www.endustriweb.com
HMS Industrial Networks AB

Robot aksesuarlarını tüm endüstriyel ağlara bağlamak

Robotların verimli çalışması için aksesuarlara ihtiyacı vardır. Ancak aksesuarları fabrika ağlarına bağlamanın en kolay yolu nedir? En kolay yol, RSP'nin de yaptığı gibi HMS Networks'ün hazır Anybus ürünlerini kullanmaktır.

Robot aksesuarlarını tüm endüstriyel ağlara bağlamak

Dünya çapındaki fabrikalarda çalışan endüstriyel robotların sayısı artmaya devam ediyor. Robotları verimli bir şekilde kullanmak ve üretkenliği en üst düzeye çıkarmak için ise şirketler robotların farklı görevleri yerine getirmesini sağlamak adına robotlara robot aksesuarları takıyorlar.
RSP, gerekli robot aksesuarlarını geliştirme, üretme ve kurma konusunda uzmanlaşmıştır. RSP yeni bir takım değiştirici serisi geliştirmeye başladığında, müşterilerinin beklentilerini karşılaması ve fabrika ağlarına bağlanabilen bir takım değiştirici sağlaması gerekiyordu. Ancak gerekli ağ teknolojisini geliştirmek, RSP'nin uzmanlığının dışında kalan karmaşık bir işti. Ne mutlu ki RSP ise HMS'den Anybus çözümleri buldu. HMS, fabrikanın ağıyla bağlantı sağlayan ve RSP'nin dünya lideri robot aksesuarları yapmaya odaklanmasını sağlayan bir Anybus iletişim ara yüzünün alet değiştiriciye yerleştirilmesine yardımcı oldu.

Robot System Products
Robot System Products (RSP), dünya çapındaki fabrikalarda kullanılan endüstriyel robot aksesuarlarının yapımında uzmanlaşmıştır. RSP'nin pazarlama müdürü Henrik Hofström, "Gücümüz, yaklaşık 20 yıldır endüstriyel robotlarla çalışarak elde edilen uzmanlık bilgisinde yatmaktadır" diyor. "Bu uzmanlık bilgisi, müşterilerimizin robot esnekliğini geliştirmesine ve üretkenliği artırmasına yardımcı olan sağlam, çok yönlü endüstriyel robot aksesuarları yapmamızı sağlıyor" diye de ekliyor.
RSP'nin ana ürün serilerinden birisi de takım değiştiricileridir. Bir robota bir takım değiştirici takılır ve robotun takımı hızlı ve güvenli bir şekilde değiştirmesini sağlar.
 


Robot aksesuarlarını tüm endüstriyel ağlara bağlamak

Robota takılı olan Moduflex takım değiştirici, robotun takımları hızlı ve güvenli bir şekilde değiştirmesini sağlar.

Değişim

Akıllı ve bağlantılı bir endüstri için gerekenler otomasyon sürecindeki her adımı etkiler. Bu nedenle RSP, ağır yükleri taşımak için özel olarak tasarlanmış yeni bir takım değiştirici serisi olan Moduflex serisini geliştirirken, zamana ayak uydurmaları ve otomasyon ağlarına bağlanabilen modern bir takım değiştirici sağlamaları gerekiyordu.
Ancak, gerekli ağ teknolojisini geliştirmek ne kolaydı ne de RSP'yi dünya lideri yapan şeydi. RSP Kıdemli Mühendisi Mats Thunell, "Endüstriyel ağ oluşturmada değil, robotikte uzmanız" diye açıklıyor. "Robot teknolojisine odaklanmayı sürdürmek istiyoruz, bu nedenle uzmanlık alanımızın dışında olduğu için şirket içi bir ağ çözümü geliştirmek için zaman ve para yatırmak istemedik. Neyse ki, Anybus ile her iki şirketin de iyi oldukları şeye odaklanmasına olanak tanıyan iyi bir çözüm bulduk: bizim için Robotik ve Anybus için ise ağ oluşturma.
Ancak ağ çözümünü açıklamadan önce, RSP'nin gereksinimlerini belirleyelim.

RSP’nin ağ gereksinimleri
Robotlar fabrika içinde serbestçe hareket eder, bu nedenle robot aksesuarları mümkün olduğunca kompakt ve kablosuz olmalıdır. Takım değiştiricinin kompakt formunu korumak için RSP, ağ teknolojisini takım değiştiriciye yerleştirmeyi tercih etti. RSP ayrıca, ağ protokolünden bağımsız olarak herhangi bir fabrika sistemine kolay ve güvenilir bağlantı sağlayan bir veri iletişim arayüzüne ihtiyaç duyuyordu.


Robot aksesuarlarını tüm endüstriyel ağlara bağlamak

Henrik Hofström (RSP) ve Samuel Alexandersson (HMS)

Anybus CompactCom
Anybus CompactCom tüm ağ gereksinimlerini karşıladı.

Gömülü tasarım
Takım değiştiricinin kompakt boyutunu korumak ve fazladan kablolardan kaçınmak için RSP, Anybus CompactCom B40'ı seçti. Anybus CompactCom B40, takım değiştiricinin baskılı devre kartına (PCB) takıldı.

Herhangi bir ağ
Tüm büyük Fieldbus veya endüstriyel Ethernet için bir CompactCom vardır ve bir CompactCom'u başka bir CompactCom ile değiştirmek kolaydır, bu da RSP'nin ağ protokolünden bağımsız olarak herhangi bir fabrika sistemine bağlanmasını sağlar. Henrik'in gözlemlediği gibi bu yeni pazarlara açılma olasılığının önünü açıyor. "PROFINET ile başladık, ancak tüm büyük ağlar için bir Anybus CompactCom olduğu için yeni pazarları hedefleyebiliriz."

Kolay ve güvenilir
Anybus CompactCom hazır gelir ve kurulumu kolaydır. Bu da yeni ürünlerin piyasaya sürülme süresini azaltır. Ödüllü Anybus NP40 endüstriyel ağ işlemcisi, CompactCom'un zorlu performans, güvenilirlik ve güvenlik gereksinimlerini karşılamasını sağlar.
"Anybus CompactCom olmasaydı Moduflex serisini bu kadar kolay geliştiremezdik," diye bitiriyor Henrik. "Anybus CompactCom harika bir ürün. Güvenilir endüstriyel ağ iletişimi sağlıyor ve kullanımı da kolay.”

Daha fazla bilgi için www.anybus.com veya www.robotsystemproducts.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers