www.endustriweb.com
FAULHABER GROUP

Mikro motorlar olmadan küresel lojistik yok olur

Her zaman daha fazlası, daha hızlısı, daha ilerisi. Her şey doğru yerde ve doğru zamanda ulaşmalı. Küresel ürün döngüsü ekonomiyi ayakta tutmakla birlikte sürece dâhil olan herkes için zorluk teşkil etmeye devam ediyor. Bu döngünün işleyebiliyor olması sadece lojistik zinciri içerisinde geniş kapsamlı bir otomasyon kullanmaktır ki bu da yüksek performanslı mikromotor ordusu olmadan mümkün olmuyor. Bu motorların genellikle sıra dışı zorlu şartlar altında hatırı sayılır güçler üretmeleri bekleniyor. Bundan da önemlisi, güvenilir ve kesintisiz bir şekilde çalışmaları gerekiyor. İşte FAULHABER tahriklerinin bu zorlu uygulamalarda sıkça görülmesinin sebebi de tam olarak bu.

Mikro motorlar olmadan küresel lojistik yok olur
Toru Lojistik Robot

Kulağa benzer gelmesine ve yakından ilişkili olmasına rağmen, "lojistik" terimi, "mantık" ile aynı eski Yunanca kök kelimesinden değil, Fransız askeri jargonundan kaynaklanmaktadır. Orta Çağ'ın sonundan bu yana, “maréchal de logis” - levazım şefi - yürüyen ve savaşan birliklere uyumak ve dinlenmek için bir yer sağlamaktan sorumluydu. Malzeme sorumlusunun görev yelpazesi zamanla büyüdü ve genel tedarik zincirinin diğer birçok parçasına yayılmaya başladı. Yani basitçe "logis" sağlamak, yani konaklama sağlamakla başlayan şey, son derece karmaşık askeri lojistik haline geldi.

Malzeme sorumlusu aslen süvari birliğine aitti çünkü bilgi aktarımı her zaman lojistiğin anahtarı olmuştur. 19. yüzyıla kadar, bilgileri olabildiğince hızlı iletmek için atlar kullanıldı. Günümüzde, eter ve kablolar boyunca yayılan elektromanyetik dalgalar bu görevi biraz daha hızlı gerçekleştiriyor. Bugün, en büyük veri hacimleri fiber optik kablolar kullanılarak iletilmektedir. Küresel lojistik ağının omurgasını oluştururlar: Kablolar, gerekli bilgileri ışık sinyalleri aracılığıyla -çevrimiçi siparişten, akıllı fabrikalarda paylaşılan tam zamanında üretime ve kapıya teslimatı ifade etmek için aktarır.


Mikro motorlar olmadan küresel lojistik yok olur
Toru Robot

Nanometre hassasiyetinde bağlantılar

Fiber için iki fiber optik kablo bir araya getirilmelidir. Bu son derece hassas bir iş çünkü her bir optik fiber, bir insan saçı kadar ince. Optik çekirdek daha da ince ve sadece beş mikronluk bir çapa sahiptir.

Bu tür iki fiber optik birleştirildiğinde, sinyalin daha sonra bozulmadan temiz bir şekilde iletilebilmesi için iki uç birbiriyle tam olarak aynı hizada olmalıdır. Şantiyelerde hassas hizalama küçük mobil makinelerle yapılır. Tek tek fiber uçları önce tam 90 derecelik bir kesikle boyuna kesilir, koruyucu izolasyon sıyrılır ve ardından fiberler cihaza yerleştirilir. Cihaz, iki parçayı üç boyutlu olarak birbiriyle otomatik ve doğru bir şekilde hizalar, böylece düz uçlar tam olarak birleşir. Birbirlerine kaynaklanır ve sonra tekrar yalıtılır. Liflerin bağlanması ve sinyallerin engellenmemiş akışı bu sayede garanti altına alınmış olur. Nanometre hassasiyetinde hizalama, FAULHABER sürücülerinin - ki buna örnek olarak 1524… SR serisi DC mikromotorları verilebilir - redüktörlü ve kılavuz vidalı ve ayrıca yüksek çözünürlüklü enkoderlerle konumlandırılmasıyla gerçekleştirilir Yüksek hassasiyetli step motorlarla çalışan sürücüler de burada kullanılır.


Mikro motorlar olmadan küresel lojistik yok olur
BXT Motorları

Depo sistemlerinde yüksek seviyede otomasyon

Bu teknoloji sayesinde, fiber optikler dijital bir sipariş için sinyalleri uzun mesafelerde hatasız ve ışık hızında iletebilir. Siparişler, son müşteri tarafından bir çevrimiçi mağazaya gönderilebilir, ancak aynı şekilde bir üretim tesisi tarafından tedarikçiye de gönderilebilir. Her iki durumda da, bir dizi süreç harekete geçirilir. Sonuçta, bu işlemler, ürünlerin depolama tesisinden alınması ve sevkiyata hazır hale getirilmesi ile sonuçlanır.

Günümüzde, ürünlerin depolarda depolanmasının yanı sıra bu öğelerin geri getirilmesi ve sevkiyat için hazırlanmasıyla ilgili artan sayıda iş adımı, otomatik depolama ve geri alma makineleri, sürücüsüz taşıma sistemleri ve akıllı lojistik robotları tarafından devralınmaktadır. Bilgisayar kontrollü makineler iş emrini alır ve ardından bir öğeyi oraya koymak veya toplamak için otomatik olarak hedef raf alanına hareket eder. Bunu sağlamak için, raf sisteminin tipine bağlı olarak, paketleri veya tepsileri kavrayan ve hareket ettiren kaldırma kolonları, teleskopik kollar veya tutucularla donatılmıştır.


Mikro motorlar olmadan küresel lojistik yok olur

Mikro motorlar olmadan küresel lojistik yok olur
Lojistik Robotları

Bu otomatik cihazlarda normalde onları sürmek için gereken motorlar için fazla yer yoktur. Motorlar sıklıkla doğrudan taşıma elemanlarına monte edilir. Burada ise hassas oranlarına rağmen, motorlar genellikle önemli ağırlıkları kaldırmak zorunda kalıyor. Hız da bir rol oynuyor: E-ticaret şirketlerinin devasa depolama tesislerinde her gün binlerce sipariş işleniyor. Bu nedenle, bireysel adımlar hızlı bir şekilde gerçekleştirilmelidir.

Hassasiyet, güç ve hız

Robot üzerinde kullanılan bir kaldırma kolonu ve kavrayıcıdan oluşan tipik bir ünite, Hareket Kontrolörlü BX4 serisinin fırçasız DC servo motorlarından ve FAULHABER planet dişli kafasından oluşan tahrik ünitesi içerir. Bu kombinasyon, kaldırma kolonunda kullanıldığında, sabit yük değişiklikleri ile sürekli çalışma sırasında hassas konumlandırma, tam geri alma ve güvenilir süreçler sağlar. Otomatik süreçler bir dereceye kadar kamera sistemleri ile izlenir. FAULHABER motorları yine yüksek kaliteli, hareketli kameraların tahriğinde sıklıkla kullanılmaktadır.


Mikro motorlar olmadan küresel lojistik yok olur
BX4 Motor

Ürün, alındıktan sonra genellikle bir konveyör bandına veya rulolu konveyöre bırakılır. Bunlar genellikle tek tek paketleri veya öğeleri ayırmak ve bunları istenen işleme yoluna taşımak için izleme anahtarlarına, kanatçıklara veya iticilere sahiptir. Saatte binlerce paketin bu tür konveyör sistemlerinde taşındığı büyük depolarda, otomatik sıralama sistemlerinin hızı kilit bir faktördür. İz anahtarları, bir saniyeden kısa sürede tam olarak doğru konuma taşınmalıdır. 2237… CXR ve 2342… CR serilerinin bir redüktörle birlikte DC mikro motorları bu görev için sıklıkla kullanılır.


Mikro motorlar olmadan küresel lojistik yok olur
CXR Motor

Taşıma görevleri de genellikle otomatik yönlendirmeli araçlar (AGV) tarafından gerçekleştirilir. Bu araçlar, yüklerini elleçlemek için monte edilmiş modüller ile donatılmıştır: Hareketli kollar, kelepçeler ve pimler, nesnelerin taşınırken güvenli bir şekilde sabitlenmesini sağlar. Hareketli elemanların her biri bir sürücü ile donatılmıştır.

Ekonomik ambalajlama

Ürünler, nakliye kutusuna konulacakları paketleme istasyonuna taşınır. Bununla birlikte, modern sistemlerde, "ölçüye göre nakliye kutusunda paketlendikleri yer" tanımı daha doğru olacaktır çünkü otomatik paketleme istasyonları, sevk edilecek öğenin boyutlarını algılamak ve bir kartondan uygun boyutta bir kutuyu katlamak için sensörler kullanır. Bu sadece malzeme tasarrufu sağlamakla kalmaz, aynı zamanda nakliye maliyetlerini de azaltır çünkü lojistik hizmet sağlayıcıları fiyatlarını hacme ve ağırlığa göre belirler. Gerçek katlama işi, paketleme makinesindeki küçük kollar ve küreklerle gerçekleştirilir. FAULHABER'ın entegre Hareket Kontrolörüne sahip servo sürücüler, bu elemanların hareket ettirilmesi için optimum düzeyde uygundur.

Paketler nakliye için paletler üzerinde istiflenirse, güvenli bir şekilde yerinde sabitlenmeleri gerekir. Bunun için genellikle elyaf takviyeli plastikten yapılmış kayışlar kullanılır. Bağlama araçları kullanılarak tutturulurlar. Bu aletler kayışı gerdirir ve kaynak yapar, böylece yığına karşı sıkı olur ve güvenli bir şekilde tutar. Bu şekilde ayrıca bireysel paketler de stabilize edilebilir. Aletler elde taşındığı için ağırlık özellikle önemli bir faktördür - tasarruf edilen her gram çalışanların sağlığının korunmasına yardımcı olur. Bu nedenle, gerdirme için kullanılan motorların olabildiğince küçük olması gerekir, örn. 3274… BP4 fırçasız DC servo motor. Sadece 320 gram ağırlığındadır, ancak 1 Nm'nin üzerinde bir tepe torku elde edebilir, bu da ağır yüklerin bile güvenli bir şekilde emniyete alınmasını sağlar.


Mikro motorlar olmadan küresel lojistik yok olur
BP4 Motor

FAULHABER İş Geliştirme Müdürü Rolf Schmideder, "Motorlarımız lojistik zincirinin neredeyse her alanında kullanılıyor" diyor. “Sürücülerimiz ve tipik gereksinimler - minimum hacim ve ağırlık ile maksimum güç, hız ve hassasiyet - tek kelimeyle mükemmel bir şekilde eşleşiyor. Gelecekte dronlar ve robotlar da tek tek öğeleri teslim etmek için kullanılırsa, olası uygulama yelpazesi daha da genişleyecektir. "

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers