www.endustriweb.com
Kennametal

Kennametal Yeni ve Genişletilmiş Delik Delme Portföyünü Sunar

Daha fazla seçenek ile üretkenlik ve performans çıtalarını yükseltiyor.

Kennametal Yeni ve Genişletilmiş Delik Delme Portföyünü Sunar
Kesici uç makineyle işleme ekipmanına yapılan yatırım, şirketin kuruluş yılı olan 1985'ten beri TJ MOLDES'a damgasını vurmuştu. O zamanlar, Portekiz kalıp sanayi için başlıca ihracat pazarı Amerika Birleşik Devletleri iken, TJ MOLDES Avrupa pazarına ve uzmanlığa odaklandı. Yıllar içinde seçkin bir uluslararası üne kavuştu. Tüm ticari faaliyetler ve proje yönetimi faaliyetleri tek bir şirket tarafından - TJ MOLDES - yürütülürken, üretim, dört özel üretim birimine bölünür: küçük kalıplar için (2 T'ye kadar) TJ MOLDES, orta boyutlu kalıplar için (10 T'ye kadar) TJ AÇOS, büyük kalıplar için (30 T'ye kadar) ITJ ve ön seriler ile küçük serilerin üretim (enjeksiyon) ve kalıplarını test eden, 125 ile 1300 T arasında sıkma gücüne sahip enjeksiyon makineleriyle donatılmış bir birim olan RTJ.

Ayrı üretim birimleriyle, uzmanlaşmanın bütün avantajlarına sahip oluyoruz ve daha küçük şirketler olarak, planlama açısından daha çok esnekliğimiz var ve müşterilerimize daha hızlı yanıt verebiliyoruz" diyor TJ MOLDES'un kurucusu ve yöneticisi, aynı zamanda CEFAMOL, Uluslararası Kalıp Sanayi Derneğine yeni başkan seçilen João Faustino. "Test ve ön seri birimi, müşterilerimize, hem kalıp tasarımları ve üretimini hem de ürün testini içeren tam bir paket sunmamıza olanak tanıyor." Test birimi, standart enjeksiyon süreçlerini, hatta ikili malzeme enjeksiyonu ve su enjeksiyonu süreçlerini yürütebilir.

Strateji
TJ MOLDES, otomotiv aydınlatma, ön taraf ve şanzıman kapakları konusunda, uluslararası arenada en iyi kalıp üreticilerinden biri olarak bilinir. TJ MOLDES tarafından tasarlanan ve üretilen kalıplar, Audi, BMW, Chrysler, Land Rover, Maseratti, Mercedes Benz, Opel, PSA/Renault, Porsche, Seat, Skoda, Vibac, Volvo ve VW gibi önde gelen otomotiv üreticileri tarafından kullanılır.

"Kolay kalıp diye bir şey yoktur" diye açıklıyor João Faustino. "Tüm kalıpların özel gereklilikleri vardır. Farkı ancak enjeksiyon makinelerinin performansı ve parçaların kalitesiyle ortaya koyabilirler. İşte bu yüzden, daha ucuz kalıp arayışıyla Asya'ya giden müşterilerin bazıları geri dönmeye başlıyorlar. Otomotiv sektöründe kalıplar ekstra önemlidir çünkü karmaşık bir geometri ve oldukça yüksek seviyede hassasiyet gerektiren bir dizi ayrıntı gerektirirler. Bu durum, farların parçaları için geçerlidir. Aydınlatma tekniği, ışığın yayılımını optimize etmek için çok ince detaylar gerektirmektedir. Ön taraflarda, estetik ve markanın imajı söz konusudur. Portekiz'de üretilen kalıplarımız, yüksek kalitelidir ve böyle bilinir."

2002'den beri HURON ile
Kalıpların üretimi için TJ MOLDES daima Avrupa makinelerini tercih etmiştir. "İki sebeple." der João Faustino. "Avrupa şirketlerinden tedarik edersek, en iyi teknolojiye sahip olmak zorundayız. İkincisi, İşleme merkezlerindeki üreticiler partnerler gibi davranmak zorunda olurlar ve bu ilişkiyi kurmak için yakınlık gereklidir."

TJ MOLDES, HURON'a ilk siparişini 2002'de verdi. "Dönüm noktasındaydık. Çok önemli bazı siparişleri güvence altına almak için hizmet kapasitemizi geliştirmeye ve daha fazla hassasiyete ihtiyacımız vardı. Çok yüksek dönme hızı olan ve büyük bir ivmesi olan yeni nesil makinelere ihtiyacımız vardı. Aynı zamanda, makineleri tam potansiyelleriyle kullanabilmek için eğitim ve teknik destek dahil tam bir hizmete ihtiyacımız vardı. HURON bu koşulları karşılıyordu. Böylece siparişimizi verdik." diye belirtti João Faustino.

TJ MOLDES, Portekiz'de HURON teknolojisine yatırım yapan ilk şirketlerden biriydi. 2002'den bu yana, iki şirket normal bir tedarikçi-müşteri ilişkisinin ötesine geçen bir ortaklıkları var. HURON Genel Müdürü Bernard Echevard, bunu şöyle onaylıyor: "TJ MOLDES, ne istediğini tam olarak bilen bir müşteri. Makinelere yeni bir yatırım hakkında bizimle konuşmaya geldiklerinde, neredeyse tüm teknik özelliklere sahiplerdi. Talep ediyorlar ve sıkı ve doğrudan görüşmeler yapıyorlardı, ama aynı zamanda neden bu kadar çok talep ettiklerini bilmemize de izin veriyorlardı."

TJ MOLDEs, sürekli bir gelişim kaydetti ve kapasitesinde devamlı artışlar meydana geldi. 2002'den beri TJ MOLDES çeşitli üretim birimlerinde, 15 adet yüksek performanslı makineyle işleme merkezi kurmuştur. Hepsi HURON tarafından üretilmiştir.

Hız ve Hassasiyet
"Makineler, yapacaklarını söyledikleri şeyleri yapmalıdır." João Faustino'ya göre basit kural budur. "Beş eksen, yüksek performanslı makine merkezlerine yatırım yaptığınızda, onlardan tam olarak faydalanmanız gerekir. Tam hızda çalışmalılardır. HURON yüksek performanslı makinelere sahip, bunun da ötesinde, bizim vazgeçilmez kabul ettiğimiz yerel teknik desteğe sahipler. HURON ve Tecnirolo (Portekiz'deki HURON bayisi) teknisyenlerinin TJ MOLDES'a sınırsız erişimi vardır ve takımın bir parçasıdır çünkü aynı amacı paylaşıyoruz: makinelerden en çok şeyi çıkarmak."

Tecnirolo'dan Miguel Silva, "Her proje için, her kalıp için TJ MOLDES üretim süresi optimizasyonu gerektirir. Görevimiz tüm olası desteği sağlamaktır, böylece makine, en kısa zamanda işi tamamlayabilen bir makine işleme stratejisiyle programlanır. HURON'u temsil ediyoruz ve tabi ki bu sorumluluğu üstleniyoruz." diyor.

"Makineyle işleme merkezleri üreticisi olarak, kalıp üreticilerinin eğilimlerine ve ihtiyaçlarına yanıt vermek zorundayız." diyor HURON Genel Müdürü Bernard Echevard. "Plastik parçalar, büyük ölçüde mühendislik gerektirir, bu da kalıp üretim sürecinin karmaşıklığını arttırır. HURON makineleri, yüksek hızlarda ve ivmeyle ve aynı zamanda daha hızlı bir makineyle işleme programı ile ayrıntıları titizce ve hassasça yürütmeyi mümkün kılar."

TJ MOLDES gelecek yıllarda daha çok yatırım yapmayı planlıyor. "Üretim kapasitemizi arttıracağız ve bazı makineleri yenileriyle değiştireceğiz. Hala mükemmel işliyorlar ancak bugünlerde işlevsel makineler artık yeterli değil - daha hızlı makinelere ihtiyacımız var. Eksenlerin sayısı, hız ve ivme, bir makineyi demode hale getiren başlıca unsurlardır. Müşterilerimizi elimizde tutmayı garantilememiz için, mükemmel kalıplar üretmek yeterli değil, aynı zamanda en hızlısı olmak zorundayız." dedi João Faustino.

Fotoğraflar:

TJ FOTOĞRAF 1
HURON makineyle işleme merkezi

TJ FOTOĞRAF 2
Hız ve Hassasiyet

TJ FOTOĞRAF 3
2002’den bugüne partnerler
Miguel Silva (Tecnirolo)

João Faustino (TJ MOLDES)
Bernard Echevard (HURON)

TJ FOTOĞRAF 4
Kalıp

TJ FOTOĞRAF 5
HURON makineyle işleme merkezi

TJ FOTOĞRAF 6
Teknik Destek

TJ FOTOĞRAF 7
Kalıp
Kennametal Yeni ve Genişletilmiş Delik Delme Portföyünü Sunar
Kennametal Yeni ve Genişletilmiş Delik Delme Portföyünü Sunar
Kennametal Yeni ve Genişletilmiş Delik Delme Portföyünü Sunar
Kennametal Yeni ve Genişletilmiş Delik Delme Portföyünü Sunar
Kennametal Yeni ve Genişletilmiş Delik Delme Portföyünü Sunar
Kennametal Yeni ve Genişletilmiş Delik Delme Portföyünü Sunar

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers