www.endustriweb.com
NSK

NSK’nın işmili rulmanları otomobil üretim fabrikasında güvenilirliği arttırıyor

Büyük bir otomobil motoru üreticisi, kesme sıvısının girişini önleyen, işmili üzerine monte edilen NSK keçeli rulmanlarını kullanarak, CNC talaşlı üretim merkezlerinin güvenilirliğini önemli ölçüde artırmıştır. Sonuç olarak, rulmanların yenisiyle değiştirilmesi, bakım işçiliği ve üretim kesintileriyle ilişkili maliyetlerde kayda değer ölçüde azalma ve tesisin yılda yaklaşık 191.000 Euro tasarruf sağlaması temin edilmiştir.

Otomotiv endüstrisi, yüksek hacimli üretim ve sıkı kâr marjlarıyla ünlüdür. Bu durum göz önüne alındığında, üretimde yaşanan aksaklıklar hem maliyetler hem de müşteri talebini karşılama kabiliyeti açısından ciddi zararlara yol açmaktadır. Büyük bir motor üreticisi, dik işleme merkezlerinde, rulmanların arızalanması sorunuyla karşılaştığında, acil olarak sağlam bir çözüm bulunması gerektiğini biliyordu.

NSK'nın uzmanlığına ve şirketin kanıtlanmış AIP (Katma Değer Programı) programına başvuran motor üretim tesisi emin ellerdeydi. NSK’nın AIP Süreç Haritası; belgelenmiş etütler, rulman durumu değerlendirmeleri, kritik rulman sorunlarının tespit edilmesi ve fotoğraf kayıtlarını da içeren raporların oluşturulması gibi temel faaliyetlere odaklanmaktadır.

Bu sürecin bir parçası olarak, NSK'nın arızalı rulman analizi, rulman keçelerinden içeriye doğru sızan soğutma suyundan (makinede işleme sırasında kullanılan) kaynaklanan yağlama hasarını gösterdi. Bunun üzerine NSK, keçeli eğik bilyalı rulmanlarının kullanımını önerdi. Bu yüksek hassasiyete sahip rulmanlar, dik işleme merkezleri de dahil olmak üzere birçok takım tezgahının millerinde kullanım için uygundur.

Özellikle, bu rulmanlar, mil performansından ödün vermeden (hız düşürülmeden) kritik öneme sahip koruma sağlayan temassız keçelerle donatılmıştır. Bu koruma, yağ geçişi olasılığını azaltırken, aynı zamanda yuvarlanma yolu ve bilya yüzeyi aşınmasını, ayrıca gürültü ve titreşimi de azaltır. Keçeli rulmanlar ayrıca sıcaklığın dengelenmesini destekler ve daha yüksek hassasiyetle talaşlı imalat işlemini kolaylaştırır.

Arızalı rulmanların daha uzun yağ ömrüne sahip rulmanlarla değişimi, arıza sayısında etkileyici bir şekilde %78 oranında azalma sağlayarak, motor üretim tesisi için yıllık 190.992 Euro maliyet tasarrufu sağladı.

AIP süreci kapsamında müşteri için daha da fazla değer sağlayan NSK, en uygun rulman montaj prosedürleri konusunda da eğitim verdi ve ilgili yatak bileşenleri için bir makine tasarım danışmanlığı hizmeti sundu.
 
1) NSK'nın keçeli eğik bilyalı rulmanları, büyük bir otomobil motoru üretim tesisinde talaşlı üretim hattında güvenilirliği önemli ölçüde artırdı


NSK’nın işmili rulmanları otomobil üretim fabrikasında güvenilirliği arttırıyor

 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers