www.endustriweb.com
NSK

NSK, MCM ile sürdürdüğü 30 yıllık ortaklığını yeni projesiyle kutluyor

Başarılı mühendislik ortaklıkları; güven, yenilik, sınıfındaki en iyi kalite, teknik mükemmellik ve kapsamlı destek gibi birbirinden farklı faktörlere dayanıyor. Örneğin, bu yapı taşları NSK ile öncü takım tezgâhı üreticisi MCM Spa arasındaki 30 yıllık güçlü ortaklığın temelini oluşturuyor. Bu iki şirket, dünyadaki talaşlı imalat sektörüne bir dizi yenilik kazandırdı. Bu başarılı iş birliğinin sonucunda MCM, yeni geliştirilen dikey uç değiştirme hazneleri ve çoklu palet sistemleri için NSK'nin NH serisi lineer kılavuzlarını kullanmaya başladı.

NSK, COVID–19 salgınının neden olduğu zorlu koşullarda bile müşterilere ve iş ortaklarına destek sağlayarak başarılarını artırıyor. Seyahat ve yüz yüze toplantılarla ilgili kısıtlamalara karşın müşteri projelerinin aksamaması ve olası sorunların önüne geçmek için güçlü bir süreç yönetimi uygulanıyor. İlk ortak çalışmaları 1990'lara dayanan MCM ve NSK, bu son derece etkin ortaklığın sonucu geliştirilen teknik çözümlerle zamana meydan okuyor.

Açılımı Machining Centers Manufacturing olan MCM, 1978 yılında İtalya Piacenza'daki merkezinde faaliyete başladı. Şirketin ilk döner palet değiştiricili yatay merkezlemeli iş mili sadece bir yıl sonra piyasaya çıktı.

2014'te uluslararası RIFA grubunun bir parçası haline gelen MCM, on yıllar boyunca simgeleşmiş OEM'lerle başarılı ortaklıklar kurdu. Örneğin, 1980'lerde öne çıkan projeler arasında bir lüks spor araba üreticisi ve bir fren uzmanı ile hayata geçirilen işler yer alıyor. 1990'larda havacılık alanında faaliyet gösteren çok sayıda önemli şirket MCM çözümlerinin sağladığı yüksek performanstan faydalanmaya başladı.

Şirketin bugün bile ortaya koyduğu tüm bu projelerin merkezinde yenilik yer alıyor. MCM'in sunduğu önemli geliştirmelerden biri de 3 ila 12 metrelik X ekseni yapılandırmalarıyla sunulan Jet Five. Bu makine üstün çapak temizleme kapasitesi ile dakikada 40 metreye kadar besleme oranı sağlıyor. Jet Five, çapı 400 mm'ye kadar ulaşan freze bıçaklarıyla kesilmesi oldukça zor malzemelerden üretilen büyük bileşenleri bile işleyebiliyor.

Tüm MCM merkezlerinde dört eksen ve beş eksen seçenekleri sunuluyor ve frezeleme, döndürme, taşlama ve elektrikli sıyırma gibi çalışmalar yapılabiliyor. İş parçalarının, paletlerin ve aletlerin taşınması için kullanılan otomatik sistemler, bu serinin önemli bir parçasını oluşturuyor. Makineler tek palet, palet değiştirici, çok paletli sistem ile veya bir FMS'e (Esnek Üretim Sistemi) entegre şekilde yapılandırılabiliyor.

NSK Avrupa Endüstriyel Biriminde Uygulama Mühendisi Giampietro Mantica, "Geçtiğimiz 30 yılda NSK MCM ile omuz omuza çalışarak lineer hareket için gereken vidalı milleri, lineer kılavuzları ve bunlarla ilgili mühendislik desteğini sağladı," dedi. "Bu süreçte teknolojide sayısız yenilik ve değişiklik ortaya çıksa da, sektörün teknik zorluklarını aşmak ve MCM'in pazarda uzun süreli başarı yakalaması için fırsatlar sunma hedefi hiç değişmedi."

Bu yaklaşım, çok sayıda önemli takım tezgahının kurulumunda tercih edilen NSK'nin tedarikçi konumunu korumasını sağladı. Örneğin, 2020 yılında NSK'nin NH lineer kılavuzu (25'lik ve 35'lik) MCM'in dikey uç değiştirme hazneleri ve çoklu palet sistemlerinde kullanıldı. Bu tür uygulamalarda geniş ve ağır yüklerin, genellikle hızlı (dakikada 75 metreye kadar) ve güvenilir şekilde taşınması gerekiyor.

MCM'in geçen yıl COVID önlemleri eşliğinde NSK'nin Almanya Ratingen'deki Avrupa merkezini ziyaret etmesi bu son derece etkin, uzun ömürlü lineer kılavuzların seçilmesinde önemli rol oynadı. NSK'nin teknik ve ticari departmanları arasında örnek teşkil eden disiplinler arası iş birliği doğrultusunda MCM, NH serisi için ilk siparişlerini verdi.

NSK'nin yüksek kaliteli, düşük gürültülü NH lineer kılavuzları, özel olarak geliştirilen sabit bilya geometrisi gibi yenilikçi özelliklerin eklenmesiyle uzun hizmet ömrü dâhil olmak üzere birbirinden farklı pek çok avantaj sağlıyor. Buna ek olarak %30'a varan daha fazla dinamik yük kapasitesi önceki nesil ürünlere göre iki kat daha uzun yorulma ömrü sağlarken kendinden hizalama özelliği, iç yükleri en aza indiriyor ve hatalı hizalamaların düzeltilmesi için kolaylık sağlıyor. Bu ikinci özellik, MCM'in birden çok istasyonlu, çoklu palet işleme hatları geliştirdiğinde özellikle kullanışlı hale gelecek. Dahası, farklı teknik avantajlar sağlayan NH serisinin özel tasarımı sayesinde MCM gerektiğinde kılavuz rayları daha kolay birleştirebilecek.

NSK NH/NS serisi lineer kılavuzların birleştirilmesi ve kesimi Avrupa'da gerçekleştiriliyor, böylece kıtadaki siparişler müşterilere zamanında teslim edilebiliyor.

1) Önde gelen uçak motoru üreticisinin kullandığı tam entegre MCM Esnek Üretim Sistemleri. Fotoğraf: MCM


NSK, MCM ile sürdürdüğü 30 yıllık ortaklığını yeni projesiyle kutluyor

2) NSK NH/NS serisi lineer kılavuzlar, özel geliştirilmiş sabit bilya geometrisi gibi özellikler sayesinde uzun hizmet ömrü sağlıyor. Fotoğraf: NSK
 

NSK, MCM ile sürdürdüğü 30 yıllık ortaklığını yeni projesiyle kutluyor

 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers