www.endustriweb.com
Lantek News

Lantek, fiber lazer başlık yönetimini Intelligent Collision Avoidance teknolojisiyle optimize ediyor

Lantek tarafından geliştirilen yenilikçi ICA algoritması başlığın kesilen parçalara çarpması sonucu aldığı darbeler nedeniyle üretimin kesintiye uğramasının önüne geçiyor.

Lantek, fiber lazer başlık yönetimini Intelligent Collision Avoidance teknolojisiyle optimize ediyor

CAD/CAM/MES/ERP yazılım çözümleri geliştirmeye ve pazarlamaya odaklanan ve metal sektörü şirketlerinin dijital dönüşümüne öncülük eden çok uluslu bir şirket olan Lantek, kesim işlemleri sırasında fiber lazer kesim makinesi başlıklarıyla sac konturları arasındaki potansiyel çarpışmaları en aza indirmeye yönelik kendi tasarımı yeni ve çığır açıcı bir algoritma olan Intelligent Collision Avoidance (ICA) teknolojisini tanıttı.

Bu ilerlemeyle şirket, tam otomasyon ve insansız kesim yolunda çalışma kararlılığında bir adım daha ileri giderek çarpışmalar nedeniyle makinenin durma riskini en aza indiriyor ve böylece kesim başlığını kullanılamaz hale getiren çarpışmalardan kaynaklanan olası duraklamaları önemli oranda azaltmak suretiyle üretkenliği artırıyor.

Lantek'in kesim başlığıyla kesilen parçalar arasındaki çarpışmaları önlemeye yönelik çeşitli tedbirleri birleştiren ICA algoritması, parçaların kesiminin yakın konturları temelinde kontrol edilerek ham madde kesimi sırasında başlıkla stabil olmayan konturlar (belirli bir limit dahilinde ayarlanabilirler) arasındaki çarpışmaları azaltmak da dahil olmak üzere yeni strateji ve teknikler sağlıyor.

Lantek'in yeni algoritması böylece hangi sac konturlarının başlığın hareketleri için risk oluşturacak şekilde yerlerinden çıkarak yakın konturlarının üzerine konumlanabileceğini veya kırılabileceğini belirleyebiliyor. Bu tespit edildiğinde sistem otomatik olarak bir ya da daha fazla mikro kesim işlemi görevi belirliyor. Ardından, sac kesim işlemi ilerledikçe sistem işlemin tehlikesiz bir biçimde tamamlanabileceği anı belirleyerek kullanıcıya onları en kısa sürede veya sac işleme işleminin sonunda kesmek arasında seçip yapma imkanı sunmaya hazır hale geliyor. Ayrıca, mikro kesimleri tamamlamaya yönelik bu son işlemin potansiyel olarak stabil olmayan konturlarla çakışması durumunda sistem atağı çakışmasız bir bölgeye taşıyor.

ICA sayesinde Lantek, lazer kesim makinelerini kullanan ve bazı durumlarda kesilen parçaların sacın üstünde kalması veya kırılması, ardından tahliye edildikleri sırada başlığa çarpması dolayısıyla üretimi duraklatmak zorunda kalan şirketler için bu soruna çok daha etkili bir çözüm sunuyor.

Kesilecek sac kalınlıklarının artmasıyla gücü, hızı ve kapasitesi de artan bu makinelerin kesilen parçaları tahliye etmek üzere yüksek basınçlı gaz kullandığını, bundan dolayı da bazı durumlarda parçanın sonraki mekanik işlemenin ardından veya işlemin herhangi bir anında bir sonraki adımda kesilecek bir konturun üzerinde kaldığını, dolayısıyla sacın üzerinde kalan malzemeyle çarpışan başlığın tehlikeye maruz kaldığını göz önünde bulundurmalıyız.

OEM üreticileri kanal direktörü Francisco Pérez, "Intelligent Collision Avoidance tekniği sayesinde Lantek inovasyon ve sistemlerini daha akıllı hale getirme becerisini bir kez daha gösteriyor" diyor ve ekliyor: "Bu sayede kesme işlemlerini daha etkili ve hassas hale getirerek sektörümüzdeki önemli bir sorunu daha çevik ve basit bir şekilde çözüyor, böylece makinelerin performansını artırarak üretimin daha da otomatik hale gelmesini sağlıyoruz. Üretimin olası bir arıza veya başlık hasarı nedeniyle kesintiye uğramasını engellediği için bunun üretkenlik seviyelerine yansıması da olumlu oluyor".

www.lantek.com

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers