www.endustriweb.com
EATON

Dikkate Değer - Makinalar ve Sistemlerde Daha Fazla Emniyet ve Verim için Yeni Işıklı Kolonlar

Çok yönlü endüstriyel üretici Eaton, modern makina tasarımına uygun geliştirilmiş işlevsellik ve çarpıcı bir görünüme sahip yeni ışıklı kolonlarını tanıttı. Standart SL7 ve daha küçük bir varyantı olan 40 mm çaplı SL4 versiyonları, sıra dışı görünülebilirlikleriyle ön plana çıkıyor. Bunlar, fabrika operatörlerinin sistem durumlarını daha hızlı tanımlayarak, arızaları zamanında gidermelerini ve böylece makina ve sistemlerin daha uzun süreli kullanılabilir olmasını sağlıyor. Süngü benzeri geçmeli hızlı montaj sistemi, montaj sürelerini en aza düşürüyor. Bu sayede, makinalar taşınırken, sökme ve takma işlemleri için herhangi bir alete ihtiyaç duyulmuyor.

Dikkate Değer - Makinalar ve Sistemlerde Daha Fazla Emniyet ve Verim için Yeni Işıklı Kolonlar
Resim: Yeni Eaton SL7 ve SL4 serisi ışıklı kolonlar - daha parlak, daha sesli, daha çekici

Işıklı kolonlar, bir taban ve buna takılan ışık ve ses modüllerinden oluşan mantıksal modüler tasarıma sahip bir cihazdır. Bir kolon üzerinde beş taneye kadar modül kombine edilebilir ve izlenebilir. Eaton, hem ürünlerin parlaklık ve ses düzeylerini arttırdı, hem de daha kuvvetli bir işaret etkisi yaratmak için farklı ton varyasyonları kullandı. Bunlar, azalan malzeme, arıza ve tehlikeler gibi makina durumlarını daha net ve etkin bir şekilde bildiriyor. Yeni ışıklı kolonlar, bakım personeli için daha etkin kontrol ve izleme imkanı tanıyor. Böylece operatörler, makinalarinin ve tesislerinin emniyetini, üretkenliğini ve kullanılabilirliğini daha da arttırabiliyor.
 
Bir ışıklı kolonun verdiği işaretin türü ve önemi, oldukça uzak bir mesafeden bile her zaman için açık ve anında tanımlanabilir olmalıdır. Eaton, bu sebeple ışıklı kolonların işaret gücünü daha da arttırdı. LED ve yüksek performanslı LED‘ler (yalnızca SL7'de) sayesinde, kolonlar daha parlak (LED‘ler için 24 V, 120 V ve 230 V versiyonları, yüksek performanslı LED’ler için ise 24 V versiyonları olarak mevcuttur). En iyi işaret biçiminin belirlenmesi için kullanıcı, çeşitli işaretler arasında seçim yapabilir: Tüm versiyonlarda altı renk ve ışık modları (sürekli ışık, yanıp sönen ışık, hızlı flaş ışığı, çoklu hızlı flaş ışığı) ile sekiz taneye kadar farklı hata kodları için seçilebilir farklı seslere sahip ses modülleri ve 100 dB'e kadar ses ayarı. Böylece, özellikle gürültülü ortamlarda kullanım sağlanıyor. Işık modüllerinin her biri, tüm önemli renklerde sabit parlaklık sağlayabiliyor: Kırmızı, sarı, yeşil, mavi, beyaz ve yakın zamanda uluslararası pazar için kullanılan turuncu. Işıklı kolonlar, bu şekilde dünya çapında kullanılabiliyor.
 
Özellikle makinalar taşınırken, önceleri ışıklı kolonların takılması ve sökülmesi yoğun çaba gerektiriyordu. Süngü benzeri geçmeli yeni hızlı montaj sistemi, süreci basitleştirip %50'ye kadar hızlandırarak, montaj maliyetlerini kayda değer ölçüde azaltıyor. Hızlı montaj flanşının alt kısmı elektrikli olarak yalnızca bir kere takılıyor ve kalıcı bir şekilde makinaya vidalanıyor. Makinanın taşınmasından sonra, ışıklı kolon tek adımda yerine takılabiliyor. Hepsi bu kadar! Hızlı montaj flanşının yanı sıra, çeşitli sabitleme kelepçeleri ve dirsekleri kullanılabilmektedir.
 
Çoğu makina üzerindeki montaj alanı sınırlı olduğundan, bu durumlarda emniyet sağlayan parçaların devre dışı bırakılması son derece tehlikeli bir eksiklik yaratabilir. Eaton, bu sebeple standart SL7 serisine ek olarak 40 mm genişliğindeki SL4 serisi ışıklı kolonlar ile yer tasarrufu sağlıyor. Montaj yapılacak alanda yeteri kadar tavan boşluğu olmasa da veya çift tabanlı yatay bir montaj da söz konusu olsa, 10 taneye kadar işaret modülü destekleyen SL4, sınırlı alanlarda bile esnek kullanım sağlar.
 
Tüm ışıklı kolonlar son derece sağlamdır ve su sıçramasına karşı IP66 düzeyinde koruma sağlar. Eaton, makinaların ve tesislerin genel görsel durumlarını da göz önünde bulunduruyor: Yuvarlak biçimli ışıklı kolonlar, RMQ-Titan sınıfı kontrol devresi cihazlarıyla birlikte uyumlu bir görünüm sağlar.
 
Işıklı kolonların verimliliği, kolonlara Yalın Çözümler stratejisi kapsamında akıllı veri iletimi sağlayan SmartWire-DT bağlantısı yapılarak daha da arttırılabilir. Işıklı kolonların ön uyarı işlevi, bu entegre konseptin önemli bir parçası olmalarını sağlar. Bu işlev, erkenden bilgi vererek, operatörün makina arızalarını önceden tespit etmesini ve tesislerin kullanabilirliğini arttırmasını sağlar.
 
Daha fazla bilgi için: www.eaton.eu

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers