www.endustriweb.com
HENGSTLER

ACURO® AX73, Hengstler’in ATEX standartlarındaki mutlak değerli döner enkoder ürün yelpazesini tamamlıyor

Yeni Hengstler ACURO® AX73, kurulum kolaylığı, yüksek hassasiyet ve kompakt ebatlar gibi özellikler sunan birinci sınıf bir optik bir enkoderdir. Ayrıca, AX73’ün gelişi ile şirketin kapsamlı ATEX standardındaki optik ve manyetik mutlak döner enkoder ailesi de tamamlanmış olmaktadır. Ekipman tasarımcıları artık birçok tehlikeli ortam bileşeni için eşi benzeri görülmemiş bir seçim yapma şansına sahipler.

ACURO® AX73, Hengstler’in ATEX standartlarındaki mutlak değerli döner enkoder ürün yelpazesini tamamlıyor
Image1.jpeg başlığı: Yeni Hengstler ACURO® AX73 hassasiyet veya pürüzsüz hızda regülasyon gerektiren ATEX standardındaki uygulamalar için idealdir.

Tehlikeli ortamlarda kullanılacak ekipmanların geliştirilmesinde doğru sensor seçimi önemli bir rol oynamaktadır. Burada patlamaya karşı koruma öncelikli olarak değerlendirilmekte olup Hengstler ACURO-AX73 gaz ve toz geçirmez ekipmanlara ilişkin ATEX ve IECEx sertifikasyonu taşımaktadır. Buna ek olarak, bu gelişmiş optik enkoder, vinçler, matkaplar ve diğer petrol ve gaz sanayi ekipmanlarının yanı sıra boya fabrikaları, petrokimya tesisleri, şişeleme fabrikaları ve değirmenler gibi uygulamalarda özellikle fayda sağlayan birçok özellik sunmaktadır.

AX73’ün kablo yönlendirmesinin ve nihai enkoder kurulumunun ayrı adımlarda gerçekleştirilmesine olanak sağlayan bağlanma konsepti sağladığı başlıca avantajlardan biridir. Bu da kablolama önceden yapılacağı için kurulum sırasında kayda değer miktarda para ve zaman tasarrufu sağlamaktadır. Kablonun kolaylıkla çıkarılması ve yedek enkodere bağlanması sayesinde acil durum hizmeti daha hızlı bir şekilde tamamlanabilmektedir. Birçok petrol ve gaz platformu 40 m veya daha fazla uzunluğa sahip ağır ve taşıması zor kablolar kullandığından, AX73’ün tasarımı toplam mülkiyet maliyetlerini (TCO) düşürmeyi hedefleyen müşteriler için cazip bir teklif sunmaktadır.

Bir diğer bakım kolaylığı yenliği ise kanca bağlantısı için yalnızca iki adet vidanın kullanılmasıdır. Diğer birçok enkoderde altı ve hatta sekiz adet vida kullanılmakta olup yetersiz düzeydeki korozyon koruması bu ünitelerin sökülmesini çok zorlaştırmaktadır. Bunun yerine toz, su ve korozyona karşı koruma sağlamak amacıyla AX73’te özel patentli vidalar kullanılmaktadır.

ACURO® AX73’ün doğal hassasiyeti de onun bir diğer faydalı özelliğidir. Optik tarama sistemi, hassasiyet ve pürüzsüz hızda regülasyon gereken durumlarda yüksek kesinlikte, 22-bit çözünürlükte sensor sinyali sağlamaktadır. Bununla birlikte, kesinliğine rağmen bu enkoder etkileyici düzeydeki şok, vibrasyon ve harici manyetik alan direnci ile sağlam bir tasarıma sahiptir. Ayrıca, bu ünite paslanmaz çelik kasası sayesinde kullanıcılara IP67 sınıfı koruma sağlamakta ve -40 ila +70°C ex-bağlantılı ortam sıcaklığı sunmaktadır.

76 mm’lik gövde çapı ile AX73her ne kadar geçen sene Hengstler tarafından sunulan AX65’in ‘ağabeyi’ gibi görünse de hala rakip firmaların ürünlerinden daha küçüktür. Bu da yerden tasarruf sağlayan çözümler arayan sistem tasarımcıları için oldukça değerli olacaktır. Hemen kullanılabilir olan AX73, SSI, BiSS-B, BiSS-C ve Profibus arayüzleri ile birlikte sipariş edilebilmektedir.

AX73’ün gelişi Hengstler’in ACURO®-Xproof mutlak şaft enkoder ürün grubunu tamamlanmıştır. Yeni ürünler olan AX73 ve AX65, özel montaj sistemi sunmakta olup aynı zamanda AX70 ve AX71 mutlak enkoderleri ve bunlara ek olarak entegre kabloları ile birlikte RX70 ve RX71 şeklinde artan çeşitleri de mevcuttur.

ACURO<sup>®</sup> AX73, Hengstler’in ATEX standartlarındaki mutlak değerli döner enkoder ürün yelpazesini tamamlıyor

Image2.jpeg başlığı: AX73’ün gelişi ile Hengstler’in ATEX-standardındaki mutlak döner enkoder ürün ailesi tamamlanmıştır.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers