www.endustriweb.com
Kennametal

Kennametal’in ToolBOSS Tedarik Zinciri Yararlarıyla ilgili Yeni Seçenekler

Yeni demo birim olan Flex Unit ve diğer seçenekler kapasiteleri artırır, tedarik zinciri verimliliğini geliştirir, önemli tasarruflar sağlar.

Kennametal’in ToolBOSS Tedarik Zinciri Yararlarıyla ilgili Yeni Seçenekler
Verimli ve uygun maliyetli bir tesisi yürütmenin en önemli anahtarlarından biri doğru zamanda doğru yerde doğru parçaya sahip olmaktır. Bir insörtü frezeleme ya da tornalama birkaç dolarlık maliyetten önemli yatırımlara dönüşürken ihtiyaç olduğunda o parçaya sahip olmamak tüm bir üretim hattını kapattırabilir. Böylece teslim tarihleri gecikir ve gelir kaybı yaşanır.

Kalıp işleme teknolojisi lideri Kennametal Inc.’in ToolBOSS™ parça yönetimi sisteminin yeni gelişmelerini açıklamasının sebebi budur. Kennametal’in küresel tedarik zinciri hizmetlerinin program müdürü olan Jay Evans şunları belirtmiştir: ‘Giderek daha fazla müşteri klasik sebeplerden dolayı otomatik çözümler talep ediyor. Bu müşterilerin hepsi, stok kontrolünü geliştirmek, merkezileştirilmiş parça dağıtım işlemlerini küçültmek, makine işlemcilerinin gerekli parçaları yerleştirirken harcadıkları zamanı azaltmak ve üretilen kısımla ilgili kalıp işleme masraflarını belirlemek, karşılaştırmak ve yönlendirmek istiyor. Bu bilgiler sorunlu alanları ve devamlı geliştirme çabaları için fırsatları belirlemeye yardımcı olur.’

En yeni ToolBOSS modeli daha küçük olmakla birlikte Kennametal’in dağıtım kanalı ortaklarına sunduğu portatif bir demo birimdir. Evans ‘Dağıtıcılar müşterileri için program özelleştirmede ön sırada yer alır.’, ‘Demo birim, dağıtıcıların ToolBOSS avantajlarını kendi konferans salonlarında gösterebilmeleri için büyük bir fırsat.’ demiştir.

Sadece 100lbs(45 kg) ile demo birim, ToolBOSS Inventory Manager yazılımının tam sürümünü bulunduran bir ToolBOSS bilgisayar, standart dokunmatik ekran ve ön ayarlı iki tepsi bölmesine sahiptir. Evans ‘En ve boy ölçüleri açısından demo birimi, tam bir ToolBOSS çerçeveye sahiptir; ancak yükseklik 23 inçtir (58,4 cm). Bu, dağıtıcı ortaklarımızın büyük ve küçük iş yerlerine çeşitli tepsi ve çekmece ölçüleri ile çözümler sunmasını sağlar.’ demiştir.

Daha Fazla Seçenek
Flex Unit, sekiz çekmeceli tam bir ToolBOSS kasasına ve çok fazla avantaja sahiptir. Müşteri gereksinimleri arttıkça kasaya 26 çekmece bölmesine kadar ekleme yapılabilir. Evans ‘Tepsi ve çekmeceler sadece kalıp işleme için değil kemer, tekerlek, eldiven vb. gereçler gibi diğer iş yeri ihtiyaçlarına göre de ayarlanabilir.’ demiştir.

‘ToolBOSS Modulo™ birimi farklı çekmece ve kompartıman büyüklükleri sağlamak üzere ayarlanabilen modüler bir ToolBOSS kasasıdır. ToolBOSS, değişim parçaları, eldiven, kişisel korunma gereçleri vb. gibi daha etkin kontrol isteyen şirket ihtiyaçları için de genişletilebilir.

Daha büyük işlemler için Modulo sistemi, etkin ve güvenli bir şekilde 120 ToolBOSS lokasyonuna kadar yönetim yapabilir ve tam tespit, kullanım ve otomatik yeniden düzenleme kapasiteleri sağlar.

Çok daha büyük ve karmaşık üretim müşterileri için bile ToolBOSS Roto Point™ yeni kaldırılabilir kompartıman bölücüleri olan 234-468 lokasyonu da idare edebilir. Hatta müşteriye göre yeniden ayarlama yapılabilir. Çoklu kompartımanlar tek bir işlemle seçilebilir ve bu sayede çok kısa bir zaman içerisinde çok fazla stok yönetilebilir. Bütün ToolBOSS modellerinde olduğu gibi ToolBOSS yazılımı tam bir denetleme sağlar; böylece kim, ne, ne zaman, nerede sorularının cevapları alınabilir ve herhangi bir zamanda bir şirketin ana parçalarının ne kadarının mevcut olduğu öğrenilebilir.

Kennametal, dünyadaki üretici şirketlerle birlikte binlerce özelleştirilmiş tedarik zinciri hizmet programı uygulamıştır. Birçok Kennametal müşterisi, otomatik parça aleti, tedarik zinciri yazılımı ve yan birimler, ön ayar gereci, parça standardizasyon ve konsolidasyonu, parça planlama, kaldırma ve kurulum hizmetleri, anahtar teslim eğitimi, birleşik faturalama ile birlikte eş zamanlı olarak merkezileştirilmiş parça dağıtım işlemlerini küçültüp makine işlemcilerinin gerekli parçaları yerleştirmek için harcadıkları zamanı azaltabilmektedir. Stoklar, parça bütçeleri ve yönetim masraflarında ise önemli derecede düşüşler olabilir. Danışmanlık sağlama ve ToolBOSS çözümlerini özelleştirme konusunda Kennametal’in uzmanlığı göz önünde bulundurulduğunda en iyi uygulamaların kullanılması ve tedarik zinciri yararlarının artırılması, şirketiniz ne kadar büyük ve karmaşık olursa olsun, çok az bir zorlukla yapılabilir.’ şeklinde belirtiyor Evans.

Ek Bilgi A: Teknoloji Ürünleri – ToolBOSS™ Sistemi

ToolBOSS™, Kennametal’in güvenli stok yönetim çözümüdür. En son çıkan 26 bölmeli sürümü, önceki 20 bölmeli sürümü ile aynı kullanım alanına sahiptir. Sunduğu özellikler ise şunlardır:

Yeniden Ayarlanabilir
Kabin, kullanıcının değişen gereksinimlerini karşılamak için kolay ve hızlı bir şekilde tekrar ayarlanabilir. Tek tepsiler ya da bütün kasa, parça kullanılmadan birkaç dakika içinde kolayca değiştirilebilir.

Eşsiz manuel kullanım üstünlüğü
Gerektiğinde yeni kabin eşsiz manuel kullanım üstünlüğü ile 7/24 kullanım sağlamaktadır, manuel kullanım basit ve kolaydır ayrıca sökme gerektirmez.

Çekmece Seçenekleri
Şu an, çeşitli büyüklüklerde parçaları düzenlemek üzere 19 farklı çekmece bulunmaktadır. İstendiğinde özel büyüklükler de mevcuttur.

Güvenlik
İçeriğe ulaşım kullanıcı adı, şifre, biyometrik kimlik, kart okuyucular ya da bunlardan birkaçının kombinasyonu ile kullanıcı tarafından sınırlandırılmıştır. Çekmece kilitleri gereç yardımı olmadan normal ya da sert bir şekilde zorlamayla açılamaz. Parçalar dışarıdan görülemez ve makinede rastgele etrafa dağıtılabilir. Bu da izinsiz kullanımı azaltır.

Sistem kontrolü
Makinenin içine monte edilmiş tepsi kontrol portu vardır. Bu port, uzaktan sistem desteği, kontrol ve onarım imkânı sağlar.

Verimlilik
Çoklu çekmeceler tek bir işlemle seçilebilir; bu da geniş çaplı stokları yönetmek için gerekli zamanı azaltır.

Sağlamlık
Kabinde RFID ve diğer yan gereçlerle kullanım için bir DCS genişleme portu olduğu gibi bir de USB ara yüzü vardır.

Yüksek Hız Erişimi
ToolBOSSTM yazılımı aracılığıyla parçaları hızlıca arama ve seçme olanağı, kullanıcıları doğru çekmeceye doğrudan yönlendiren bir LED kimlik tespit etme sistemi ile sağlanabilir.

İzlenebilirlik
Güçlü ToolBOSSTM yazılımı tam bir denetim sağlar. Siz de bu yazılım ile kimin, ne zaman, nerede ve neden sistemdeki bir parçayı kullandığını öğrenebilirsiniz.

Genişletilebilirlik
Kabin sistem başına 10 birime kadar genişletilebilir. Böylece 13,440 güvenli lokasyonda 1121 ayrı parça elde edilir.

Ek Bilgi B: Teknoloji Ürünleri – Parça Yönetim Yazılımı

Özellikler:
-Çok lokasyonlu parça deposu/ToolBOSSTM (POI)
-İçerde ve dışarıda parçaları ayarlamak ve işlemek için hızlı ve verimli yöntem
-Otomatik elektronik posta aracılığıyla satın alım emrini tercih eden tek tedarikçi
-XML dosya aracılığıyla SAP’a/tan otomatik satın alım emri veri transferi
-Parça takımının yönetimi
-Ortak parça takımı verisi
-Parça ön kurulumu
-Son kalibrasyon tarihi ile ölçü yönetimi
-Kullanıcı-bölme izinleriyle güvenlik
-Kesin maliyet analiz raporları

Avantajları:
-Çoklu depolar üzerinde kesin ve bireysel kontrol (POI)
-Depo pencere/hücresinde arıza süresini azaltma
-Satın alım sürecini otomatikleştirme ve kolaylaştırma
-Mevcut ERP sistemlerine entegrasyon sağlar
-Tek tuşla harekete geçirme
-Verinin tamamına anında erişim
-Önceden kurulu makinelere bağlantı
-Bütün parça otomatikleştirme sistemlerinden gerçek zaman bilgisi
-İzlenebilir bütün parçalar üzerinde kontrol sağlama
-Bütün veriye erişim kolaylığı
-Bireysel kullanıcı haklarını kontrol edebilme
-Tek tuşla otomatik raporlama

Daha fazla bilgi için Kennametal’in en son Supply Chain Services (Tedarik Zinciri Hizmetleri) literatürünü ya da www.kennametal.com u ziyaret ediniz.
Kennametal’in ToolBOSS Tedarik Zinciri Yararlarıyla ilgili Yeni Seçenekler
Kennametal’in ToolBOSS Tedarik Zinciri Yararlarıyla ilgili Yeni Seçenekler

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers