www.endustriweb.com
WIDIA

“Olağanüstü Hedefler, Olağanüstü Sonuçlar” WIDIA Ultra 4 Unlimited Class Yarış Arabalarının Sponsorluğunu Yapıyor

Araba sahibi/sürücüsü/yapımcısı ve ayrıca WIDIA distribütörü

“Olağanüstü Hedefler, Olağanüstü Sonuçlar” WIDIA Ultra 4 Unlimited Class Yarış Arabalarının Sponsorluğunu Yapıyor
WIDIA marka ürün ve hizmetlerin üretici temsilcisi olan Hi-Spped Corp.’un (Thousand Oaks, California.) başkan yardımcısı David Buchberger şöyle söylüyor: “Bu, günümüzün istisnasız en hızlı büyüyen motor sporu”. Gündüzleri, evet öyle. Geceleri ise, Buchberger’ı, parçaları yaparken ve 2012-2013 sezonu için WIDIA’nın sponsor olduğu Ultra 4-class yarış arabasına biten rötuşları yerleştirirken bulabilirsiniz.

Ultra 4 classın tanımlayıcı özelliği, tüm arabaların dört çekişli olmasıdır. Bunun da ötesinde, Ultra 4 arabalar “unlimited class”tır, yani tüm arabalar yerinde üretilir, her boyutta ve şekilde gelirler, 100 mil/saat üstü hız yapabilirler ve teknik kaya tırmanışı için 100’de 1 kadar düşük dişli oranı içerirler.

WIDIA Ürünler Grubu ve Hizmetleri başkan yardımcısı Bernie McConnell şöyle söylüyor: “WIDIA’nın 2012 Uluslararası Üretim Teknolojileri Fuarı’ndaki teması ‘Olağanüstü Hedefler – Olağanüstü Sonuçlar’dır ve bu konuda genelde Ultra 4 yarışından ve özelde David’den daha iyi hiçbir örnek yoktur.” “WIDIA performansıyla tam anlamıyla önemli büyüme fırsatları sunuyor ve Ultra 4-class yarışlarında David’i desteklemek ise tamamen bizim işimiz”.

Hammerlar Kralı
“16 yaşımdan beri eğlence amaçlı kullandığım bir aracım var ve onun ile olan her andan zevk aldım”. Bu sözler şimdi 33 yaşındaki Buchberger’e ait. Hırslı bir araba yapımcısı ve yarışçı olan California sakini, mevcut en zorlu kaya yollarından biri olan California’nın “hammer yollarına” hayli aşinaydı. 2007 yılında California Johnson Vadisi’ndeki kamu arazisinde çöl yarışı ile kaya tırmanışı sporlarının birleşimi niteliğindeki bir arazi yarışı olan “Hammerlar Kralı” doğduğunda işleri iyice karıştırma fırsatı da oluşmuş oldu. Efsaneye göre bu ilk seyircisiz ve davet niteliğindeki yarışta 13 takım vardı ve ödül de birkaç kutu biraydı. Bu takımlara şimdi OG13 deniliyor ve her yıl davet ediliyorlar. Geçmişteki tüm kazananlar veya Krallar da her sene davet edilirler.

Yarışmacılar; her otuz saniyede iki araç olarak yan yana başlarlar ve 165 millik parkuru 14 saatten daha kısa sürede bitirmek zorundadırlar. Her takım, parkurun orta hattının yüz feet içinde kalırken, yedi kontrol noktasından geçerler. Hammerlar Kralı, tamir molaları olmayan bir takım yarışıdır. Tamirler sadece yolda sürücüler tarafından veya pit stoplarda yapılabilir. OG13’ten bu yana Hammerlar Kralı hayli gelişme gösterdi. 2012’de katılan yarışmacı sayısı 135’ti. Gezegendeki bir günlük en zorlu arazi yarışı unvanı alan rekabet, o kadar popüler oldu ki Doğu, Batı ve Ulusal Şampiyonların belirlenmesi için Pro Serilerden ve Bölgesel Serilerden oluşan bir Ultra 4-Class yarışı ve tamamıyla bir yarış parkuru oluşturuldu.

Daha Önce Hiç Görülmemiş Parçalar

Buchberger iki Hammerların Kralı yarışında yarıştı ve Bernie McConnell aradığında da yeni bir yarışçı yetiştirme aşamasındaydı. Buchberger Hi-Speed Corp.’ta sekiz yıldan fazla çalıştı, birçok iş alanı için özellikle de hava-uzay ve enerji piyasası için en ileri WIDIA çözümlerini sağladı. Buchberger, bu konuda şöyle söylüyor: “Bernie ve ben kendisinin Hummerların Kralını nasıl duyduğu ve WIDIA’nın arabaya sponsor olması konusunda ne düşüneceğimi konuşuyorduk. İlk arabamın üretimi yedi yıl aldığı ve yeni bir taneyi beklerken en az iki sezon daha oynamamayı düşündüğümü göz önüne aldığımda, aklımdaki tek cevap ‘inanılmaz’ oldu. Bir sonraki sezonu kaçırmayacaktım ve araba bu yarışlar için inanılmaz rekabetçi olacaktı.”

Her Ultra 4-class arabası eşsizdir. Çöl yarışları için ağır ve hızlı arasındaki çizgide dururlar ve kaya yarışları için hafif ve çeviktirler. Buchberger, WIDIA araçlarının ona aynı anda ikisini birden kullanma fırsatını verdiğini düşünüyor.

Buchberger “Önceden sadece hayalini kurabileceğim parçaları şimdi yaptırabiliyorum.” diyor. Örneğin, kendisi ve takımı ara şanzıman ile vites kutusu arasına 6061 T6 Alüminyumdan özel adaptör tasarlayıp ürettiler. Bu adaptörü, gayet sıradan fakat 8620 dışı sert çıkış milini dönen milli makineye yerleştirmek hayli zordu. Vites kutusundaki 32 yivli çıkış mili, daha sonra özel ayarlanmış ve erozyon ile işlenmiş ara şanzıman üzerindeki giriş dişlisine yerleştirildi. Maksimum sertlik ve dayanıklılık için çeliğin öğütülmesi ve sıcak uygulama, kaya tırmanışı için gerekli olan düşük burma performansını gerçekleştirebilen dişli ile çalışan bir ara şanzıman kullanılmasını sağlar. “Yivleri öğütmek hiç de kolay bir iş değil” diyor. Kendisi ve takımı, çıkış mili için yiv kesici olarak kullanılması için iki kanallı WIDIA-Hanita ™ katı karpit uyarladı.

Öğütme ise Buchberger’in yarış arabasının temel bileşenlerinde fayda sağladı. Birçok fabrikatör, hafif ve yüksek ağırlık arasındaki mükemmel dengeyi bulma arayışı ile farklı materyal kalınlıklarını bir arada kaynaştırırken, Buchberger, çok iyi bir güç ve esneklik göstergesi olan soğuk çekilmiş 1018 çelikten kalıbı alabiliyordu ve çok güçlü fakat hafif bir bileşime neden olan 0.040 inç peteğe kadar az olan mil çubuğu bileşenleri alabilirdi. Bu konuda kendisi “Bu tür bir iş gerçekten saatlerinizi harcayabilir ama yeni WIDIA-Hanita VariMill II uç frezeleriyle materyali dakikada 40 inç içeriye kadar rampalama yapabiliyor, yarım inç mile ile pürüzlendirerek 3/16 mil ile çukurları bitirip kenarları oyuyorduk.” diyor.

“Arabayla, yarış için ne kadar hazır olduğuyla ve böyle geniş bir perspektife sahip olmasıyla gurur duyuyorum.” diyerek devam ediyor: “Kesinlikle kazanacak güce sahiptir. Henüz yeni gelişen bir spor türü olduğu için, sponsor arayışı, yarışın olduğu kadar bu sporun da can damarıdır. Hiç kimse bunu yalnız yapamaz ve WIDIA’nın sponsorluğu sadece maddi destekten dolayı değil, aynı zamanda bu bileşenleri mümkün kılan araçlar nedeniyle de inanılmazdır.”

“Olağanüstü Hedefler, Olağanüstü Sonuçlar” WIDIA Ultra 4 Unlimited Class Yarış Arabalarının Sponsorluğunu Yapıyor
“Olağanüstü Hedefler, Olağanüstü Sonuçlar” WIDIA Ultra 4 Unlimited Class Yarış Arabalarının Sponsorluğunu Yapıyor
“Olağanüstü Hedefler, Olağanüstü Sonuçlar” WIDIA Ultra 4 Unlimited Class Yarış Arabalarının Sponsorluğunu Yapıyor

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers