetiminde depolanabiliyor. PE ve N terminallerine son dokunuş: istenen ilave fonksiyon adlandırması artık doğrudan parça üstünde depolanabiliyor. Tasarımcı bir bileşeni kullanırken, adlandırma otomatik olarak şematiğe aktarılarak terminalin bütün şematik sayfalar üstünde ilave çaba harcanmadan standartlara uygun olarak görüntülenmesini sağlıyor. Bileşenleri numaralandıran otomatik Eplan fonksiyonları cihaz etiketlerinin bir defadan fazla yazılmasını engelleyerek dokümantasyon kalitesini arttırıyor ve tasarımı hızlandırıyor.

Daha fazla mantık
En karmaşık cihaz teknolojisi bile kablolamanın şematikte açıkça gösterilmesini gerektirir. Eplan Platform´un potansiyel transferi tam bu noktada devreye girer ve artık boş bir kutuya yerleştirilen bağlantıların da ötesine geçer. Bağlantılara, iç bağlantı yapısına göre renk atama sayesinde sinyali takip etmek artık çok kolaylaşır. Tasarım ve imalatla başlayan, işletmeye alma ve bakım ile devam eden bir süreç. Öğe özelliklerinde de daha fazla mantık var; öğe özellikleri artık ekran, dönüştürme ve hatta tam teknik SI birimlerine ilişkin ayrıntılı özellikleri içeriyor. Aynı durum raporlar ve hesaplamalar için de geçerli; bu unsurların görüntülenen özel değerleri standartlaştırıldı. Eplan, şematiğe nasıl girilmiş olursa olsunlar, hesaplamadaki bütün değerlerin aynı birimden olmasını sağlıyor. Kesin sonuçlar veriliyor.

Mükemmel değişiklik izleme
Bu durumla karşılaşmayan var mıdır? Projenin bitmesinden hemen önce izlenmesi gereken çok sayıda değişiklik yapılır. Eplan Platform 2.0´daki güçlü revizyon kontrolü burada kendini gösteriyor ve değişiklik yönetimini ciddi ölçüde hızlandırıyor. Çeşitli türdeki değişiklikler renk ve sembollerle açıkça belirtiliyor. Yeni eklenmiş, değiştirilmiş veya silinmiş bir proje bilgisi bütün proje üyeleri tarafından ilk bakışta görülüyor. Bütün değişiklikleri özetleyen bir tablo - mühendislik, özellikle de imalat, işletmeye alma ve bakımdaki bütün işlemlerin sorunsuzca yürütülmesini sağlıyor. Kesin sonuç: Daha hızlı devreye alma süreçleri ve daha kısa makina arıza süreleri.

Eplan Merkezi Parça Yönetimi
Uygun maliyetli bir alternatif: Parça verilerini mühendislikten ayrı olarak merkezi bir şekilde depolayıp güncelleyenler artık ayrı bir modül olarak Eplan parça yönetimini kullanabilirler. »Merkezi Parça Yönetimi»nin kısaltması olan CPM (Central Parts Management) iş birimleri için basit bir alternatif olan bağımsız bir sürümdür. Burada oluşturulup girilen veri ve bileşen bilgilerine bütün Eplan kullanıcıları erişebilir. Bu özellik bütün parçaların yönetilmesi fonksiyonuyla basit ve uygun maliyetli veri koruması sağlar.

Dil yönetimi
Eplan´ın Unicode ile uyumlu ve uluslararası 16 dil için tasarlanmış olması yeni bir şey değil. Ancak kullanıcıların bir projede kaynak dil ile ekran dili arasında ayrım yapabilmesini sağlayan ayar kesinlikle yeni. Kaynak dil, metnin girildiği dil olup genellikle ana dildir. Ekran dili ise metnin şematikte görüntülendiği dildir ve pek çok dili aynı anda kapsayabilir. Metin girme ve çeviriyle uğraşma artık çok daha şeffaf. Tasarım sırasında yabancı dillerle çalışmak çok daha kolay. Küresel iş dünyası için kesin bir avantaj - hem zaman hem de kalite açısından.

Revisionmanagement EN.jpeg: Eplan Platform 2.0´daki güçlü revizyon kontrolü sayesinde çeşitli türdeki değişiklikler renk ve sembollerle açıkça belirtiliyor.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers