www.endustriweb.com
Lantek News

Lantek, uzaktan çalışma ve süreç verimliliğine odaklanan 2020 sürümünü piyasaya sürüyor

Üretim duraklamalarının %80'inden fazlasını önleyebilen “çarpışma önleme özelliğini” sunuyor.

Lantek, uzaktan çalışma ve süreç verimliliğine odaklanan 2020 sürümünü piyasaya sürüyor

CAD-CAM/MES/ERP çözümlerinin geliştirilmesi ve pazarlanmasında lider olan ve metal sektörü şirketlerinin dijital dönüşümüne öncülük eden çok uluslu bir şirket olan Lantek, Lantek Global Release 2020'nin tanıtılması çerçevesinde yazılım çözümlerinin yeni sürümüyle gelen çeşitli yenilik ve iyileştirmeleri açıkladı.

Toplamda, tüm bir çözüm yelpazesi genelinde yüzün üzerinde iyileştirme ve güncelleme söz konusu ve bunlar arasında kesme makinelerinin mekanik işleme süresinde çarpışmaların önlenmesi ve boru kesiminde hurda metalin verimli bir biçimde bertaraf edilmesine yönelik bir algoritma gibi önemli yenilikler öne çıkıyor.

Lantek CTO, Rodrigo Argandoña "Endüstri 4.0'ın durdurulamaz ilerleyişi ve sac ve metal dünyasında faaliyet yürüten şirketlerin ihtiyaçlarında yaşanan dönüşüm bu şirketlere tasarruf ve verimlilik olanakları sunarak gelişmelerine imkan sağlayan çözümler gerektiriyor. Müşterileriyle sürekli iletişim halinde olan Lantek, Lantek Global Release 2020'de müşterilerinin malzemelerden daha iyi bir biçimde yararlanarak maliyetlerini düşürmelerini ve süreçlerinde daha yüksek verimlilik elde etmek için yeni işlevleri hayata geçirmelerini sağlayarak faaliyetlerini en iyi duruma getirmeleri konusunda onlara destek olacak çeşitli iyileştirmeler ve inovasyonlar içeriyor" diyor.


Lantek, uzaktan çalışma ve süreç verimliliğine odaklanan 2020 sürümünü piyasaya sürüyor

Lantek Expert: kesim işlemlerinde güvenlik ve otomasyon

Lantek Expert sac kesim ve delme yazılım ürünlerindeki güncelleme, müşterilere makinelerinin üretkenliklerini ve verimliliğini en üst düzeye çıkarma imkanı sunacak işlevler sunmaya odaklanıyor. Somut olarak Lantek, lisanslı CAD-CAM 2D yazılımı Lantek Expert'in yeni sürümünde toplamda tam 34 yenilik sunuyor.

İlk özellik olarak, kesme makineleriyle mekanik işleme sırasında kesimin tamamlanmasının ardından kesme kafasına çarpabilecek parçalara veya deliklere bağlantıların (veya mikro bağlantıların) otomatik olarak eklenmesi suretiyle çarpışmaları önlemeye yönelik bir algoritma uygulama olanağı öne çıkıyor.

Benzer şekilde Lantek bağlantıların (veya mikro bağlantıların) ilgili tüm fonksiyonların kullanılabilirliğini de iki konuya odaklanarak iyileştiriyor: Bunların son genişliğindeki hassasiyetin iyileştirilmesi ve manuel olarak atanması sırasında güvenilir ve gerçek zamanlı simülasyon. Saca bağlanması istenmeyen konturlar için Lantek bunları yeni bir teknik olan ve tanelerin daha verimli bir biçimde düşmesini sağlayan zikzak tekniğiyle hurdaya ayırma imkanı sunuyor.

Lantek'in üretimde verimliliğin artırılması bakımından odaklandığı bir diğer konu ise nesting süreciyle ilgili. Lantek, kesim makinelerinin parça üretiminde kullanılan nihai sac miktarını ortalamada %7 oranında artıran yenilikçi bir nesting algoritması kullanma seçeneği sunuyor. Böylece nesting sürecinde ortaya çıkan hurda miktarı azalırken üretilen parçadan elde edilen fayda önemli oranda artıyor.

Lantek Expert'e eklenen yeniliklerden en sonuncusu ise yazılım tarafından üretilen hurda parçaların tespitini kolaylaştıracak şekilde (kesim makinelerinde) otomatik işaretleme aracılığıyla atölyede üretim yönetimine yardımcı olmaya yönelik işlevler. Hem dahili tanımlayıcıların hem de hurda parçaların boyut veya ağırlıklarının işaretlenmesi imkanı sunuluyor.

Lantek Flex3d boru kesimini çarpışmaları önleyecek şekilde optimize ediyor

Boru kesim pazarı, yeni yeni üreticilerin bu tipte makineler geliştirmeye başlamaları ve halihazırdaki makinelerin verimliliği artıran ve seri boru kesimini otomatik hale getiren yeni aygıt ve sistemlerle geliştirilmeleri sayesinde geometrik artış hızıyla büyüyor.

Bu ihtiyaçları karşılamak üzere Lantek Flex3d'nin yeni v40 sürümü deliklerin kesilmesi sırasında oluşan ve destekler üzerine düşerken olası hasarlara yol açmanın yanı sıra makine başlığına çok fazla çarpan hurda metali imha etme imkanı sunan yeni bir algoritma içeriyor. Benzer şekilde yeni bir başlık yönetim algoritması da (yine çarpışmaları önlemek üzere) daha önce kesilmiş konturları uzaklaştırmanın yanı sıra başlığın gereksiz iniş çıkışlarını önleyerek makine sürelerini en aza indirme olanağı sağlıyor.

Bu iki yeniliğin bir arada bulunmasının istenmeyen çarpışmalar dolayısıyla yaşanan makine duraklamalarını %80'in üzerinde engelleme imkanı sağladığını vurgulamak gerekiyor.

Bunlara ilave olarak, Lantek Flex3d V40 sistemleri parça yükleme ve boşaltma işlemlerini otomatikleştirmeye yönelik yeni cihazlara yanıt vermek üzere makinenin tamamen otonom bir biçimde çalışmasını sağlayacak şekilde destek ve boşaltma tepsisi yönetimi içeriyor.

Bu yeni destek yönetimi, desteklerle çarpışmaları önlemenin yanı sıra, önceden hurda metal olarak kabul edilen malzemelerin bulunduğu bölgeleri en iyi duruma getirerek üst çubukların optimizasyonunda %5'i aşan oranda iyileşme sağlıyor.

Lantek CTO, Rodrigo Argandoña "Lantek Flex3d'nin yeni sürümünde bulunan çok sayıda yenilik gereksiz duraklamaları engelleyerek ve parça çıkışını düzenleyerek büyük üretim çevrimlerinin otomatikleştirilmesine imkan sağlayan 'akıllı' sistemlere yönelik arayışında pazara eşlik etme ihtiyacına yanıt veriyor" diyor.

www.lantek.com

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers