www.endustriweb.com
Seco Tools

Yeşil Enerji, Seco'nun Emisyon Hedefine Planlanan Programdan Dokuz Yıl Önce Ulaşmasına Yardımcı Oluyor

ABD ve Hindistan'daki yeşil elektrik ve yenilenebilir enerji sertifikalarının bir araya gelmesi Seco'nun 2030 emisyon hedeflerine planlanan programdan dokuz yıl önce ulaşmasına ve işletme için maliyet tasarrufunun sağladığı ek faydaya olanak sağladı.


Seco'nun işlerini her açıdan daha sürdürülebilir hale getirmeye odaklanması, şirketin enerji gereksinimlerini kapsamlı bir şekilde gözden geçirmesine yol açtı ve Reynoldsville, Pensilvanya'daki tesisin tedarikçileriyle sözleşmelerini yenileme zamanı geldiğinde yeşil enerji ön plana çıktı. Yapılan çalışmalar, Reynoldsville'in Seco'ya yönelik küresel elektrik gereksiniminin yaklaşık %10'undan ve iklim etkisinin %19'undan sorumlu olduğunu göstermiştir, bu nedenle yapılan değişikliklerin şirketin küresel ayak izi üzerinde büyük bir etkisi olacaktır. Reynoldsville'deki Seco'da Genel Kaynak Kullanımından sorumlu Eric Sirianni, "CO2 ayak izimizi dengelememize olanak sağlayan yenilenebilir enerji sertifikaları (REC'ler) aldık," diyor.

"Süreç 2019 yılında başladı ve daha önce yalnızca en ucuz fiyattan elektrik almakla ilgileniyorduk. Lamba anahtarını açtığımız zaman elektriği nereden alırsak alsın güç gelecektir. Gerçekten bir örnek yoktu, bir sonraki sefer elektrik anlaşmaları yaparken yeşil enerjiyi aramamız istenmişti. Yeşil enerji daha pahalı ancak CO2 hedefimiz var ve çıkış noktamız bu oldu. %100'lük yeşil kredide sabit fiyat belirleyerek elektrik anlaşmaları yapabildik ve yine de fiyatı düşürüyoruz. İnsanlar bunu gördükten sonra farkına vardı," diye ekliyor Sirianni.

Yenilenebilir kaynaklar
REC'ler, bu kaynaklar başka bir yerde bulunsa bile şirketlerin yenilenebilir kaynaklardan gelen enerjiye yatırım yapmasına izin verir. Bir sonraki adım dünyanın dört bir yanındaki Seco tesislerinin, güneş panelleri ve jeotermal ısıtma yoluyla sahada elektrik üretimi gibi çözümleri araştırmaları olacak. Hindistan'ın Pune kentinde Dolaylı Tedarik Genel Müdürü olan Nagesh Shekhadar, "Herkes bu emisyon hedeflerine ulaşmak ve yeşil enerjinin kullanımını teşvik etmek için çalışmaya kendini adadı. Ayrıca REC'lerin haricinde şerit ışıklarımıza güç sağlamak için güneş panelleri de kurduk. Bu da üretimimizin yaklaşık %4'ünü kapsıyor," diyor.

Seco India tarafından kullanılan gücün büyük bir kısmı kömür gücü kullanan yerel elektrik şirketinden geliyor. Daha yeşil seçenek olmadığından, REC'ler kömür gücünün CO2 emisyonlarını dengelemek üzere satın alınmıştır. "Şu anda bazı noktalarda güneş enerjisi kullanıyoruz, daha fazla ve daha temiz enerji üretebilmemiz için rüzgar enerjisi olasılıklarını da keşfediyoruz. Hibrit çözümler üzerinde çalışmamız gerekiyor ve yeşil enerji tedariki arttığında, bunun fiyatı düşecek," diyor Seco India Genel Üretim Müdürü Atul Mohkhedkar.

Yeni olanaklar
Emisyon hedeflerine planlanan programdan yıllar önce ulaşılsa da Seco'nun elektrik satın alan müşterileri, kazandıklarıyla yetinmeyecektir. Daha temiz elektriğe yönelik yeni olasılıkları keşfetmeye devam edecektir. "Konumlarımızın her biri, her ay kullandıkları güç türünün analizini bize söyleyebilir ve bu, nerede olduğunuza bağlı olarak değişir," diyor Eric Sirianni. "Şirket açısından bakıldığında, yapılması gereken doğru şey budur. İlk tepki her zaman 'buna neden para harcamalıyız?' oluyor. Bu düşünce yapısına ulaşmak zordur ancak bir kez kavradıktan sonra çevreye yardımcı olmaya kim hayır diyebilir?"

İklim krizini ciddiye alan bir şirkette çalışmaktan memnun olan çalışanlardan da ek faydalar elde edilir. Nagesh Shekhadar "Çok güçlü, çok özel. Ailelerimiz, müşterilerimiz, dostlarımız, komşularımız bu tür bir şirket için çalıştığımızı görmekten memnun oluyorlar," diyor.


Yeşil Enerji, Seco'nun Emisyon Hedefine Planlanan Programdan Dokuz Yıl Önce Ulaşmasına Yardımcı Oluyor
Renewable Energy By Solar Panels At Seco Tools Pune India.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers