www.endustriweb.com
WIDIA

Haimer GmbH ile birlikte WIDIA Ekipleri SAFE-LOCK™ (EMNİYET KİLİDİ) ürününü sunar: Parmak frezeler için ileri nesil dışarıya çıkma koruması

WIDIA™ artık müşterilerine Haimer GmbH tarafından hazırlanan SAFE-LOCK sistemini sunmaktadır. SAFE-LOCK™ sistemi ağır hizmete uygun kesme işlemlerinde emniyeti artıran yuvarlak saplı kesme takımları için hazırlanmış bir dışarıya çıkma koruması ve adaptör sistemidir. İyileştirilmiş işlem güvenirliği, daha uzun kesme takımı ömrü ve daha yüksek verimlilik için yüksek oranda kesinlik ile pozitif bir kilit özelliğini bir araya getirmektedir.

Haimer GmbH ile birlikte WIDIA Ekipleri SAFE-LOCK™ (EMNİYET KİLİDİ) ürününü sunar: Parmak frezeler için ileri nesil dışarıya çıkma koruması
Titanyum alaşımları, INCONEL® ve yeni alüminyum alaşımları gibi ileri teknoloji ürünü, yüksek-dirençli, hafif malzemelere yönelik devam eden gelişmeler birçok ülkede hava-uzay ve savunma sanayi, enerji ve ulaşım gibi birçok sanayi dalındaki üreticiler tarafından araştırılmaktadır. Bu yeni malzemeler yalnızca önemli işleme sorunları teşkil etmekle kalmamakta, aynı zamanda bu küresel endüstrilerde yaşanan rekabete yönelik baskılar, etkin üretim çözümlerinin bulunmasını öncelikli hale getirmektedir.

WIDIA takımla işleme sistemleri ürün müdürü Doug Ewald “Bu durum bu tür bir işlemeyi kolaylaştıran yüksek performanslı kesme araçları piyasaya çıktığından beri, yani son birkaç yıldır giderek artan bir biçimde ortaya çıktı” şeklinde konuştu. “Birçok endüstri operasyonların başarısızlığa uğramaması ya da pahalı parçaların ıskartaya çıkarılmasına sebep olacak olası hataların engellenmesini temin etmek amacıyla yüksek torklara, ilerleme hızına ve kuvvete dayanabilecek üretim kaynaklarına (makine araçları, kesme araçları ve takım sapları sistemleri) yatırım yaparak bunları iyileştirmektedir.”

Freze bıçaklarının bu olağanüstü kuvvet altında takım saplarından dışarıya çıkmasına ilişkin tehlikenin boyutu önemli ölçüde artmıştır. Bu tür küçültülebilen takım sapları tek başına sürtünmeye karşı kilitlenme açısından başarılı bir işlev göstermektedir. Büyük bir kesinlik oranına sahipler, ancak tutma kuvvetleri kaba işleme operasyonları için yetersiz olabilir.

Endüstrinin yıllardır bu hususta verdiği standart yanıt kesme aletlerinde Weldon® saplarının kullanılmasının gerekli olduğu yönünde olmuştur. Tutma vidalı düz itmeli kilitli bir Weldon düz sap dışarıya çıkma durumlarındaki kuvveti telafi etmek üzere ve kaba işleme ve diğer yüksek metal çıkarılmasını gerektirecek operasyonlarda mümkün olduğu kadar sert bir şekilde freze bıçağını ittirmek maksadıyla geliştirilmişti. Tüm kullanıcıların yaklaşık %70’inin emniyet endişeleri nedeniyle ve tutma vidasının olumlu bir kilitleme sağlaması sebebiyle ağır kaba işleme işlerinde standart Weldon sapları kullandığı tahmin edilmektedir. Ancak, karakteristik dengeden ve sap içindeki kesme aleti temas noktasının tek bir hat şeklinde olmasından ötürü aletin hassaslığı ve ömrü zayıftır. Bu durum da ayrıca takımın kullanım ömrünün de zayıf olmasına yol açmaktadır.


Güvenilir yüksek performanslı frezeleme

SAFE-LOCK yuvarlak saplı kesme takımları için dışarıya çıkmaya karşın bir koruma sistemidir. Sarmal oluklar aletin sapına işlenmiştir. Sapta bulunan ilgili pin sürgüleri ile birlikte tüm bunlar ağır işleme koşulları altında takımın dönmesini ya da saptan çıkmasını önler. SAFE-LOCK’un oluklarının sarmal yönlü olması sayesinde takımların uzunluğu ayarlanabilir, takımlar her zamandaki önceden ayarlanabilir ya da yeniden konumlandırılabilir.

SAFE-LOCK küçültülebilen teknoloji gibi en son tutucu sistemleri ile birlikte kullanılabilir, çünkü hem yüksek hızda hem de ağır talaş çıkarılması durumlarında kullanımı mümkündür. Matkap kovanı her zamanki gibi ısıtılır ve alet hafif döndürülerek takılır. SAFE-LOCK sisteminin kilitleme unsurları alet kilit pozisyonuna alındığında oluklara doğru kendi yolunu bulur. Aletin serbest konumlandırılmasına yardımcı olmak için bir yay kullanılabilir. Sap birkaç saniye sonra soğuyarak basınç oluşturur ve olumlu bir kilitlenme gerçekleştirir.

< 3 µm (0.00012”)’lik bir eş merkezli hassaslık küçülme esnasında sağlanır ve bu değer Weldon tutucularında herhangi bir standart tutma değerinden 10 kat daha iyidir. Bu şekilde sağlanan istikrarlı ve hassas takım kavrama ve tutma özelliği sayesinde kullanıcılar daha yüksek ilerleme hızlarıyla daha derin kesme işlemleri gerçekleştirebilir. Somut faydaları: zamandan tasarruf, artan üretkenlik, daha düşük ıskarta oranları, daha az titreşim ve operatörün kafasının rahat olması.
Haimer GmbH ile birlikte WIDIA Ekipleri SAFE-LOCK™ (EMNİYET KİLİDİ) ürününü sunar: Parmak frezeler için ileri nesil dışarıya çıkma koruması

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers