www.endustriweb.com
EPLAN

2,000 Festo cihazı makroları EPLAN kullanıcıları için geliştirildi

Festo ve EPLAN'ın ortak işbirliği ile her biri elektrik ve pnömatik mühendislikte konfigürasyon dünyalarını birbirine bağlama amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Festo tarafından özellikle EPLAN kullanıcıları için geliştirilen ve 2,000’in üzerinde akıllı cihazın makrolarını içeren bir veri paketi ile artık CPX terminalinin mekatronik sahası da güçlü hale geliyor. EPLAN Platformu kullanıcıları bunu görünüş çizimlerini, elektrik ve pnömatik devre diyagramlarını ve PLC görünüşlerini basit ve kolay bir şekilde oluşturmak için kullanabilirler.

2,000 Festo cihazı makroları EPLAN kullanıcıları için geliştirildi
Modüler, çok yönlü ve güçlü:
Festo CPX/MPA valf terminallerinin
hızlı bir şekilde planlanabilmesine
yardımcı olmak için 2,000 yeni
cihaz makrosu mevcut

Festo´nun CPX elektrik terminallerini kullanan valf terminalleri için 2,000´in üzerinde cihaz makrosu içeren yeni kapsamlı makro koleksiyonu ile elektrik ve akışkan proje mühendisliği bir araya geliyor. Cihaz verileri işlev şablonlarını da içeren elektrik ve akışkan mühendisliği bağlantı mantığını hali hazırda içerisinde bulunduran akıllı modül yapılandırmalarını altı dilde sunuyor. Yapılandırılmış Festo valf terminalinin nihai tür kodu bir linkten oluşmaktadır. Bu link biri elektrik ve biri pnömatik bölüm için olmak üzere iki ID kodundan meydana gelmektedir. Tasarımcı bu ID kodunu önceden tanımlanmış cihaz modüllerine en uygununu seçmek üzere kullanabilir ve Sürükle & Bırak özelliği ile bu kodu elektrik ve akışkan mühendisliği belgelerine yerleştirebilir. EPLAN Electric P8 ve EPLAN Fluid kullanıcıları bunu hızlı bir şekilde 2B görünüş çizimleri, elektrik ve pnömatik devre diyagramları ile PLC görünüşlerini oluşturmak üzere kullanabilir. Bu veriler ücretsiz ve kolay bir şekilde Festo'nun web sitesinden indirilebilir (www.festo.de/EPLAN).

Her alandaki uygulamalara yönelik çok yönlü kullanım
Festo araçlarının kullanımıyla yapılan yönlendirmeli konfigürasyonun yararları, EPLAN´da bulunan mantık bazlı dokümantasyon ile birleşti. Farklı işlevlerin ayrı bir şekilde kombine edilmesi sayesinde valf terminalinin konfigürasyonu uygulamaları ile eksiksiz bir şekilde eşleştirilebilir- geniş uygulama alanları garanti altına alınabilir. Festo CPX terminali bu aşamada mükemmeldir: tüm mevcut endüstriyel iletişim standartlarına uygun ve müşterinin özel kurulum standartlarına da açıktır. Müşteriler kullanım kolaylığından yararlanabilirler: kontrol kabininden tesis kullanımı, şebeke elektrik ve pnömatik bağlantıları, kurulum süresinden tasarruf.

Ücretsiz indirme imkanı
Tüm CPX terminalleri (elektrikli yan ekipmanlar ve endüstriyel iletişim nodları) ve bazı MPA valf terminalleri için mevcut olan makrolar aşağıdaki işlevleri içermektedir ve parça listelerinin oluşturulmasında parça ana verisi olarak kullanılabilirler:

- Bağımsız modül beslemeleri ve sıralama kodu ile yapısal görünüş
- Tüm kutuplu sunumlarda devre diyagramları, terminal diyagramı ve PLC görünüşü
- Kontrol kabininin tür kodları ile ve 1:1 ölçeğinde görünüşü

Bu veriler ücretsiz bir şekilde www.festo.de/EPLAN adresinden tam bir paket olarak indirilebilir ve ayrıca 2D/3D CAD kategorisi altında Festo çevrimiçi ürün kataloğundan da indirilebilir. EPLAN Data Portal ile erişimin sağlanabilmesi için de hazırlıklar ise sürmektedir.

Ortak hedef: kullanıcı yararı Yıllardır Festo ve EPLAN ortak müşterileri için mühendislik hizmetlerini daha kolay hale getirme hedefiyle çeşitli çözümler üretmek üzere birlikte çalışmaktadır. Örneğin, Festo'nun mekatronik bileşenleri EPLAN Fluid ve Festo ürün kataloğu arasındaki doğrudan bağlantı sayesinde basit bir şekilde tasarlanıp belgelendirilebilmektedir. Buna ilaveten, iştirakçi kuruluş olan Festo Didactic EPLAN Eğitim yazılımını endüstriyel kuruluşlar ve ilerideki yıllarda daha fazla eğitim sunmak üzere dağıtmaktadır.

2,000 Festo cihazı makroları EPLAN kullanıcıları için geliştirildi
Festo CPX terminalleri için
EPLAN makroları

 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers