www.endustriweb.com
Kennametal

Kennametal ile Haimer, Kennametal’in Yenilikçi KM4X Mil Bağlantısının Tedariki için Antlaşma İmzaladı

İmalatçılar lider takım tutucu ve mil bağlantı çözümlerinin birleşiminden fayda sağlayacak 23 Temmuz 2013 tarihinde imzalanan bir antlaşma ile Kennametal, Kennametal'in yeni ve gelişmiş KM4X mil bağlantı çözümünün Haimer'in global piyasalarına tedariki için global takım tutucu lideri Haimer GmbH'e (Igenhausen, Almanya) lisans verdi. Takım tutucu teknolojisinde global bir lider ve yenilikçi SAFE-LOCK TM çekilme önleme teknolojisinin sağlayıcısı olan Haimer, Kennametal ile birlikte imalat müşterilerine yönelik önemli bir avantaj sağlıyor.

Kennametal ile Haimer, Kennametal´in Yenilikçi KM4X Mil Bağlantısının Tedariki için Antlaşma İmzaladı
John Tucker (Solda) ve Andreas Haimer (sağda), Kennametal'in büyük atılımı KM4X torna milinin Haimer'in global pazarlarında tedariki için anlaşma imzalıyor.  

Kennametal Inc. Başkan Yardımcısı ve Endüstriyel İşletme Segmenti Başkanı John R. Tucker, "KM4X mil bağlantısı, bugün dünyanın en sağlam sistemi konumundadır. Bu tasarım, imalatçı şirketlerin sermaye yatırımlarını azami seviyeye çıkarmalarına imkan tanıyor. KM4X, imalatçının mevcut kapasitesini artırırken parça başına daha fazla imalat makinesi kullanımı ve daha düşük maliyetlerle daha yüksek metal kaldırma oranları sağlar,» diyor ve "Haimer gibi yenilikçi bir teknoloji ortağımız olduğu için SAFE-LOCKTM gibi takım tutucuların yanı sıra KM4X bağlantısı tedariki yapabiliyoruz ve bu da dünya çapındaki imalat şirketleri için güçlü bir üretim avantajı sağlayacaktır," diye ekliyor.
 
Haimer GmbH Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Andreas Haimer, "Bu antlaşma tam bir uyuşma sağladı çünkü bu anlaşma hem Haimer'in hem de Kennametal'in dünya imalatına yönelik yüksek kaliteli yenilikçi teknolojilerde lider olduğunu onaylıyor" diyor ve ekliyor, "Bundan onur duyuyoruz ve avantajlı teknolojilerden faydalanmaları için piyasalarımızı birlikte etkin bir şekilde destekliyor ve eğitiyoruz."
 
Tezgah iş mili ile takım tutucu arasındaki arayüz olan mil bağlantısı, tezgah özellikleri ile uyumlu tork ve eğilme yükü kapasitesini sağlamalıdır. Özellikle yüksek dayanımlı malzemelerin kumlanmasında veya işlenmesinde kesme kuvvetleri tork limitlerine ulaşmadan önce arayüzün limitlerini aşacak olan bükme momentleri yaratır. KM4X, yüksek bağlama kuvveti ile optimize edilmiş müdahale seviyelerini birleştirerek sağlam bir bağlantı, son derece yüksek sertlik ve yüksek dayanımlı alaşımların ve diğer malzemelerin işlenmesinde son derece iyileştirilmiş performansa yönelik bir bükülme yükü kapasitesi sağlar. Bu ise gülük bazda son derece yüksek metal kaldırma oranları ve daha fazla tamamlanmış parça anlamına gelmektedir.
 
Haimer ABD'nin (Villa Park, IL) Başkanı Brendt Holden, "Özellikle metal işlemede sertliğin, kesinliğin, dengenin ve güvenliğin nasıl arttırılacağı ile ilgili olmak üzere takım tutucular hakkında pek çok seminer veriyoruz." diyor ve ekliyor, »Bize en fazla sorulan sorulardan biri 'en iyi mil arayüzü stili nedir?' Aynı zamanda yüksek devirlere emniyetli bir şekilde çıkabilen eşsiz bir yüksek dayanımlı mil bağlantısı ile artık bu sorunun cevabını bulduğumuza inanıyoruz."
 
Gelişmiş Malzemeler Gelişmiş İmalatı Gerektirir
Titanyum alaşımları, Inconel ve yeni alüminyum alaşımları gibi yüksek dayanımlı ve düşük ağırlıklı malzemelerin sürekli gelişimi, havacılık, savunma ve enerji ile taşımacılık dahil olmak üzere pek çok sektörde yüksek talep almaktadır. Bu yeni malzemeler, kendi içlerinde önemli işleme zorlukları taşımaktadır. Global sektörlerdeki rekabet baskıları da buna eklendiğinde gelişmiş imalat çözümlerinin bulunması en önemli öncelik haline gelmektedir.
 
İmalat makinesi üreticileri bu duruma, parça kalitesi ile araç ömrüne zarar veren istenmeyen titreşimler en düşük seviyeye indirgenirken gereken önemli beygir gücü, tork ve baskı güçlerini sağlayacak olan, miller ve büyük makine yapıları ve motorlardaki artırılmış sağlamlık ve sönümleme özelliklerine sahip olan frezeleme ve tornalama merkezleri ile karşılık vermiştir.
 
Kennametal global ürün yönetimi, işleme sistemleri müdürü Doug Ewald, "Pek çok durumda, araç-mil bağlantısı belirli bir operasyonda ne kadar malzemenin çıkarılabileceğini belirler" diyor ve ekliyor, "Bunun nedeni bu arayüzün ağır yüklere dayanırken aynı zamanda sertliğini korumasının gerekli olmasıdır. Kesme araçları ile işleme merkezlerindeki süregelen ilerlemeler ile mevcut gücü mümkün olan en iyi şekilde kullanan bir mil bağlantısı, ürün planlamasının erken safhalarında araştırılması gereken önemli bir konudur."
 
Sert takım tutuculuk da önemli bir konudur. Haimer ürün yönetimi müdürü Oliver Sax, "Teknik bir bakış açısıyla, KM4X mil bağlantısı takım tutucularımızın tüm potansiyelini kullanmamıza imkan tanımaktadır" diyor ve ekliyor, "Modası geçmiş iki kesitli dik konik sistemler modern imalat makinelerinin potansiyelini sınırlandırıyordu. Kennametal müşterilerinden aldığımız geri bildirim doğrultusunda yeni KM4X mil bağlantısını daha yakından inceledik. Verileri analiz ettikten sonra KM4X'in Haimer'in sunduğu yüksek tork, yüksek devir ince balansına yönelik lider arayüz olduğunu bulduk."
 
Kennametal başkan yardımcısı ve baş pazarlama görevlisi olan John Jacko, "Bu, benzer yaklaşıma sahip olan şirketler arasındaki tam bir sistem ortaklığıdır" diyor ve ekliyor, "KM4X mil bağlantısı ve Haimer takım tutucu teknolojisi ile şirketlerin hem mevcut hem de yeni ekipman için yüksek torklu, yüksek hızlı işleme yeterliliklerini araştırmaktan geri durmaları için hiçbir neden yok. Bu ise takım tezgahlarınızda maksimum potansiyele ulaşmanız anlamına geliyor."
 
Endüstriyel teknoloji lideri olarak yetmiş beşinci yılını kutlayan Kennametal A.Ş, zorlu ortamlarda üst düzey performans arayan müşterilere verimlilik sağlamaktadır. Şirket, hava-uzay, hafriyat, enerji, endüstriyel üretim, ulaştırma ve altyapıdan oluşan çeşitli sektörlerde 60´tan fazla ülkedeki müşterilere hizmet vererek, yenilikçi, aşınmaya dayanıklı ürünler ve gelişmiş malzeme bilimi ile desteklenen uygulama mühendisliği ve hizmetleri sunmaktadır. Ortalama 13000 çalışanı ve neredeyse 3 milyar dolarlık satış hacmiyle, şirket, kârının yarısını Kuzey Amerika´nın dışından, %40´ını ise son beş yılda geliştirdiği yeniliklerin küresel satışlarından elde etmektedir. Kennametal ve bağlı bulunduğu kuruluş, %100 güvenliğe odaklı yaklaşımıyla, »Dünyanın En Etik Şirketleri» (Etisphere), »Üstün Kurumsal Geliştirici» (Ürün Geliştirme Yönetim Kurulu) ve »Amerika´nın En Güvenli Şirketleri» (EHS Today) arasında yer almış olup, insanlara gelişim ve ekonomik refah sözünü her yerde yerine getirmek için teknik eğitim, endüstriyel teknoloji ve malzeme bilimine yatırım yapmaktadır. Daha fazla bilgi için, şirketin web sayfasını www.kennametal.com adresinden ziyaret ediniz.
 
Kennametal ile Haimer, Kennametal’in Yenilikçi KM4X Mil Bağlantısının Tedariki için Antlaşma İmzaladı
Kennametal ve Haimer arasında imzalanan bir anlaşmayla, takım tutma alanının dünyaca ünlü lideri Haimer GmbH'ya (Igenhausen, Almanya) Kennametal'in yeni ve geliştirilmiş KM4X torna mili çözümünü Haimer'in global pazarlarında tedarik etmesi için lisans verildi. 
Soldan Sağa: 
-Kennametal Inc. Başkan Yardımcısı ve Endüstriyel Sektör Departmanı Başkanı John R. Tucker 
-Kennametal Inc. Başkan Yardımcısı ve Global MTI Satış Departmanı Başkanı Mike Ramsey 
-Haimer GmbH Müdürü ve İdari Kurul Üyesi Andreas Haimer  
-Haimer GmbH Ürün Yönetim Müdürü ve İdari Kurul Üyesi Oliver Sax  
-Kennametal Inc. Entegre Tedarik Zinciri ve Lojistik Departmanı Başkan Yardımcısı Peter Dragich 
-Haimer ABD Başkanı Brendt Holden 
-Kennametal Inc. İşleme Sistemleri Global Ürün Yönetimi Müdür Doug Ewald 
-Kennametal Inc. Başkan Yardımcısı ve Pazarlama Başkanı John H. Jacko 
 
 Kennametal ile Haimer, Kennametal’in Yenilikçi KM4X Mil Bağlantısının Tedariki için Antlaşma İmzaladı
John Tucker (Solda) ve Andreas Haimer (sağda). 

Haimer GmbH Müdürü ve İdari Kurul Üyesi Andreas Haimer: " Bu anlaşma, son derece uyumlu bir anlaşma oldu çünkü hem Haimer hem de Kennametal'in dünya çapında en son üretim teknolojilerinde lider olduğunun bir kanıtı niteliğinde.
"  
 
 
Kennametal ile Haimer, Kennametal’in Yenilikçi KM4X Mil Bağlantısının Tedariki için Antlaşma İmzaladı

Yüksek sıkma kuvveti ve optimize edilmiş etkileşim düzeylerini bir araya getiren KM4X, yüksek güçlü alaşım ve diğer materyaller işlenirken daha iyi performans sağlamak için sağlam bir bağlantı, son derece yüksek sabitlik ve bükülme yükü kapasitesi sağlar. 
 
Kennametal ile Haimer, Kennametal’in Yenilikçi KM4X Mil Bağlantısının Tedariki için Antlaşma İmzaladı
Haimer'in SAFE-LOCK™ teknolojisi, takım ucunda bulunan tam kenetlenmeli oluklar ve torna aynasındaki tam kilitlenme sistemiyle birleştirerek, yüksek kesme kuvveti altında takımın çıkmasını engelliyor.  
 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers