www.endustriweb.com
FAULHABER GROUP

FAULHABER, hat sürücüsüne sahip çok dönüşlü mutlak enkoderler ile enkoder portföyünü genişletiyor

Fırçasız DC-servo motorları kombinasyonuyla, yeni manyetik AEMT-12/16 mutlak enkoder 16 bitlik (65536 devir) ön ayarlı çoklu dönüş çözünürlüğü ve komütasyon, hız kontrolü ve hareket kontrolü için de 12 bitlik (4096 adım) tek dönüşlü çözünürlüğü sunuyor.

FAULHABER, hat sürücüsüne sahip çok dönüşlü mutlak enkoderler ile enkoder portföyünü genişletiyor

Konum verileri, BiSS-C Protokollü SSI Arayüzü ile sorgulanabilir. Hat sürücüsü ile arayüz farklı şekilde tasarlanmış olup, RS422 standardını temel almaktadır. Böylelikle motor / enkoder ünitesini kontrolörden beş metreye kadar uzağa yerleştirmek mümkün hale getirilmiştir.

BiSS-C protokolü, yüksek aktarım hızı, esneklik ve minimum uygulama çabasının gerekli olduğu endüstriyel uygulamalar için tasarlanmıştır.
Motorların değiştirilmesi için Dijital Hall sensörlerine ihtiyaç duyulmaz. AEMT sayesinde minimum tork dalgalanmasıyla motorun çok verimli çalışması kadar sinüs komütasyonu da mümkündür.

Enkoder, ana güç kaynağının yanı sıra yedek bataryaya veya alternatif enerji deposuna da bağlanabilir. Ana güç kaynağı kapatılırsa, yedek batarya enkodere motor devirlerini tespit etmek ve buna göre çoklu dönüş sayısını artırmak veya azaltmak için yeterli enerji sağlamaya devam edecektir. Bu şekilde, ana beslemeyi tekrar açarken, sayım hala geçerlidir. Yeni bir referans çalıştırması gerekli değildir.

Çoklu tur sayısı, başlatma sırasında ek bir arayüz pimi ile sıfırlanabilir.

Enkoder, B, BX4 ve BP4 serisinin fırçasız DC motorları ile birleştirilebilir.

Enkoder şerit kabloyla bağlanmakta olup, buna uygun konektörler de sunulmaktadır. FAULHABER Hız ve Hareket Kontrolörlerine bağlantı için farklı filtre modülleri ve adaptörler de mevcuttur.

Bir bakışta avantajlar şu şekilde özetlenebilir:
• 5 metreye kadar kablo uzunluğu
• Düşük tork dalgalanmasıyla verimli çalışma
• Başlatıldıktan sonra referans çalışması gerekmez

Referans (faulhaber.com)

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers