www.endustriweb.com
NSK

NSK vidalı miller, lens kenarlarında mükemmellik sağlar

Optik endüstrisinde faaliyet gösteren İtalya merkezli bir uzman, yenilikçi lens kesme makinelerinde NSK vidalı millerinin hassas ve kaliteli hareketinden yararlanıyor. MEI System tarafından üretilen makineler, son derece yüksek kalite ve maksimum üretkenliği garanti ederek en gelişmiş haddeleme teknolojileriyle optik üretim süreçlerinde devrim yarattı.

Çekici stili kusursuz görüşle birlikte sunan mükemmel lens kalitesi, tüketicilere görüş aracı sağlamanın ön koşuludur. 2000'li yıllardan bu yana MEI System, optik sektöründe kullanılan üretim süreçlerini dönüştürdü ve zamanla lens kesici sektörünü domine etmeye başladı. Optik sektörüne lens kenarları için haddeleme prosesini getiren ve eski taşlama konseptini alt üst eden de MEI Sistemiydi. Bergamo merkezli şirket tarafından geliştirilen ve mükemmelleştirilen yeni süreç, lens üretim hatlarının esnekliğini ve randımanını önemli ölçüde iyileştirerek, üreticilerin ve optik laboratuvarların, giderek daha talepkâr hale gelen optik pazarının gerektirdiği en karmaşık şekillerde bile son derece hassas ve kaliteli kesim yapmasına olanak sağladı.

İnovasyon verimi artırır
MEI System Küresel Operasyonlar Direktörü Daniel Ponti'ye kulak verelim: "Şirketimiz, araştırma ve geliştirmeye sürekli yatırım yapılması sayesinde sahip olunan yüksek inovasyon kapasitesiyle her zaman pazarın teknolojik lideri olmayı hedeflemiştir. Optik sektöründe faaliyet gösterdiğimiz 20 yılı aşkın sürede, tamamı lens üretim sürecinde fireyi en aza indirerek ve her müşterinin özel ihtiyaçlarını karşılayarak kalite sağlamaya yönelik olan birçok yeni konsept getirdik. Bu, bugüne kadar devam eden ve faaliyet kapsamımızı sürekli olarak genişletmemizi sağlayan bir süreçtir. Bugün artık sadece lensleri kesmek için en uygun teknolojiye sahip makineler tedarik etmekle kalmıyor, aynı zamanda kalite kontrol için entegre çözümler, müşteri üretim hatlarında akış analizi ve çoklu otomasyon ve optimizasyon çözümleri sunuyoruz. Bu ürünler, dünyanın en büyük lens üreticilerinden ve büyük bağımsız laboratuvarlarından yerel laboratuvarlara ve talep üzerine tüketiciye hızlı teslimata hazır gözlükler üreten mağazalara kadar hizmet verdiğimiz farklı türlerde müşterilere büyük avantaj sağlıyor.”

Karmaşık süreçleri basitleştirmek ve optik dünyasının giderek daha karmaşık hale gelen taleplerine çözüm bulan ilk firma olmak, MEI System'in yıllardır yol gösterici felsefesi olmuştur. Örneğin ünlü buluşları arasında, işleme sırasında lensleri kilitlemek için sarf malzemeleri (bloklar) kullanma ihtiyacını tamamen ortadan kaldıran 'No Block' sistemi bulunmaktadır. Sonuç olarak, kaynak, zaman ve maliyet açısından önemli tasarruflar sağlanmış ve üretim süreci önemli ölçüde düzene girmiştir.

Lider tedarikçilerden lider bileşenler
Şirketin referans pazarında teknolojik lider konumuna gelmek amacıyla MEI System, vidalı miller için NSK dahil olmak üzere tüm ana bileşenler için lider tedarikçilerden yararlanarak makinelerini kendi bünyesinde üretmektedir. Yüksek kesinlik ve hareket akışkanlığını garanti etmek için temel bir unsur olan NSK vidalı miller, makinelerin günümüzde lens yapımında kullanılan çeşitli malzemeler üzerinde en yüksek kalitede haddeleme yapabilmesini sağlar.

Sn. Ponti, "Teknik departmanımız, NSK markasını lineer hareket bileşenleri için bir referans noktası olarak kabul ediyor ve uzun süredir devam eden ilişkimiz, Japon çokuluslu şirketin arz ettiği ürünlerin mutlak kalitesine tanıklık ediyor" diyor. “Ancak, daha da önemlisi, iki şirket arasında kurulan ve teknik mükemmelliğin çok ötesine geçen güven ve ortaklık ilişkisidir.

NSK ile, tedarik zincirimizin gecikmelere veya kesintilere maruz kalmaması ve gereğinden büyük olmaması adına ihtiyaçlarımızı aylık kayan tahminler aracılığıyla uyumlu hale getirmemize olanak tanıyan çerçeve stok yönetimi anlaşmalarımız vardır.

Her iki şirkete de fayda sağlayan mükemmel sonuç, malzemelerin optimize edilmiş finansal taahhütle zamanında mevcut ve kullanıma hazır olacağından emin olmamızı sağlıyor."

Yeni pazarlara doğru
MEI Sisteminin getirdiği teknolojik çözümlerin büyük başarısı, şirketin uluslararasılaşmasına ve optik pazarındaki yeni alanlar için yeni çözümler geliştirilmesine ivme kazandırmıştır.

Halihazırda Amerika Birleşik Devletleri, Hong Kong ve Brezilya'da bağlı ortaklıkları bulunan MEI System, Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, Japonya ve Avustralya'da ofisler açarak küresel varlığını genişletmiştir. Bu strateji, şirketin küresel müşterilerine daha da yakınlaşmasına ve yeni geliştirme fırsatlarından yararlanmasına olanak tanımaktadır.

Teknolojik düzeyde araştırma ve geliştirmeye odaklanmaya devam edilmekte olup, bu da inşaat göz lensleri pazarı için yeni nesil makineler üretilmesinin yolunu açmaktadır. Şirketin çözümleri, haddeleme işleminin sadece konturu değil aynı zamanda lensin yüzeyini de tanımlamak için kullanıldığı bu işleme türünde devrim yaratacağını ve böylece tüketicinin istediği özelliklere göre doğru şekile uyarlanmış şeklin sağlanacağını vaat ediyor.

Sn. Ponti'nin açıklamasına göre, "İnşaat göz lensleri söz konusu olduğunda, haddeleme kalitesi ve hassasiyet gereklilikleri çok sıkı toleranslarla daha da ekstrem düzeydedir çünkü şekildeki en küçük kusur bile görme kalitesini olumsuz etkiler. Bu projelerde mühendislerimiz ayrıca döner hareketi doğrusal harekete dönüştürmek için NSK vidalı miller kullanıyor ve maksimum konumlandırma doğruluğu sağlıyor."

Bu, kendi alanlarında iki teknoloji lideri arasındaki güçlü ortaklığın
yeni pazarlara girebilecek yenilikçi çözümler geliştirilmesini ve büyümeyi nasıl desteklediğine dair bir başka güçlü örnektir.

1) 200 çalışan arasında teknisyenler, programcılar, tasarımcılar ve makine/konsept geliştiricilerin yer aldığı MEI merkezi, Milano yakınlarındaki Ponte San Pietro'da bulunmaktadır.


NSK vidalı miller, lens kenarlarında mükemmellik sağlar

2) Yenilikçi haddeleme süreci sayesinde MEI System'in makineleri, kompleks şekillerde dahi olağanüstü verim ve kalite her türlü lensi kesebilmektedir.


NSK vidalı miller, lens kenarlarında mükemmellik sağlar

3) MEI System, en büyük endüstriyel laboratuvarlardan bağımsız optik mağazalara kadar müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak için güneş lensleri, maskeler ve inşaat göz lenslerinin işlenmesine yönelik hızlı, güvenilir ve esnek makineler üretir.


NSK vidalı miller, lens kenarlarında mükemmellik sağlar
 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers