www.endustriweb.com
innodisk

Innodisk, Yeni İş Odağını Açıkladı: Uç Bilişim Yapay Zekâ Teknolojileri

Hedef, akıllı uygulamaların küresel çapta hayata geçirilmesi ve yaygınlaştırılması.

Innodisk, Yeni İş Odağını Açıkladı: Uç Bilişim Yapay Zekâ Teknolojileri

Innodisk,son yıllarda, yapay zekâyla nesnelerin interneti teknolojilerini bir araya getiren ve nesnelerin yapay zekası olarak da bilinen AIoT (Artificial Intelligence Internet of Things) teknolojisinin endüstriyel alandaki uygulamalarını yakından takip ediyor. Bu süreçte de binlerce müşterisine farklı akıllı uygulamalar için destek sağlıyor. Endüstriyel veri depolama ve gömülü çevre sistemleri konusunda küresel çapta lider bir şirket olan Innodisk, tüm bu çalışmalarının ulaştığı noktada, güncel iş stratejisini duyurmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyor: Innodisk, iştirakleriyle birlikte, uç bilişim yapay zekâ (edge AI computing) teknolojilerini, dünya genelinde tanıtmak ve yaygınlaştırmak için yoğun bir çalışma temposuna girecek.

Innodisk, yapay zekâ teknolojisinin, gelecekte sanayinin gelişiminde önemli bir rol oynayacağını; akıllı şehirler, akıllı araçlar, akıllı tıp, akıllı mağazalar, akıllı fabrikalar, enerji ve altyapıya yönelik yapay zekâ gibi uygulamaların küresel anlamda hayata geçirilmesini hızlandıracağını öngörüyor.

Innodisk Yönetim Kurulu Başkanı Randy Chien, şunları söylüyor: “Sanayinin, akıllı uygulamaların yaygınlaşmasıyla birlikte karşı karşıya kaldığı bulut bilişim maliyetlerinin azaltılması ve daha yaygın ve daha hızlı veri iletimi için yaşadığı baskı, ancak yapay zekâ teknolojilerinin hayata geçirilmesinin hızlandırılması ve yapay zekâ uygulamalarının potansiyelinin uygulamaya geçirilmesiyle azaltılabilir. Innodisk’in uç bilişim yapaya zekâ teknolojilerine odaklanmasının nedeni de tam olarak bu.”

Yapay zekâ teknolojilerinin kaydettiği hızlı gelişimi bir fırsat olarak değerlendiren Innodisk, üç temel konuyu; yazılım ve donanım entegrasyonunu, uzaktan yönetimi ve veri güvenliğini bir araya getirerek yeni ürünler geliştirdi. Innodisk, bu ürünleriyle dünya genelindeki müşterilerinin, yapay zekâ uygulamalarını optimize etme hedeflerini yakalamalarına destek olmayı amaçlıyor.

Bu doğrultuda Innodisk, özgün olarak geliştirdiği AI Suite yazılım geliştirme kiti (SDK) sayesinde yapay zekânın kullanımı konusunda kapsamlı bir çözüm de sunuyor. Donanım boyutunda ise Innodisk’in yeni ürünlerinden K26 SOM modülü, kullanımı karmaşık FPGA’ler (Field Programmable Gate Arrays / Sahada Programlanabilir Kapı Dizileri) için tak-çalıştır özellikli, entegre bir çözüm sunuyor. Ağ üzerinden erişilemeyen (out-of-band / OOB) sistemlere yönelik bir çözüm olan InnoAgent modülü, sistemlerin uzun zaman boyunca çalışmaz halde kalmasını önlüyor. InnoAGE ve InnoOSR katı hal diskleri (SSD) ise hem veri depolama hem de uzaktan yönetim işlevlerini bir araya getirerek cihaz yönetimi performansını arttırıyor. Innodisk ayrıca, dünyanın ilk M.2 10GbE LAN modülünüve sahadaki uç birimlerde yaşanabilecek aşırı sıcaklık değişimlerine de dayanıklı olan DDR4 Ultra Temperature modülünüde geliştirdi.

Innodisk’in yeni yapay zekâ stratejisi ve uç bilişim yapay zekâ teknolojilerine odaklanması, hem sanayiyi hem de şirketi daha üst noktalara taşıyacak ve Innodisk’in mümkün olduğuna inandığı şeylerin sınırlarını zorlayacak. Innodisk’in mesajı açık: Birlikte akıllı bir dünya inşa edeceğiz.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers