www.endustriweb.com
Control Techniques

Control Techniques & Leroy-Somer, Hollanda balıkçılık sektörünün önemli kazanımlar elde etmesine yardımcı oluyor

Control Techniques & Leroy-Somer yakın zamanda MDV-1 “Immanuel” adlı yeni tip bir teknenin inşasına katkıda bulunarak önemli bir balıkçılık sektörü projesinin tamamlanmasına yardımcı oldu.

Control Techniques & Leroy-Somer, Hollanda balıkçılık sektörünün önemli kazanımlar elde etmesine yardımcı oluyor
Kullanılan çözüm bir dizi Unidrive M değişken hızlı sürücü ile birlikte motorlar, transformatörler, fren rezistörleri, redresör birimleri ve jeneratörlerden oluşuyor.

MDV-1 “Immanuel”, Ana Plan Sürdürülebilir Balıkçılık Vakfı (MDV) için Hollandalılar tarafından inşa edilen 30,2 x 8,6m “twin-rig” bir balıkçı teknesi. Geleneksel teknelere kıyasla bir dizi önemli yenilik içeriyor. Bunların en önemlisi hem yakıt tüketiminde hem emisyonlarda (CO2/NOx) bu teknenin %80'e varan oranlarda tasarruf sağlaması.

Hollanda balıkçılık sektöründe yenilikçiliği özendirmek için 2012 yılında kurulan MDV'nin bu projedeki amacı, itici güç sistemi dahil her alanda etkinlik iyileştirmeleri bulmaktı. MDV-1 “Immanuel” 'in itici güç sistemi, değişken hızlı bir jeneratör ve DC-bus içeren dizel-elektrik bir sistemdi.

Yeni tasarım 800 ile 1200 rpm arası hızlarda jeneratörü son derece etkin bir şekilde çalıştırma fırsatı sunuyor ve bu tasarım sayesinde tekne AC durumunda üç jeneratör (normal olarak ikisi çalışır) yerine iki jeneratörle (biri çalışır) donatılabiliyor. Daha büyük olan jeneratör (500kW) yol alırken ve balık tutarken kullanılıyor; daha küçük olan ise (117kW) aslen acil durumlarda kullanılıyor ve tekneyi daha düşük hızda karaya döndürebiliyor .

Yeni sistem ana pervane için geleneksel bir dizel motoru yerine 400kW gücünde su soğutmalı bir kalıcı mıknatıs motoru (120 rpm) kullanıyor. Daha etkin olmanın yanı sıra, motorun avantajları arasında, şanzımanlı bir vites kutusu gerektirmediği için boyutlarının daha küçük olması da var.

Dahası, darbe yüklerinin motor kontrolörü tarafından elektrikli olarak emilebilmesi jeneratörün daha istikrarlı ve enerji etkinlikli olmasını sağlıyor, daha az motor gürültüsü ve daha az vibrasyon olması ve bakım için hemen hemen hiç gerek olmaması anlamına geliyor.

Dört adet Control Techniques Unidrive M değişken hızlı sürücü itici güç motoruyla bir arada çalışıyor, bir diğeri döner transformatör için kullanılıyor, birer tanesi hidrolik pompa, boşaltma pompası, makine dairesi havalandırması, balık ambarı soğutma sistemi için, iki tanesi de darbeli balıkçılık (pulse fishing) ırgatları için kullanılıyor. Irgatların bir elektrik kablosunu istikrarlı bir germe kuvvetiyle (kopmadan) ama değişken dalga koşullarında salıvermesi ve geri çekmesi gerekiyor.

Tedarik edilen diğer ürünler arasında teknelerin elektrik sistemi için bir Leroy-Somer motor/jeneratör transformatörü, güç jeneratörü sistemi için bir fren rezistörü, ortak DC bus için redresör birimleri, çeşitli frekanslar için uygun olan 12 darbeli bir transformatör ve Leroy-Somer ana ve yardımcı jeneratörler de var.

Sürücü parçalarının yanı sıra, Control Techniques & Leroy-Somer mühendislik, dokümantasyon, test, kurulum, eğitim ve sürücü çalıştırma yazılımlarını– sadece PLC'den kontrol için değil, itici güç motoru ve döner transformatörün frekans kontrolörlerini yöneten uygulama yazılımlarını da – tedarik etti

Harmonik akım bozulmasını azaltmak için, mühendisler ayrıca 12 darbeli bir izolasyon transformatörü içeren bir elektrik sisteminin kullanılmasını önerdi. Kontrolörler ve jeneratörler arasında değişmek enstrümantasyonu etkileyen hiçbir elektrik sistemi müdahalesi olmadan geniş tabanlı yedek bir sistem olmasını garantiliyor.

Teknenin inşaatı planlara uygun olarak gerçekleşti ve MDV1 zamanında kullanıma girdi. Dahası, üzerinden sekiz ay geçtikten sonra balıkçılık rakamları başarılı görünüyor – tekne hem pisi hem dil balığı yakalamak için tasarlandı ve 850 kutu taşıma kapasitesi var. En önemlisi, enerji tüketimini kontrol eden ve gözleyen sistemler o kadar iyi çalışıyor ki, petrol fiyatları yüksek olduğunda bile MDV 1 para kazanabiliyor.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers