www.endustriweb.com
NSK

Yalıtım malzemeleri üretim tesisi, NSK rulmanları sayesinde yılda 648.880 Euro tasarruf sağlıyor

İnşaat sektörü için yalıtım ürünleri üreten, pazarın lider üreticileri arasında yer alan firma, şerit testerelerinde tekrarlayan rulman arızalarının çözümünde yardımcı olması için NSK'ya başvurdu. NSK'nın müdahalesi ve buna istinaden sunduğu rulman ve keçe önerileri sayesinde tesis, 648.880 Euro'luk etkileyici bir yıllık tasarruf elde etti.

İnşaat sektörü için yalıtım çözümleri üreten firma kısa bir süre önce yeni bir otomatik üretim hattının devreye alınmasını tamamlamıştı ve yatırımının sunacağı faydaları dört gözle bekliyordu. Bununla birlikte, üretim hattının üç şerit testeresinin bıçak kılavuz silindirleri üzerindeki rulmanların tekrarlayan arızaları nedeniyle üretimde birtakım aksaklıklar ortaya çıktı.

Durum gittikçe kötüleşmeye başladı ve kısa süre sonra rulmanların günlük olarak değiştirilmesi ihtiyacıyla birlikte daha kritik bir hale geldi. Bazen bıçak kılavuz silindirlerinde kullanılan rulmanlar sadece üç saat dayanıyordu, bu da maliyetli duruş sürelerine neden oluyor ve daha fazla bakım ihtiyacını ortaya çıkarıyordu. Hatta bazı rulman arızaları, testere bıçaklarının hasar görmesine neden oluyordu.

Şerit testere üreticisi adına arızaların kök nedenini belirlemede ve bu soruna yönelik çözümler sunmada yardımcı olması için NSK ile iletişime geçilerek yardım için talepte bulunuldu. NSK’nın görevlendirdiği mühendislik ekibi, müşterinin tesisinde arızalı rulmanlara yönelik kapsamlı bir analiz gerçekleştirerek uygulamayı yerinde inceledi. Bu inceleme faaliyeti sonucunda, rulman arızalarının kirletici maddelerin girişinden dolayı meydana geldiği tespit edildi ve buna çözüm olarak NSK'nın patentli tam temaslı sızdırmazlık mekanizmasının kullanıldığı, yüksek performanslı DDU keçeli sabit bilyalı rulmanlar önerildi. Temaslı keçe tasarımı, toz ve su dahil olmak üzere tüm kirleticilere karşı maksimum koruma sağlarken aynı zamanda, gres muhafazası da sağladı.

Deneme işletimi sonucunda, rulman ömründe önemli bir iyileşme olduğu görüldü. Daha önce bıçak kılavuz silindirleri üzerinde kullanılan rulmanların yaklaşık üçte biri her gün arızalanırken, tesis artık NSK rulmanlarını planlı bakım programına göre her 3-4 ayda bir değiştiriyor.

Üretim kesintilerinin, bakım işçiliğinin, rulmanları ve zarar gören testere bıçaklarını yenisiyle değiştirme ihtiyacının azalması sayesinde, yıllık 648.880 Euro maliyet tasarrufu sağlanıyor.

1) Fabrikanın şerit testerelerinin bıçak kılavuz silindirlerinde kullanılan rulmanlar her gün arızalanıyordu. Fotoğraf: Mr.1/Shutterstock


Yalıtım malzemeleri üretim tesisi, NSK rulmanları sayesinde yılda 648.880 Euro tasarruf sağlıyor
 
2) DU keçe teknolojisine sahip NSK sabit bilyalı rulman kesiti. Fotoğraf: NSK


Yalıtım malzemeleri üretim tesisi, NSK rulmanları sayesinde yılda 648.880 Euro tasarruf sağlıyor
 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers