www.endustriweb.com
NSK

NSK, hizmet robotu uygulamaları için Active Caster ünitesini geliştirdi

Çok çeşitli yardımcı robot ve hizmet robotu uygulamalarında kullanıma hazır olan bu yenilikçi, çok yönlü hareket kabiliyetine sahip motorlu tahrik ünitesi, yaşlanan nüfus ve iş gücü sıkıntısı yaşayan ülkelere çok yakında yardımcı olabilir.


NSK, hizmet robotu uygulamaları için Active Caster ünitesini geliştirdi
NSK'nın Active Caster ünitesi her yöne hareket edebilir, ağır yükleri taşıyabilir ve eğimli yüzeylerden geçebilir.

NSK Active Caster tekerlek ünitesi, insanlara yakın mesafede kullanıma uygundur. Hizmet robotlarına entegre edilen akıllı, sessiz ve kompakt tasarıma sahip Active Caster üniteleri şu anda saha testlerinden geçmektedir ve kısa bir süre içinde dünyanın dört bir yanındaki iş yerlerinde kullanıma alınabilir. İnsanlarla etkileşime giren hizmet robotları, lojistik ve sağlık sektörü de dahil olmak üzere çeşitli sektörlere doğrudan faydalar sunan çok yeni bir alandır.

Örneğin hastaneler ve bakım tesisleri, hastaların iyileşmesine yardımcı olmak için çalışanların fiziksel olarak zorlayıcı birçok görevi zamanında yerine getirmelerini gerektirir. Bu tür çalışma ortamlarında Active Caster üniteleri, tıbbi malzemelerin taşınmasında kullanılan tekerlekli taşıma ünitelerini otomatik hale getiren, tıbbi malzemeleri taşıyan, sedyeleri hareket ettiren ve bu yoğun çalışma ortamlarında genel iş yükünü azaltan hizmet robotları olarak kullanılabilir.

Bu kabiliyet, yaşlanan nüfus ve iş gücü sıkıntısı yaşayan dünyanın dört bir yanındaki birçok yerleşik ekonomide hayati önem taşıyabilir. Bu tür yerlerde, Active Caster üniteleriyle donatılan yardımcı robotların ve hizmet robotlarının yakın gelecekte tekrarlanan ve manuel görevleri otomatik hale getirmesi gerekli olabilir ve böylece insanların daha yüksek değer sunan çalışma faaliyetlerine odaklanmasını sağlar.


NSK, hizmet robotu uygulamaları için Active Caster ünitesini geliştirdi
NSK Active Caster, cobot ve hizmet robotu uygulamaları için çok yönlü hareket kabiliyetine sahip bir motorlu tahrik ünitesidir.

Potansiyel uygulamalar açısından bakıldığında, örneğin sınırlı hareket kabiliyetine sahip insanlara yardımcı olmak gibi daha geniş bir uygulama kapsamı da mevcuttur. Bu kapsamda Active Caster üniteleri, insanların seyahat etmesini kolaylaştıran bir robot "bavul" bileşeni veya evin içinde bir şeyler taşımaya yardımcı olan, aynı zamanda yürüme desteği olarak da kullanılan bir tekerlekli taşıma arabasının bir parçası olabilir. Programlanabilir yürüme desteği ünitesinin görevi tamamlandıktan sonra bir kenara çekilebilir ve gerektiğinde geri dönebilir, böylece kullanıcının üniteyi ulaşabileceği bir mesafede tutma konusunda endişelenmesine gerek olmaksızın kullanıcıya daha fazla alan sağlar.


NSK, hizmet robotu uygulamaları için Active Caster ünitesini geliştirdi
NSK Active Caster üniteleri, tekerlek başına iki motora sahiptir.

Mevcut durumda NSK Active Caster ünitesinin düz olmayan zeminler, halılar, tümsekler ve eğimler gibi çeşitli yüzey özelliklerine sahip bir laboratuvarda tekrarlanan işletim testleri devam etmektedir. Ekip, ürünün en zorlu arazi koşullarında bile her yönde hareketi kolaylaştırmasını, ağır yükleri taşıyabilmesini ve eğimli yüzeylerden sorunsuz bir şekilde geçebilmesini temin etmeyi amaçlıyor. Active Caster üniteleri, tekerlek başına iki motora sahip olup yönlendirme ve hareket kabiliyeti, tekerleklerin dönüş hızlarının farklı olması sayesinde kontrol edilmektedir. NSK’nın geliştirme mühendisleri, NSK'nın rulman ve yağlama teknolojisindeki güçlü yönlerini uygulayarak tasarımı geliştirmeye devam edecektir.

Maliyet-performans oranının dengelenmesi, geliştirme sürecinin temel odak noktasıdır. Ekip esas olarak bu hedefe ulaşmak için birçok araştırma ve geliştirme çalışmasından elde edilen teknolojiyi ve teknik bilgiyi (know-how) kullanıyor.

NSK, 100 yılı aşkın bir süredir rulman üretimi gerçekleştirmektedir ve bu faaliyet şirketin yardımcı robotlar ve hizmet robotları gibi ileri teknolojiye sahip alanlarla yakın bağlar kurmasına yardımcı olmaktadır. NSK, önceki birçok projede olduğu gibi Active Caster projesi kapsamında da müşterileriyle yakın iletişim kurmaya, aynı zamanda sektöre ve topluma değer katan çözümler geliştirmek için üstün gayret göstermeye devam edecektir.

 



  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers