www.endustriweb.com
Pilz News

Pilz, müşterilere ihtiyaca göre özel olarak hazırlanmış doğrulama sunar - Üç seviyeli emniyet doğrulaması

Tesis ve makinelerin emniyet doğrulaması için otomasyon şirketi Pilz tarafından sunulan hizmet yelpazesi artık ihtiyaca göre özel olarak hazırlanmaktadır.

Pilz, müşterilere ihtiyaca göre özel olarak hazırlanmış doğrulama sunar - Üç seviyeli emniyet doğrulaması

Makine üreticileri ve operatörleri artık üç farklı seviye arasından seçim yaparak, ihtiyaçlarına tam olarak uyan doğrulama kapsamını ve derinliğini seçebilir. Bu, tesis ve makinenin standartlara uygun tasarımı ve maksimum güvenlik için bireysel gereksinimlere göre uyarlanmış verimli bir hizmeti garanti eder.

Risk değerlendirmesi, emniyet konseptinin oluşturulması ve emniyet tasarımının ardından sistem uygulamasından sonra, emniyet doğrulaması, tesis ve makinelerin emniyetli şekilde devreye alınmasına yönelik son adımdır. Koruyucu önlemlerin doğru bir şekilde uygulanmasını ve emniyet sisteminin tamamen fonksiyonel olmasını sağlamayı amaçlamaktadır. ISO 13849, IEC 62061 ve IEC 61508 gibi uluslararası standartları temel almaktadır. Makine üreticilerinin veya operatörlerinin emniyet tasarımının doğru uygulandığını düzenli olarak onaylamaları gerektiğini belirtmektedirler.

Ancak, gereksinimler belirli bir uygulamaya bağlı olarak değişiklik gösterebilir: Halihazırda doğrulanmış tipte ek makineler içeriyor mu? Makinede sadece küçük değişiklikler mi yapıldı? Yoksa makinede karmaşık ve önemli değişiklikler mi yapıldı, bu nedenle CE işaretinin tekrarlanması mı gerekiyor? Her durumda hangi doğrulama düzeyi uygundur?

Müşteriye odaklanma
Pilz, kişiye özel doğrulama ile destek sağlar ve bu amaçla makine emniyeti hizmetleri yelpazesini genişletmiştir: Pilz Uluslararası Hizmet Grubu Başkan Yardımcısı John McAuliffe, "Şimdiye kadar doğrulamayı tam hizmet paketi olarak sunduk" diyor. "Bununla birlikte, bazı durumlarda, örneğin zaten iyi bir çalışma ilişkisine sahip olduğunuz üreticilerden makine satın alırken, aynı makineler zaten kurulu olduğunda veya mevcut makinelerde küçük değişiklikler yapıldığında, ölçeği küçültülmüş bir kontrol yeterli olabilir."

Kanıtlanmış yöntemlere ve doğrulama konusunda uzun yıllara dayanan uzmanlığa dayanarak, otomasyon uzmanı artık farklı kapsam seviyelerinde bağımsız emniyet doğrulaması sunmaktadır. Pilz, ilk kez makine üreticilerinin ve operatörlerinin ihtiyaçlarını bireysel olarak karşılayan bir doğrulamaya ve ilgili standartlara uygunluk onayına sahip olmalarını sağlıyor. Bu, uygulama sırasında daha fazla verimlilik anlamına gelir.

Üç özelleştirilmiş seviye
Seviye 1 doğrulaması, temel uygunsuzlukları vurgulayan temel bir kontrol içerirken, Seviye 2, özellikle fonksiyonel emniyet alanında daha kapsamlı bir inceleme gerçekleştirir. Bu, makinenin yeterli emniyet önlemleri sağlamasını garanti eder. Seviye 3 doğrulama hizmeti, CE uygunluğu için gerekli olan yoğun, ayrıntılı bir uygunluk kontrolüdür. Her üç seviyede de, makine üreticileri ve operatörleri Pilz uzmanlarının uzmanlık bilgisinden faydalanır.

Pilz emniyet doğrulaması hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz

www.pilz.com

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers