www.endustriweb.com
Westermo Teleindustri AB

Westermo aygıt sunucusu anahtarı eski seri aygıtlara IP bağlantısı ve yönlendirme fonksiyonelliği sunuyor

Westermo eski seri kontrol ve telemetri sistemlerini son teknoloji IP ağlarına bağlamak için geliştirdiği Lynx DSS kompakt aygıt sunucusu anahtarını piyasaya sürdüğünü duyurdu. Düşük veri hızlı seri komünikasyonların daha yüksek bant genişliğine sahip IP ağlarıyla değiştirilmesi suretiyle, Lynx DSS mevcut sistemlere yapılan yatırımın korunmasına, ilave bant genişliği gerektiren yeni ekipmanları destekleyerek fonksiyonellik eklenmesine yardımcı oluyor ve yıllar süren bir sorunsuz endüstriyel komünikasyon sağlıyor.

Westermo aygıt sunucusu anahtarı eski seri aygıtlara IP bağlantısı ve yönlendirme fonksiyonelliği sunuyor
Lynx DSS, uygulamaların IP ve seri bağlantılardan oluşan bir kombinasyonla yönetilmesi için geliştirilmiş bir endüstriyel Ethernet anahtarıdır. Lynx DSS tek bir üniteden oluşan çözüm sunarak çok sayıda üniteyle çalışma ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Westermo WeOS işletim sisteminin güncelleştirilmiş bir versiyonuyla sunulan aygıt Ethernete güçlendirilmiş seri bağlantı sunuyor ve çift seri ağlar, modem değiştirme fonksiyonu ve Modbus girişleri için destek sağlıyor. Eski aygıtlar iki seri port aracılığıyla bağlanabilir. Bunlardan biri RS-232, diğeri de RS-232 veya RS-422/485 için yapılandırılmıştır.

L208-F2G-S2 ve L108-F2G-S2 olmak üzere iki versiyonu mevcuttur. L108 artık ringli Ethernet ağlarını kurtaran hızlı ve esnek bir çözüm sağlayan bir katman 2 anahtarlama fonksiyonlarını destekliyor. Ünitede 10/100 Mbit/s port bulunuyor. Bunlara Gbit veya 100 Mbit SFP alıcı-vericilerle iki port daha eklenebilir. Bu fonksiyonların yanı sıra, L208 yönlendirme, güvenlik duvarı ve VPN uzaktan erişim gibi ilave katman 3 ağ fonksiyonelliği sunuyor.

Siber saldırıların giderek arttığı günümüzde, ileri derece güvenlik endüstriyel ağlar için kritik önem taşıyor. Şifreli VPN’ler kullanılarak bir ağa uzaktan güvenli erişim sağlanabilir ve iç port-tabanlı-güvenlik duvarı-fonksiyonuyla çok portlu DMZ (İnternete açık silahsız bölge ya da alt ağ) oluşturulabilir. Bu fonksiyonlar potansiyel olarak güvenli olmayan ağlar üzerinden komünikasyonda bulunmak isteyen kullanıcıları destekler ve kullanıcıların yanlışlıkla yanlış ağa bağlanmalarını engeller.

Ekstrem çalışma koşulları için uygun olan aygıt endüstriyel EMC, yalıtım, titreşim ve şok standartlarına uygunluk bakımından tip-testine tabi tutulmuş ve demiryolu hattı yanındaki kurulumlara yönelik Cenelec EN 50121-4 sertifikasyonu dâhil olmak üzere ilgili endüstriyel uygulamalarda kullanım için onaylanmıştır. Lynx DSS -40 ilâ 70 °C arasında değişen geniş bir çalışma sıcaklığı aralığına sahiptir. İçeriğinde fan ya da diğer sökülebilir parçalar yer almaz. Endüstriyel dereceli bileşenlerle tamamı metalden oluşan IP40 kasa - toz girişine neden olacak soğutma deliği yoktur – 500.000 saatin üzerinde arızalar arası zaman aralığı (MTBF) süresine katkıda bulunarak uzun süreli bir arızasız kullanım ömrü sağlar.

Lynx DSS piyasadaki benzerleri içinde en kompakt ve enerji tasarrufu sağlayan anahtardır. 24V DC’de yalnızca 250 mA gibi düşük bir güç gerektiren aygıt, ünitenin kullanım ömrü süresince çalıştırma maliyetinde azalma sağlar ve şirketlerin enerji kullanımını azaltmasına katkıda bulunur. Yalnızca 100mm x 50mm.lik kaplama alanı sayesinde makinelere ve mevcut uygulamalara dâhil edilmesi kolaydır. 19-60V DC’lik daha geniş çalıştırma gücü gerekliliği uygun uygulamaların sayısını arttırır.

WeOS işletim sistemi bir çapraz platform çözümü olarak geliştirilmiştir. Westermo RedFox, Wolverine, Lynx ve Falcon ürünlerinde mevcut olan bu işletim sistemi, endüstriyel ağ gereklilikleri için ileriye yönelik bir başvuru kaynağı ve ölçeklenebilir bir çözüm niteliğindedir.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers