www.endustriweb.com
NSK

Ciddi sayıda sahte NSK rulmanına yetkililer tarafından el koyuldu.

Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde çok sayıda sahte NSK rulmanının yakın zamanda ortaya çıkması, endüstriyel makinelerin ve insanların, güvenliğini ve bütünlüğünü riske atmak isteyen suçlular karşısında tetikte kalma ihtiyacının altını çiziyor. Nisan 2022'nin sonuna doğru, polis tarafından yapılan (NSK’nın başlattığı) arama ve el koyma operasyonu, tahmini değeri 5 milyon € olan binlerce replika rulmana (%98’i endüstriyel tip) el konması ile sonuçlandı. Yakında bir mahkeme celbi alacak olan failler hakkında cezai ve hukuki dava sürüyor.

Bir asırdan fazla mühendislik mükemmelliğini sürdüren NSK’nın pazardaki kalite itibarı, kalpazanlar için hedef marka olmasına yol açtı. Buna karşın, şirketin Küresel Satış Sonrası Departmanı, dünyanın her yanındaki yerel otoritelerle yakın işbirliği içinde çalışarak şirketin marka imajını korumaya devam ediyor. Sahte rulmanlar, son kullanıcılarına yalnızca kaliteli ürünleri düşük fiyatlarla satın aldıklarını düşündürerek aldatmakla kalmaz, aynı zamanda erken ve potansiyel olarak tehlikeli arızalanma riski taşırlar.

Mevcut enflasyonist iklimde bütçe baskıları birçok rulman kullanıcısını karşı konulmaz pazarlıklarla alışveriş yapmaya itiyor, ancak bunlar genellikle çok daha yüksek maliyetlerle sonuçlanıyor. Düşük kaliteli sahte rulmanlar, beklenen hizmet ömürlerinden çok önce arızalanır, bazen felaketle sonuçlanacak pahalı sermaye varlıklarının ve insanların güvenliğini tehlikeye atacaktır. Hemen hemen her durumda, sahte rulman kullanımı, daha yüksek yaşam döngüsü maliyetlerine yol açarken, uzun vadede marka itibarına zarar verilmesine ilişkin maliyetlerden bahsetmiyoruz bile. Hakiki ile sahte arasındaki çalışma ömründe, 20 kata varan bir fark vardır, çelik kalitesi genellikle belirleyici faktördür.

Bazı rulman kullanıcıları ayrıca elektrik motorları, pompalar, dişli kutuları ve fanlar gibi ekipman onarımları için taşeronlar kullanarak sahteciliğe karşı savunmasızlıklarını artırır. Taşeronlar, riskleri anlayıp anlamadıklarını ve uygun kontrollere sahip olup olmadıklarını kontrol etmedikçe, bakım veya yenileme sırasında yanlışlıkla sahte rulman satın alabilir ve kurabilirler.

Sahte endüstriyel rulmanların tehlikelerine karşı kendinizi korumanız adına her zaman yetkili NSK distribütörlerinden satın alınmanız önerilir. NSK, yalnızca beklenen standartları karşılamak için gereken bilgi ve deneyime sahip olan ve NSK etik ve uyum politikalarına uygun hareket eden distribütörlerle çalışır. Kısacası, müşteriler yalnızca yetkili distribütörlerden satın aldıkları ürünlerde NSK ürün ve hizmetlerinin beklenen üstün kalitesini elde edebilirler.

Elbette, müşterilerin sahte bir rulmanı anlamalarına yardımcı olabilecek bazı açıklayıcı işaretler vardır. Gerçek olamayacak kadar iyi görünen bir fiyatın yanı sıra, yanlış logo, işaretler, markalama, çıkartmalar, hologramlar, barkodlar veya üretici kodları/tarihleri içeren ambalajlara dikkat edin. Ayrıca, rulmanın doğru parça numarası taşıyıp taşımadığını kontrol edin. Sahte rulmanların bir başka göstergesi de kötü işleme kalitesidir.

Daha fazla koruyucu önlem olarak, www.stopfakebearings.com adresinden ücretsiz WBA (Dünya Rulmanlar Birliği) uygulamasını indirebiliriz. NSK, WBA'nın önemli bir üyesidir ve uygulamanın diğer küresel rulman üreticileriyle birlikte geliştirilmesine yardımcı olmuştur. Rulmanların gerçekliğini doğrulamak için ambalaj üzerindeki barkodu taramanız yeterlidir. Bir NSK rulmanının kodu yoksa (henüz tüm ürünlerde yoktur), ancak sahtecilik şüphesi varsa, lütfen hemen NSK ile iletişime geçin.

Sahte rulmanlar piyasada nadir bulunsa da NSK'nın tavsiyesi net: optimum performans seviyeleri sağlayan ve rulman kontrolü ihtiyacını ortadan kaldıran, fabrikadan yeni çıkmış, orijinal, birinci sınıf NSK rulmanlarını teslim aldığınızdan emin olmak için yalnızca yetkili distribütörlerden satın alın.


Ciddi sayıda sahte NSK rulmanına yetkililer tarafından el koyuldu.
 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers