www.endustriweb.com
HMS Industrial Networks AB

HMS Endüstriyel Ağlar tarafından yayınlanan en son bilgi bülteni Endüstriyel iletişim için 5G’ye dair kapsamlı bir çalışma sunuyor.

Araştırmaya göre endüstri profesyonellerinin yarısı üretim alanında 5G kullanımına son derece olumlu yaklaşmakla birlikte onu evrensel bir bağlantı çözümü elde etme yöntemi olarak görüyor.

HMS Endüstriyel Ağlar tarafından yayınlanan en son bilgi bülteni Endüstriyel iletişim için 5G’ye dair kapsamlı bir çalışma sunuyor.
Endüstriyel iletişim ve IIoT alanında küresel bir lider olan HMS Endüstriyel Ağlar, kendi şirketlerinde kablosuz iletişimin yeri hakkında bilgi edinmek ve 5G’nin başlangıcına nasıl hazırlandıklarını görmek için 50 uluslararası profesyonel ile bir anket düzenledi. “5G: Endüstri buna hazır mı?” başlıklı anket bu çalışmanın sonuçlarını göz önüne seriyor ve 5G’ye hazırlık anlamında üretim endüstrisine dair güncel bakış açısını sunuyor.
HMS’nin sunduğu bilgi bülteni, endüstrinin 5G’ye karşı üretim ve endüstriyel otomasyon endüstrisinde yeni geliştirilen ve geleceğin standardı olarak kabul edilen görüşe dair ne tür fikirler sunulduğunu gösteriyor.

Ana bulgular arasında şunlar yer alıyor:
• Görüşülen kişilerin yarısından fazlası (% 54), uzaktan izleme ve varlıkların uzaktan çalıştırılması için kablosuz iletişim çözümleri kullandığını belirtti. Ankete katılanların üçte biri (% 34), şirketlerinin farklı IIoT türleri için kablosuz iletişim kullandığını belirtti.
• Görüşülen kişilerin yarısı (% 48) imalatta 5G konusunda net bir şekilde olumlu düşüncelere sahip. Büyük bir bölümü bu teknolojinin kabloları, pek de güvenli olmayan Wi-Fi bağlantısını ve bugün kullanımda olan pek çok standardın yerini alacağı konusunda hemfikir.
• Yanıt verenlerin çoğunluğu (% 58) için, kablosuz sistemlerin güvenilirliği ve sağlamlığı, 5G'nin benimsenip benimsenmemesi konusunda belirleyici bir rol oynamaktadır ve bu, OT ve IT temsilcileri tarafından eşit olarak dile getirilmiştir. Düşük gecikme süresi, görüşülen kişilerin dörtte biri tarafından (% 26) önemli bir özellik olarak belirlendi.
“Anket net bir şekilde endüstrinin, endüstriyel iletişim için 5G'nin yararlarından giderek daha fazla haberdar olduğunu gösterdi. Endüstrinin gerçekte ihtiyaç duyduğu şey teknik bilgi ve pratik örneklerdir ”diyor. HMS Networks'teki HMS Labs Program Müdürü Marcela Alzin. “Bu yüzden tipik bir OT profesyonelinin kurgusal bir modelini ve 5G'ye karşı tutumunu yarattım. Bu, piyasadaki durumu daha iyi anlamaya yardımcı olacaktır”.

Bilgi bülteninin ücretsiz bir kopyasına ulaşmak için adrese tıklayabilirsiniz: https://www.hms-networks.com/industrial-iot-solutions/5G/ready


  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers