www.endustriweb.com
NSK

CMZ ve NSK: 25 yılı aşan teknoloji iş birliği

Dünyaca ünlü İspanyol torna tezgahı üreticisi CMZ , doğrusal hareket ve rulman uzmanı NSK ile 25 yılı aşan üst düzey teknoloji iş birliğinden övgüyle bahsediyor. Şirketin makineleri, taşlanmış bilyalı vidalar, lineer kılavuzlar ve süper hassas rulmanlar içeren NSK yeniliklerini içeriyor. Bu devam eden iş birliği ortaklığı, torna tezgahlarının yüksek performansı ve verimliliği sayesinde üretiminin %80'inden fazlasını ihraç eden CMZ'nin Avrupa'daki lider konumunu pekiştirmeye yardımcı oluyor.

CMZ, 75 yılı aşkın bir geçmişi olan torna tezgahı üretiminde aile tarafından işletilen bir ticari işletme ve teknoloji lideridir. Geçtiğimiz otuz yıl boyunca, şirketin teknolojik gelişimi yılda 500'den fazla makine üretmesine yardımcı olan NSK gibi dünyanın önde gelen tedarikçileriyle iş birliği ortaklıkları kurarak devam etti.

CMZ ve NSK arasındaki iş birliği 1996 yılında TBI serisi torna tezgahı üretimiyle başladı. Bu makine, harici bilyalı devridaim ve takım tezgahlarına uyarlanmış diğer birçok özellik sunan NSK bilyalı vidalarını kullanan ilk makineydi. CMZ kısa bir süre sonra NSK'nın şirketin torna tezgahları için en uygun teknolojiyi sunduğuna ikna oldu ve sadece NSK’nın bilyalı vidalarını kullanmaya başladı.

CMZ, 2000 yılında bir yandan servo kontrolünü içeren elektromekaniğe olan bağımlılığın ötesine geçen döner taret teknolojisinden dolayı önemli bir teknolojik atılım oluşturan TL serisi torna tezgahını piyasaya sürdü. CMZ ayrıca entegre bir motora sahip yeni bir torna başı tasarımının deneme üretimini de gerçekleştirdi.

Şirket; sağlamlığı artırmak ve kompakt bir tasarım elde etmek amacıyla, eksenel yüklerin etkisini azaltmak için BTR açısal temaslı bilyalı rulmanlar ile birlikte NSK çift sıralı silindirik makaralı rulmanları kullanmaya başladı. Bu karar, torna başının yüksek hızda güçlü performans sunma gereksinimini desteklemede geleceğe yönelik olarak atılmış son derece faydalı bir adım oldu.

NSK, yüksek hassasiyet elde etmek için minimum sıcaklık dalgalanmalarıyla maksimum performans sunması gereken pazarın en yeni nesil torna tezgahları için özel olarak yüksek performanslı SAĞLAM ÇUBUK ve BTR makaralı rulman serisini geliştirdi. Özel müşteri gereksinimlerine ilişkin talepleri karşılamak amacıyla, bu rulmanlar 30º veya 40º temas açılarında mevcut olup daha yüksek hızlar gerektiren uygulamalar için seramik yuvarlanma elemanları içerebilir.

CMZ torna başlıkları hassas bir montaj işlemi gerektirir. Şirket ilk temiz odasını 2000 yılında Zaldibar tesislerinde inşa etti ve o zamandan beri Seuner tesisinde ikinci bir oda ekledi. Temiz odalar içindeki özel hava arıtımı, sıcaklık ve bağıl nem kontrolü de dahil olmak üzere, bu tip torna başlıklarının doğru bir şekilde monte edilmesinin yanı sıra, ISO Sınıf 8 standardına uygun olarak toz ve partikülleri dışarı atmak amacıyla basınçlandırma işlemi için de vazgeçilmezdir.

CMZ'ye fayda sağlayan başka bir yenilik de takım tezgahı hassasiyeti ve hızında yeni standartlar belirleyen somun soğutmalı NSK vidalı milleridir. Ayarlanmış maliyet, kompakt tasarım ve sistem basitleştirmenin avantajları, içi boş milli soğutma tasarımıyla gelişir. Bu avantajlar ayrıca modern takım tezgahlarının temel bir gereksinimi olan mikron hassasiyetini korumak için yüksek hızlarda sıcaklık kontrolünü de destekler. Buna ek olarak, sistem etkili torna mili soğutmasını da kolaylaştırır.

CMZ, büyük ölçekli tornalama uygulamaları için TD serisi makineleri geliştirdiğinde, somun soğutmalı NSK bilyalı vidaları, daha çok tekrarlayan hareketler gerektiren ve ısı üretiminin tornalama işlemlerinde hatalara neden olabileceği eksenlere dahil etti. Bu tasarım sayesinde, CMZ ürün kataloğu bugün büyük ölçekli iş parçalarıyla daha yüksek hassasiyet seviyelerinde çalışabilen torna tezgahlarına sahiptir.

CMZ'de NSK'nın Japonya'daki teknik departmanlarla yakın teması sayesinde geliştirme ihtiyaçlarının tümünü karşılayabileceğine dair bir farkındalık var. Bu iletişim kanalı, kontaminasyona karşı koruma için özel sistemlere sahip makaralı lineer kılavuzlar ve en son bilyalı vida ve rulman çözümleri de dahil olmak üzere, CMZ'yi teknolojik yeniliklerden haberdar eder.

Piyasaya sürülen en yeni CMZ makineleri arasında, CMZ ve NSK arasındaki başarılı iş birliğini başarıyla gösteren bir model olan TTL serisi çift milli CNC torna tezgahı bulunmaktadır.

Yüksek verimliliğe sahip TTL modeli, döner taretler ve torna başlıkları arasındaki hareketlerin senkron motorlar tarafından sağlanan güçle birleşmesine izin verecek şekilde özel olarak düzenlenmiş NSK RA serisi makaralı doğrusal kılavuzlarını kullanır. Bu kapsamda NSK, bir makinenin işletim ömrü boyunca yağ uygulayan ve CMZ'nin beklentilerini karşılayan sürdürülebilir ve çevre dostu bir çözüme dönüştüren öncü K1 yağlama sistemini içeren bir dizi doğrusal kılavuz geliştirdi. Günümüzde şirket her yıl yaklaşık 100 adet TTL serisi torna tezgahı üretmektedir.

CMZ sürekli yenilik yapıyor. Örneğin, NSK'nın sürece yakından dahil olduğu dijitalleşme devam eden başka bir projedir. CMZ, torna milleri ve rulmanlar üzerinde dijital izleme ve veri toplama olanaklarını artırdı.

Sürdürülebilirlik, özellikle yağ tüketimi açısından da bir önceliktir. Bu kapsamda NSK çözümleri, yağ tüketimini önemli oranda azaltan, asla değiştirme gerektirmeyen koruma ve yağlama sistemlerine sahiptir. Buna göre, CMZ ve NSK, şirketin en son torna tezgahı tasarımlarında sarfiyatı en aza indirmeyi amaçlayan çeşitli çözümleri tartışıyor.

Son 25 yılı aşan dönemde hayata geçirilen tüm geliştirme projeleri gibi, NSK da CMZ'yi pazarın öncüsü olma hedefinde desteklemeye devam edecek. İki şirket arasındaki iş birliği ortaklığı, karşılıklı güven ve anlayış temeli sayesinde güçlüdür.

1) NSK çift sıralı silindirik makaralı rulmanlar, temiz oda koşullarında CMZ torna tezgahlarının millerine montaj için hazırlanıyor.


CMZ ve NSK: 25 yılı aşan teknoloji iş birliği
 
2) CMZ TD serisi torna tezgahları, daha hızlı ve daha hassas makineleri destekleyen somun soğutmalı NSK bilyalı vidaları kullanır.


CMZ ve NSK: 25 yılı aşan teknoloji iş birliği
 
3) CMZ TTL çift milli tornalar; döner taretler ve torna mili başlıkları arasındaki hareketi kolaylaştırmak için NSK RA serisi makaralı doğrusal kılavuzları kullanır.


CMZ ve NSK: 25 yılı aşan teknoloji iş birliği
 
4) Muhafazası olmadan gösterilen CMZ TTL serisi çift milli torna tezgahı

CMZ ve NSK: 25 yılı aşan teknoloji iş birliği

 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers