www.endustriweb.com
NSK

NSK rulmanları dünya standartlarında tasarım ve hesaplama yazılımlarında kullanılıyor

NSK, makina tasarımı üzerinde çalışan mühendisler için teknik hesaplama yazılımı geliştiren sektör lideri iki şirket olan MESYS ve KISSsoft'a makaralı rulman verileri sağlamaya başlayacak. NSK rulman verilerinin entegrasyonu, hızlı ve kolay rulman analizi yoluyla tasarım sürecini hızlandırarak rulman seçimi için harcanan süreyi azaltacak.

Tasarım mühendislerinden gelen taleplere yanıt olarak, NSK makaralı rulmanları, her ikisi de dünya çapında kullanımda olan KISSsoft® ve MESYS teknik hesaplama yazılımı programlarının ayrılmaz bir parçası haline gelecek. 2023 yılından itibaren mevcut olan verilerle, bu yazılım paketlerindeki NSK makaralı rulmanları seçme olanağı, müşterilere kolaylık sağlayacak ve müşteri memnuniyetini artıracaktır.

Çok uluslu Gleason Corporation'ın bir parçası olan KISSsoft AG, uluslararası standartlara uygun dişliler ve şanzımanlar gibi makina elemanlarının tasarımı, optimizasyonu ve doğrulanması için modüler hesaplama programları geliştirmektedir. Benzer şekilde, MESYS AG, özellikle vidalı miller, şaftlar ve daha fazlasını içeren makina elemanlarının boyutlandırılmasına odaklanarak, çeşitli makina mühendisliği projelerinde teknik hesaplamalar için yazılım geliştirmektedir.

NSK'nın sağladığı veriler başlangıçta sabit bilyalı rulmanlar, eğik bilyalı rulmanlar, silindirik makaralı rulmanlar, konik makaralı rulmanlar ve küresel makaralı rulmanlar olmak üzere beş rulman tipini kapsayacaktır. Yazılım kullanıcıları, NSK rulman bilgilerini veri tabanından çağıracak ve örneğin dişliler, mahfazalar veya miller ile ilgili teknik hesaplamalar yapacaktır. Kullanıcılar ayrıca rulmanların yüzey basıncı ve kullanım ömrü gibi faktörleri de belirleyebileceklerdir.

Daha da önemlisi, NSK, optimum makina tasarımı hesaplamalarının yapılmasını sağlamak için sunduğu verileri istediği zaman güncelleyebilir. NSK önümüzdeki dönemde diğer makaralı rulman türleri için de bilgi sağlayacaktır.
 
1) KISSsoft® veya MESYS yazılımı ile analiz için bir rüzgar türbini dişli kutusu tasarımı örneği
 


NSK rulmanları dünya standartlarında tasarım ve hesaplama yazılımlarında kullanılıyor
 
 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers