www.endustriweb.com
Kennametal

Kennametal Yeniden Dünyanın En Etik Şirketlerinden Birisi Olarak Gösterildi

Kennametal A.Ş (NYSE: KMT) bugün, iş etiği, kurumsal sosyal sorumluluk, yolsuzluk karşıtlığı ve sürdürülebilirliğe kendisini adamış önde gelen uluslararası bir beyin takımı olan Ethisphere Enstitüsü tarafından, ikinci yıl üst üste Dünyanın En Etik Şirketlerinden biri olarak seçtiğini açıkladı.

Kennametal’in küresel liderliği, çalışanlarının %100 güvenlik, çevresel mükemmellik ve halkla bağlılık doğrultusunda düzenli yatırım ve performans ile gelecek nesil üretim için vazgeçilmez olan teknik eğitim, malzeme bilimi ve endüstriyel teknolojilerin geliştirilmesi için kapsamlı çaba ile beraber etiği uygulamaya koyduğu bir şirket kültürünü örnek olarak gösteriyor.

“Tekrar dünyanın en etik şirketleri arasında yer almak, her yerdeki Kennametal çalışanları için büyük bir onur ve takdirdir” diyor Kennametal Yöneticisi, Başkanı ve CEO’su Carlos Cardoso. “Biz, şirket yoldaşları olarak sadece elimizden gelen en iyi performansı ortaya koymakla kalmıyor, performansımızı devamlı olarak artırmaya çalışıyoruz. Kennametal’i bir lider olarak farklı kılan özellik budur.”

Kapsamlı etik eğitimlere ve çalışanlarla iletişime ek olarak, Kennametal’ın geçen yıl göstermiş olduğu çabalar şirketin birçok yeni rekora imza atmasını sağlamıştır. Bunlar:
Meslektaşlarıyla karşılaştırıldığında daha üst düzeye erişen çalışan bağlılığı;
Dünya çapında rekor sayıda Kennametal çalışanlarına, müşterilerine ve tedarik zinciri ortaklarına teknik eğitim ve profesyonel gelişim sağlama vesilesiyle yetenek geliştirimi;
Bütün çalışanları ve ziyaretçileri, %100 vakit %100 güvenli tutmak amacına yönelik anahtar kilometre taşları olan, iki ay üst üste çalışamama durumu veya sınırlı çalışma durumu (DART) gerektiren sakatlanmaların söz konusu olmadığı güvenlik;
Çalışan gönüllülüğünü ve bağış toplanmasını içeren, Kuzey Amerika’da Birlik Yolu’na katılım ve destekten dünya çapında eğitim programlarına ve halk organizasyon hizmetlerine kadar olan halka yol gösterim;
ISO 14001 sertifikasyonunu ve dünya çapında, şirketin tedarik zinciri boyunca artık azaltımı, geri dönüşüm ve yönetim programlarını içeren çevre performansı;
Standartlaştırılmış şirket kaynak sistem ve sürecinin endüstri lideri uygulanımını içeren bilişim teknolojisi;

En az %20 performans artışı sağlayan yeni ürünlerden gerçekleştirilen satışların, toplam satışların düzenli olarak %40’ını aşmasına da vesile olan yenilikler.

Derinlemesine araştırma ve çok aşamalı analiz aracılığıyla, Ethisphere 36’dan fazla endüstriden ve 100’den fazla ülkeden şirketin başvurularını değerlendirdi. Kennametal, meslek ahlak kurallarında, yeniliğe yatırımlarında ve sürdürülebilinir iş uygulamalarında ve bunlara ilaveten şirket yurttaşlığını artırmayı amaçlayan faaliyetlerinde örnek gösterilebilecek standartları sergilemiştir.

Ethispehere Yönetici Müdürü Alex Brigham “Bu yıl geçmişteki diğer tüm yıllardan daha fazla şirket Dünya’nın En Etik Şirketleri arasında yer almak için başvurdu ve bu durum etik faaliyetlerin bu şirketlerin birçoğunun iş modellerinin önemli bir parçası olduğunu gösteriyor. Buna ilaveten, daha fazla şirketin proaktif olduğunu ve tüm endüstriler boyunca, mesela endüstri temelli etik dernekleri, etik programlarında ve kültürlerinde yeni girişimler yarattığını ve diğer faaliyetlerde yer aldıklarını görüyoruz” demiştir. “2013 En Etik Şirketlerin bu liderlik konumunu almalarını ve etik davranış ile gelişen finansal performans arasındaki ilişkiyi sahiplenmelerini görmekten heyecan duyuyoruz.”

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers