www.endustriweb.com
Kennametal

Kennametal Kritik ve Karmaşık Parçalarda Çarpıcı Aşınma Direnci Sağlayan UltraFlex’i Sunar

Kennametal’in aşınmaya dayanıklı yüzey kaplamalarından oluşan yeni portfolyosu UltraFlex™, enerji üretimi, petrol, gaz ve diğer sanayi dallarında kullanılan karmaşık yapılı parçalar için sektöründe öncü aşınma performansı getiriyor. Kennametal’in volfram karbür bazlı malzemelerdeki uzmanlığını Kennametal StelliteTM’ın süper alaşım bazlı teknolojileriyle birleştiren UltraFlex, en zorlu koşullarda kullanılan önemli parçalar için, daha uzun ve daha öngörülebilir kullanım ömrü getiren metalurjik bağlı, boşluksuz kaplamalar sağlar.

Kennametal Kritik ve Karmaşık Parçalarda Çarpıcı Aşınma Direnci Sağlayan UltraFlex’i Sunar
Kennametal’in UltraFlex portfolyosu, karbon ve alaşım çelik, paslanmaz çelik ile kobalt ve nikel alaşımın da arasında bulunduğu çeşitli baz malzemeler için, abrasyon, aşınma, korozyon ve sürtünmeye karşı koruma sağlayan geniş çaplı malzeme çözümü sunmaktadır. İsteğe göre kalınlığı ayarlama ve karmaşık geometrileri işleme imkanları bulunan tescilli UltraFlex teknolojisi, çok daha uzun parça ömrü, daha öngörülebilir aşınma ve bakım koşulları, daha yüksek verimlilik ve daha az işletme maliyeti sağlamaktadır.

Kaynak Makinesinin Erişemediği Geometrileri Koruma
Karmaşık geometriye sahip parçalar, iç çaplar ve diğer görüş hattı dışındaki özellikler, geleneksel ısıl püskürtme ya da kaynak kaplama kullanıldığında uyum sorunu yaşayabilir. Buna karşılık UltraFlex, karışık profillere ve küçük iç çaplara kolaylıkla uyum sağlar ve diğer sert kaplama teknolojilerinin ulaşamadığı uzak noktalara erişim sağlar.
UltraFlex yüzey kaplama, yaklaşık olarak 0.254mm’den 2.03mm’ye (0.010” - 0.080”) değişen farklı kalınlıklarda uygulanabilir. Pürüzsüz UltraFlex yüzeyi, kullanıma bağlı olarak “uygulandığı gibi” ya da makine işlemesiyle istenen son haline getirilebilir.

Metalurjik Bağın Eşsiz Faydaları
Makanik bağlı yüzey kaplamaları, gözeneklilik ve çatlama nedeniyle zorlu şartlara dayanıklı olmayabilir. Tescilli UltraFlex yöntemi, aşınma sistemini metalurjik olarak doğrudan alt katmana bağlar ve böylece sabit kalınlık ve minimum incelme özelliklerine sahip bir yüzey sağlar.

Korozyon, Abrasyon ve Aşınmaya Yönelik Çözümler
Kennametal’in metalurji ve malzeme bilimindeki uzmanlığı, bizlere korozif ve abrasif aşınmanın her çeşidine karşı üstün koruma yolları formüle etme, tasarlama ve sunma imkanı sağlıyor. UltraFlex ürün formülleri işte bu malzeme biliminin derinliğinden ve genişliğinden doğarak, korozyon direncini hedef alan kobalt bazlı alaşımlardan, abrasyon ve/veya aşınmayı yavaşlatacak karbür bileşimlere kadar uzanır.

UltraFlex’in alaşım bazlı sürümü olan Stellite™, ağır hizmet vanaları gibi parçalar için, alt tabakayı koruyan yüzeyde hiçbir çatlama veya katmanlarına ayrılma yaşanmamasını sağlamaktadır.
Fluid Catalytic Cracking ünitesinin tabanında bulunan pompalar gibi parçalar, ağır abrasyon ve erozyon nedeniyle birkaç ay içinde bozulabilir. Kennametal’in volfram-karbür bazlı çözümünün (parçanın ıslak yüzeyine uygulanan) ürün ömrünü dört kata kadar arttırdığı kanıtlanmıştır.
Pompa Çarkları

Yakın zamanda bir A.B.D. Körfez Kıyısı rafinerisi, bütün kaplamanın değişimini sıklıkla gerektiren petrol pompalarına yönelik hızlandırılmış iç aşınma testi yapmıştı. İncelenen pompaların çalışma uzunluğu, tipik sanayi pompası performansına göre yaklaşık bir ay kadar daha kısaydı ve bakım maliyeti daha yüksekti. Uygulama ciddi katalizör hatlarına dayanabilen pompa gerektirir.

Rafineri, pompaları için çok sayıda aşınmaya dayanıklı ürünü inceledi ve hepsinin sahip olduğu teknolojiden dolayı kısıtlı niteliklere sahip olduğunu ortaya koydu. Isıl püskürtme kaplamaları ve kaynak kaplamaları görüş hattı uygulamalarında kullanılabilirken, küçük iç yüzeylerde kullanılamaz. Rafineri ısıl püskürtmelerin mekanik bağdaki arızalardan olumsuz etkilendiğini ve kaynak kaplamalarındaki sert parçacıklar arasında bulunan yumuşak matriste, seçkili aşınma olduğunu tespit etti. Sert difüzyon kaplamalar (borlama) oldukça incedir ve büyük abrasif parçacıklar tarafından delinebilir.

Kennametal ile birlikte çalışan rafineri, erişime kapalı olan çarkların içini kaplamak için, sızdırmaya karşı lehimli volfram karbür giydirme ve UltraFlex kullandı. Gerçek metalurjik bağın yanı sıra, karmaşık profillerde mükemmel aşınma direnci ve dayanıklılık sağlayan, volfram karbür parçacıklarının kaplama boyunca aynı şekilde ve yoğunlukta dağılımı, şirketi en çok etkileyen unsurlar oldu.

Kaplama yapılan bir petrol pompası, 13 ay süresince çalışmanın ardından hiçbir ciddi iç aşınma işareti göstermedi. Bu teknoloji ayrıca akışkan katalitik parçalama ünitesindeki (FCCU) parçalayıcı tabanlara ve debutanizer ısı değiştirgeci işlemlere de uygulandı ve bugüne kadar titreşim artışına ya da hidrolik performans kaybını işaret eden hiçbir ize rastlanmadı.

Ağır Hizmet Vanaları
Modern vanalar her çeşit akışı kontrol eder: seyreltilmiş gazlar, yüksek korozif kimyasallar, kızgın buhar, abrasif çamurlar, zehirli gazlar ve radyoaktif malzemeler. Vanalar donma noktasının altından erimiş metale kadar her türlü sıcaklıkta ve yüksek vakumdan binli kilogram/santimetrekarelere kadar her çeşit basınçta çalışabilir.

Ağır çalışma koşullarında kullanılan ağır hizmet metal yuvalı bilyalı vanaları, farklı metal alaşımlardan yapılır ve yüzeyi korozyon ile aşınmaya karşı korumak için kaplamaya ihtiyaç duyar.
Isıl püskürtmeler ve Stellite kaynak kaplamalar, bilyaları ve yuvaları korumak için sıklıkla kullanılır. Ancak müşterilerden gelen daha uzun parça ömrü için geliştirilmiş performans talebi sebebiyle yeni malzeme sonuçlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Kennametal ileri metal bileşimleri bilyalar ve yuvalarla metalurjik olarak birleştiren yüzey kaplama teknolojileri geliştirdi. Bu çalışma, kimyasalların genellikle yüksek sıcaklıkta taşındığı veya aşındırıcı parçacıklar içerdiği koşullarda, sıra dışı bir aşınma ve korozyon direnci gösterdi. UltraFlex teknolojisi, Kennametal’e özel koşullara dayanaklılık gösterecek en uygun kaplama malzemelerini seçme imkânı verir ve müşterilere standart kaplamaların ötesinde tasarlanmış malzemeler sunar. Önde gelen vana üreticilerinde Velan, yakın tarihte UltraFlex teknolojisini kullanmaya başladı ve ağır hizmet metal yuvalı bilyalı vanalarda uygulayarak, petrokimya sanayindeki müşteri sorunlarını çözüme ulaştırdı.

En Zorlu Koşullarınızda Performans
En yenilikçi çözümlerin güvenilir adresi Kennametal, verimlilik, güvenilirlik ve en zorlu petrol, gaz, kimyasal ve enerji üretimi koşullarında uzun hizmet ömrü sunar. Kennametal geniş yelpazedeki uygulamalı kaplama çözümlerinin yanı sıra, müşterilerine aşınma değerlendirmesi, çözüm tasarımı ve mühendisliği, alt katman tasarımı ve mühendisliği ile daha kusursuz boyut ölçüleri için son taşlama konularında uzmanlık hizmeti sunar.

Kennametal Kritik ve Karmaşık Parçalarda Çarpıcı Aşınma Direnci Sağlayan UltraFlex’i Sunar
Kennametal Kritik ve Karmaşık Parçalarda Çarpıcı Aşınma Direnci Sağlayan UltraFlex’i Sunar

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers