www.endustriweb.com
NSK

NSK akademiye yiyecek ve içecek endüstrisindeki uygulamalar için eğitim modülü eklendi

Çok tutulan ve giderek büyüyen NSK akademideki - www.nskacademy.com ders portföyüne yeni bir eğitim modülü eklendi. Yiyecek ve içecek endüstrisi için makine üretme ve geliştirme alanında çalışanların bilgisini arttırma amacını taşıyan bu yeni modülde bu tür uygulamalardaki rulman kullanımı ile ilgili bütün etkenler kapsamlı olarak ele alınıyor.

NSK akademide yer alan her eğitim modülünde olduğu gibi, bu dersi tamamlayanlardan da bilgilerini sınamaları için bir dizi soruya cevap vermeleri istenecek. Sınavdan en az %80 oranında geçer not alan katılımcılara başarılarını takdir eden bir sertifika verilecek.
Yiyecek ve içecek endüstrisindeki çalışma koşulları çoğu zaman, özellikle de döner ekipmanlar için oldukça zorludur. Bu endüstride tipik olarak görülen ortamların, rulmanlar dahil pek çok bileşen üzerinde olumsuz etkisi olabilir ve bu da tekrarlanan arızalara, tehlikeli çalışma koşullarına ve bakım süresinin maliyetli olmasına yol açabilir.

NSK akademideki yeni eğitim modülünün amacı, yiyecek ve içecek sektöründeki zorlu uygulamalarda rulmanların teknik özelliklerinin ve kullanım biçiminin daha iyi anlaşılmasını sağlamaktır. Modülde ayrıca bu endüstri tanıtılmakta, endüstrinin temel etkenleri ve rulman teknolojisine bel bağlayan tipik makine ve ekipman türleri anlatılmaktadır. Bu sistemlere birkaç örnek olarak konveyörler, yıkama işlemcileri, mikserler, dolum tesisi, ekmek yapma makineleri, soyma makineleri, öğütücüler, kızartıcılar, fırınlar, buharlayıcılar ve dondurucular verilebilir.

Bu derste özellikle farklı koşullar altında rulmanlara neler olduğu incelenerek olası arızalardan bazıları tanıtılacaktır. Yeni e-öğrenme modülünde ele alınan koşullar; ıslak, temiz/gıda hattı, kirli/kumlu, sıcak ve soğuk olarak sıralanabilir. Modül katılımcılarına, bu koşullara özgü sorunların üstesinden gelecek NSK rulman çözümlerine ve bunların temelindeki teknolojiye dair genel bilgi verilecektir.

Modülde ayrıca yiyecek ve içecek tesislerinde kullanılan redüktör, elektrik motorları, pompalar ve ambalaj makineleri gibi ekipmanlardaki rulmanlar da yer almaktadır.

Sonuç olarak, derse katılan herkes yiyecek ve içecek endüstrisindeki zorlu koşullar ve rulman ömrünün en üst seviyeye çıkarılması hakkında daha fazla bilgi sahibi olacaktır. NSK akademinin kuruluş amacı, katılımcıların her gün kullandıkları bilgileri geliştirmek ve en yeni NSK rulman çözümlerinden yararlanarak makinelerin çalışma ömrünü arttırmalarına yardımcı olmaktır. Eğitim modüllerinin tamamı personelin beceri düzeylerini yükseltmek ve azalan bakım maliyetleri sayesinde OEM'lerin karlılığını arttırmak üzere tasarlanmıştır.

NSK akademi portalı www.nskacademy.com'da yiyecek ve içecek endüstrisi uygulamalarında kullanılan rulmanlar hakkında daha fazla bilgi bulabilirsiniz.
 

NSK akademiye yiyecek ve içecek endüstrisindeki uygulamalar için eğitim modülü eklendi

 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers