www.endustriweb.com
EPLAN

EPLAN Platformu 2.2

Çözüm sunucusu EPLAN, EPLAN Platformunun yeni versiyonu olan 2.2’yi, SPS IPC Drives, Salon 7A/ Stant 240’ta görücüye çıkarıyor. Saha içi kablolama gibi çok sayıda fonksiyonel eklenti ve yenilikçi ilave modüller ile birlikte Versiyon 2.2, kullanıcılar için mühendislikte yeni perspektifler açıyor. Yeni grafiksel makro seçimi, bir devrenin bölümlerini kopyalarken, akıllı terminal analizi ve otomatik sonlandırma noktaları da hızlı tasarım mühendislik sonuçlarını sunuyor. Mühendisler, süreçleri hızlandıran, standardizasyon ve otomasyon için bir temel teşkil eden sağlam bir sisteme sahip oluyor.

EPLAN Platformu 2.2
Standardizasyon ve otomasyon,
EPLAN Platformunun yeni
versiyonu olan 2.2´nin başlıca özellikleri.

Slogan çok açık: etkin mühendislik ve yüksek kaliteli ve bilgilendirici dokümantasyonun aynı anda üretilmesi. EPLAN Platformunun yeni versiyonu olan 2.2, bu zorluğu aşmak için hazırlandı. Proje veri navigatörlerindeki hızlı filtreler, kapsamlı parça veri alışverişi ve geliştirilmiş terminal tasarımı, proje işlemlerinde daha fazla kolaylık ve hız sağlar. Sezgisel grafiksel makro seçimi, tasarımcıların bir yandan standartları etkili bir şekilde uygulamasını sağlarken diğer yandan da kapsamlı makro koleksiyonları arasında gezinebilmelerini mümkün kılıyor. Bilgilendirici grafikler ve belirgin bir yapı sayesinde, tanımlanan devre şablonlarına erişim bir çırpıda gerçekleşiyor. Dizin yapılarında karmaşık tıklamalar, yerini grafiksel olarak desteklenen navigasyona bırakıyor. Böylece teknik satış personeli ilk devre dokümantasyonunu, müşterileriyle karşılıklı diyalog içinde, ilk proje brifingi kadar erken bir zamanda düzenleyebiliyor.

Grafiksel olarak gösterilen terminaller
Açık devre şemaları ve bilgilendirici raporlar öne çıkan iki önemli özellik. 2.2 versiyonu, terminal verilerinin değerlendirilmesine odaklanıyor. Terminallerin devre şemasında saklanan anahtarlama aşamaları, raporlarda otomatik olarak grafikle gösterilebiliyor. Bu özellikle elektrik mühendisliği sektöründe oldukça arzu ediliyor. Çünkü burada anahtarlama aşamaları ve terminal bloklarının detaylı yapısı, proje dokümantasyonunun merkezi bir bileşeni. Terminal verileri devre şemasında saklandıktan sonra, EPLAN bu yüksek kaliteli terminal dokümanlarını otomatik olarak üretebiliyor.

Geliştirilmiş Akıllı Bağlantı
Devre şeması sayfası bilgilerle dolup taştığında mühendisler ne yapar? Peki ya sorun artık daha fazla yer kalmaması ya da sadece okumak için çok kalabalık olması olduğunda ne yapılmalı? Sonlandırma noktaları artık, devre bölümleri "Kopyala&Yapıştır" ile bir devre şeması sayfasından diğerine taşındığında, bağlantılar arasında otomatik olarak belirlenebilmekte ve tüm elektrik bağlantıları artık tasarımcının herhangi bir şey yapmasına gerek kalmadan korunabilmektedir. Artık devre şemaları düzenlemek ya da yeniden çizmek sadece bir hobi olacak. Aşağı akış proje evrelerindeki çalışanlar, artık kısa kurulum ve hizmete alma süreleri sayesinde en uygun proje ilerlemesine katkılarını sunabilecekler. Bu ise, açık kapsamlı dokümantasyon sayesinde gerçekleştirilebilecek.

EPLAN FieldSys
Bilgilendirici ve eksiksiz proje dokümantasyonu, otomasyon teknolojinde kesinlikle esastır. Bu dokümantasyon sadece Mühendislikte değil, aynı zamanda Kurulum, Devreye Alma ve Servis aşamalarında da zorunludur. Eğer bir makinenin veya tesisin (giderek daha da karmaşık olan) saha kablolaması EPLAn projesinde doğrudan belgelenebilirse, bu çok daha iyi olur. Bu dokümantasyon, yeni EPLAN FieldSys modülü ile birlikte EPLAN projesinin ayrılmaz bir parçası olur. Kablolar, bir ağ üzerinden otomatik olarak döşenebilir ve uzunluklar temel bir 2 boyutlu dükkan yerleşiminden hesaplanabilir. Sonuç, kurulum yerindeki kurulum işlemlerinin maliyet hesaplamaları ve kapsamlı döşeme bilgileri için olası en iyi verilerdir. Kontrolör ve saha bileşenleri arasındaki bağlantılar, etkili bir şekilde planlanabilir ve bu şekilde sürekli bir şekilde belgelenebilir.

EPLAN Platformu 2.2
EPLAN FieldSys: Saha kablo döşemesini
ölçeğe göre tasarlayın, kablo döşemeyi düzenleyin
ve kapsamlı ve otomatik olarak belgeleyin.
 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers