www.endustriweb.com
NSK

Eğitim ve kaliteli araçlar rulman hizmet ömrünü uzatıyor

Bir Strafor bazlı yalıtım ürünü imalatçısı, makinelerini birbirine bağlayan konveyörlerdeki rulmanların bozulmasından şikayetçiydi. Buna karşın NSK'nin bakım personeline yönelik eğitim kursu ve doğru rulman montaj araçlarının kullanılması ile durum kolaylıkla kontrol altına alındı.

Rulmanların doğru şekilde monte edilmesi hizmet ömrüne nasıl etki ediyor? Bu faktör uygulamada genellikle göz ardı edilir. Yalıtım ürünü imalatçısı örneğinde görüldüğü üzere bu bakım işine mümkün olduğunca profesyonel bir şekilde yaklaşılması ekonomik açıdan son derece mantıklı.

Şirket diğer malzemelerin yanında yüksek miktarda genleşmiş polistiren işliyor; 3 boyutlu parçalar ise sac malzemesinden haddeleniyor. Üretici malzemeyi konveyör sistemleriyle taşıyor ve bu süreçte sürtünme ve polistirenin ince tozlarına maruz kalıyor. Sonuç olarak konveyörlerin makaralı rulmanlarında sürekli arızalar görülüyor.

Arızaların birinci nedeni tozlu ve kirli çalışma ortamı olmasına karşın başka bir nedeni de bakım personelinin rulmanlarla ilgili çalışma konusunda yeterli eğitime sahip olmamaları ve iş için standart ve özel olmayan aletlerin kullanılmasıydı.

Doğru eğitim gereksinimini gören şirket NSK'den bakım ekibine uygun bir kurs vermesini istedi. Kısa bir eğitimin ardından bakım teknisyenleri rulmanları doğru şekilde monte edip sökmeyi ve montaj ve demontaj aletlerini kullanmayı öğrendi.

Örneğin, bakım personeli artık rulmanları monte ederken kirlenmeyi önlemek için temizliğin son derece önemli olduğunu biliyor. Ayrıca rulman değişimi söz konusu olduğunda NSK aletlerini kullanmak gereklidir. Aletler uygulanması gereken kuvvetleri hassas bir şekilde ayarlayarak hasar oluşumunun önüne geçer ve uygulanan kuvvetleri asla döner elemanlara aktarmaz.

NSK'nin alet setinde, komşu bileşenlere hasar vermeden yüksek kuvvet uygulayabilen rulman sökücüler yer alıyor. Ardından yedek rulmanı takmak için kullanılabilecek, etkin ve hasar vermeden soğuk montaj olanağı tanıyan aletler mevcuttur. Rulmanlar görece küçük ve kolayca erişilebildiği için bu araçlar yalıtım ürünü imalatçısı için son derece kullanışlıydı ve sonuç olarak hidrolik araçlar veya indüksiyon ısıtma cihazları ile kullanımını mümkün kıldı.

Bu önlemler sayesinde şirket, arızalı rulmanların sökülmesi ve takılması için gereken süre azaldığı için işçilik maliyetlerini düşürdü. Ayrıca soğuk montaj sırasında mekanik hasar oluşmadığı için yeni monte edilen rulmanların hizmet ömrü çok daha uzun.
Eğitim için oldukça az yatırım gerekti; NSK montaj aletleri ise birkaç hafta içerisinde kendisine harcanan parayı çıkarttı.

1) Uzman rulman sökme aletleri her bakım departmanının standart ekipmanları arasında olmalı


Eğitim ve kaliteli araçlar rulman hizmet ömrünü uzatıyor

2) NSK montaj alet seti verimli olmasının yanında rulmanların hassas bir şekilde soğuk monte edilmesini sağlıyor

 

Eğitim ve kaliteli araçlar rulman hizmet ömrünü uzatıyor

 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers