www.endustriweb.com
EPLAN

EPLAN Harness proD 01/07/2012 itibarıyla aileye katıldı - Eplan ürün serisine kablo donanımı yazılımını ekledi

Çözüm sağlayıcınız Eplan, kablo donanımı mühendisliğine yönelik saygın bir 3 ve 2 boyutlu yazılım olan EPLAN Harness proD’in geliştirme ve satış haklarını satın aldı. Yazılımı geliştiren firma Linius Technologies ile Eplan Yazılım & Servis arasındaki sözleşme 28/06/2012 tarihinde imzalandı. Ürün serisinde gerçekleşen bu genişleme, Eplan’ın müşterilerine kablo proje yönetiminin bütün yönleri açısından çok daha kapsamlı destek vermesini sağlayacaktır.

EPLAN Harness proD 01/07/2012 itibarıyla aileye katıldı - Eplan ürün serisine kablo donanımı yazılımını ekledi
EPLAN Harness proD yazılımının satın alınması stratejik bir girişim olup yurtiçi ve yurtdışındaki piyasalarda ciddi bir potansiyel sağlayacaktır. Eplan bu girişimi sayesinde aparat geliştirme, ray ve uzman araç teknolojisi, havacılık, telekomünikasyon ve medikal biyoloji gibi yeni endüstri kollarında varlık gösterme fırsatı bulacaktır. Aynı zamanda, kontrol kabinleri ile cihazlardaki devre panosu tabanlı ünitelerin sayısı sürekli olarak arttığından, Eplan’ın asıl müşteri tabanından kablo donanımları aracılığıyla 1:1 bağlantıların uygulanmasına yönelik olarak gelen talepler de artmaktadır. Bu yeni yazılım, şirketin kontrol kabini ve saha bileşenlerindeki tekli tellerle kılıflı kabloların geliştirilmesinde kullanılan kendi CAE çözümü olan Eplan Electric P8’i mükemmel bir şekilde tamamlamaktadır. Müşteriler bu kesintisiz süreç entegrasyonunun avantajlarından yararlanacaklardır; zira planlamadan geliştirmeye, kablo donanımı tasarımından üretime kadar geliştirme sürecinin bütün aşamaları desteklenmektedir. "EPLAN Harness proD yazılımını satın alarak protföyümüzü küresel piyasa içindeki bütün mühendislik gerekliliklerine cevap verecek şekilde genişlettik. Bu gelişme bize başta uluslararası piyasalar olmak üzere ciddi bir rekabet avantajı da sağlıyor," diyor Eplan Yazılım & Servis Yönetim Kurulu Başkanı Maximilian Brandl. Çözüm sağlayıcı şirket 2012 güzünden itibaren yazılımı “EPLAN Harness proD” adı altında uluslararası piyasalara sürmeyi planlıyor.

IT piyasasına açık
EPLAN Harness proD kablo donanımı geliştirmenin bütün yönlerini her açıdan destekleyen, kullanımı kolay bir yazılım paketidir. Tipik donanım ve kablo takımı tasarım işlemleri yazılımda 3 boyutlu olarak gösterilmektedir. 2 boyutlu imalat dokümanlarının tümü sistem tarafından oluşturulmakta, bu da üçüncü taraflara ait sistemlerin tasarım, idare ve üretim sırasında içe ya da dışa aktarılması söz konusu olduğunda büyük bir esneklik sağlamaktadır. Eplan Electric P8 ile EPLAN Harness proD’in entegrasyonu sayesinde tellerin teknik özellikleri, kaynak/hedef bilgileri ve çıkın ve soket görevleri gibi ilgili bütün kablolama bilgileri sağlanmaktadır. Bu bütünleyici iş akışı geliştirme sürecine ayrılan süreyi ve maliyeti azaltmaktadır.

Tek bir iş akışı: Mekanik sistemlerin ve kablo donanımının tasarımı
Yazılım, kablo donanımı tasarımına farklı ve esnek bir yaklaşım getirmektedir. Genelde bu süreç geleneksel bir 3 boyutlu CAD sisteminden 3 boyutlu modelin içe aktarılmasını takiben her iki yönün ve dijital model içindeki kelepçe, klips, gerekli emniyet önlemleri ve uzunluk hesaplamalarının kontrolü ile gerçekleştirilir. Bu sayede prototiplerin zaman kaybına yol açan maliyetli yapım işleri ortadan kaldırılmaktadır. İçe aktarmaya alternatif olarak, süreç daha basit bir yöntemle gerçekleştirilebilir. Sözgelimi, bir kablo donanımı içe aktarılmış bir 3 boyutlu model içerisine döşenmişse, 3 boyutlu model ile kablo donanımının tasarımı yeniden mekanik tasarım birimine devredilebilir. Bu işlemin sağladığı avantaj ise kablo donanımındaki tasarımın işlevine engel teşkil edebilecek unsurlar sanal modelde tespit edilebilmesi ve gerekli önlemlerin ivedilikle alınabilmesidir, yani fiziksel prototiplere hemen hemen hiç gerek duyulmamaktadır. İşleme özgü ya da kurumsal nedenler dolayısıyla 3 boyutlu modellerin mevcut olmaması halinde, kablo donanımı EPLAN Harness proD’in 3 boyutlu editörü içerisinde hızlı ve kolay bir şekilde tasarlanabilir.

Raporlar ve deneme amaçlı çalıştırmalar
EPLAN Harness proD fiyat teklifi oluşturma, sipariş ve üretim için gerekli geniş bir rapor yelpazesi oluşturmak için 3 ve 2 boyutlu kablo donanım yerleşimi kullanmaktadır. Süre ve maliyetin hesaplanması amacıyla tam teşekküllü ya da bir tasarıma ait parça listeleri, fiş ve kablo eki listeleri, kablolama ve bağlantı listeleri ile çalışma süreçlerine ilişkin raporlar oluşturulmaktadır. Veriler doğrudan Komax gibi kabloların ince işlerine yönelik sistemlere aktarılabilir. Sistem kablo donanımı tasarımını doğrulamak amacıyla bükülme çapları, dolgu seviyeleri, kablo uzunlukları, tel ve bağlantı içermeyen çıkınlarla ilgili kapsamlı ve pratik test ve kontrol fonksiyonlarına sahiptir. Amaç, muhtemel tutarsızlık ve hataların erken bir aşamada, yani prototip üretiminden önce tespit edilmesini sağlamak ve düzeltmeleri basit hale getirmektir.

Kablo donanımı nedir?
Kablo donanımı, genellikle bileşen ya da aygıtlara elektrik sağlamak üzere ucunda fiş ya da terminaller bulunan bir tel çıkınıdır. Kablo donanımı pasif bir cihaz olarak değerlendirilmektedir. Kabloların birbirine sabitlenmesi, başka bir ifadeyle bantla etraflarının sarılması, koruyucu boru ya da hortumlara yerleştirilmesi ya da kablo yollarına döşenmesi suretiyle, tek tek her bir tel bir donanım biçiminde sabitlenmiş olur ve aynı şekilde tek bir kablo şeklinde monte edilebilir. Teller aynı zamanda ürünün kullanım ömrü boyunca yalıtım ve iletkenlik gibi elektrik özelliklerinin korunması amacıyla toz, ısı ve mekanik gerilimden korunmuş olur. Geleneksel (kılıflı) kabloların aksine, kablo donanımları ihtiyaç duyulan bağlantılara bağlı olarak proje ya da uygulamaya özel olarak geliştirilmektedir. Bu yaklaşımın avantajları arasında kurulum alanındaki alan ve ağırlık ihtiyacının en uygun seviyeye getirilmesi ve bağlantı gereklilikleri için ideal koşulların sağlanması yer almaktadır. Ayrıca küçük parti boyutlarında bile önceden donatım/seri üretim mümkündür.

Resimler

(harness1.jpg)
EPLAN Harness proD: Koruyucu borulara, tellere ve konektörlere sahip 3 boyutlu kablo donanımı.

(harness2.jpg)
Terminal şeride kablolanmış bir 3 boyutlu kablo donanımı.

(harness3.jpg)
Otomatik kapı sürücüsü için 3 boyutlu kablo donanımı kurulumu.
EPLAN Harness proD 01/07/2012 itibarıyla aileye katıldı - Eplan ürün serisine kablo donanımı yazılımını ekledi
EPLAN Harness proD 01/07/2012 itibarıyla aileye katıldı - Eplan ürün serisine kablo donanımı yazılımını ekledi

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers