www.endustriweb.com
innodisk

Innodisk InnoAgent ile Ağ Üzerinden Erişilemeyen Sistemlere Müdahale Artık Daha Kolay

Yapay zekâyla nesnelerin interneti teknolojilerini bir araya getiren AIoT teknolojisi, gün geçtikçe daha fazla gelişiyor ve bu teknolojinin kullanıldığı sistemlerin günlük hayatımızda giderek daha kritik roller oynamaya başlamasıyla birlikte her zaman kullanıma hazır olmaları ve güvenilir araçlarla yönetilebilmeleri artık daha da kritik bir önem taşıyor.

Innodisk InnoAgent ile Ağ Üzerinden Erişilemeyen Sistemlere Müdahale Artık Daha Kolay

Innodisk, AIoT cihazlarına yeni bir soluk getiren InnoAgent’i, tam da bu nedenle geliştirdi. Bir donanım modülü olan InnoAgent, ağ üzerinden erişilemeyen (out-of-band/OOB) sistemlerin uzaktan yönetimini, sistem tamamen çevrim dışı ya da çökmüş olsa bile mümkün kılıyor.

OOB sistemleri uzaktan yönetme teknolojisi, genel olarak, sistem operatörlerine, yazılımı veya donanımı düzgün çalışmayan cihazları bile uzaktan yönetebilme ve idame edebilme imkânı tanıyor. InnoAgent, bu kabiliyeti, sistem ile kendisi arasında yer alan bağımsız bir UART, RS232 veya GPIO bağlantısıyla sağlıyor. Sistemin ağ bağlantısı herhangi bir nedenden dolayı kullanılamaz durumda olsa bile sisteme, InnoAgent ile olan bağımsız iletişim kanalı üzerinden ve uzaktan erişebilmek mümkün oluyor.

InnoAgent gibi bir çözüm kullanılmadığında ise bağlantı sorunları, sistemin kapanması veya işletim sisteminin çökmesi gibi durumlarda, sistemin kablolu ya da kablosuz ağlar üzerinden izlenmesi ve yönetimi imkânsız hale geliyor.

InnoAgent modülünükullanan sistemlerde, yazılımda veya donanımda bir sorun yaşansa bile Innodisk’in iCAP’ı gibi modülün üzerinde koşan uzaktan izleme programları sayesinde sistemle ilgili bilgilere erişilebiliyor. Ayrıca, modülün yerel ağ portunu kullanarak, sisteme uzaktan komutlar iletilebiliyor; örneğin, yeniden başlatma gibi komutlar verilebiliyor. Sorun yaşayan sistemlere yeniden başlatma ve benzeri komutlar verebilme kabiliyeti, sistemin bulunduğu yerde 7/24 esasında personel istihdam etme ihtiyacını da ortadan kaldırıyor.

InnoAgentmodülünün başlıca iki kullanım senaryosu bulunuyor. Bunlardan birincisi, modülün, sistemin üzerinde yer alan uzaktan yönetim çözümünün yedeği olarak kullanılması. İkincisi ise daha güvenli bir uzaktan yönetim için sistemin ağ bağlantısının kesilmesi ve uzaktan yönetimin, sadece InnoAgent üzerinden yapılması. Her iki kullanım senaryosunda da InnoAgent’in, aralarında uygulama programlama arayüzünün (API) de bulunduğu kapsamlı özellik seti ve entegrasyon seçenekleri önemli bir fark yaratıyor ve modülün, sistemlerle kolayca entegre olabilmesine olanak sağlıyor. InnoAgent, - 40° ile 85°C arası sıcaklıklarda çalışabiliyor; aynı zamanda EN61000-4-2 (ESD) elektrostatik boşalma koruması standardıyla (hava-15 kV, temas-8 kV) da uyumlu.

InnoAgent’i bu yılın ikinci çeyreğinde piyasaya sürmeye hazırlanan Innodisk, modülün alıcılarına uzun vadeli tedarik güvencesi de sunacak.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers