www.endustriweb.com
Control Techniques

Kalker Madeni, Leroy-Somer'inRejeneratif VSD Teknolojisinden Yararlanıyor

ABD'nin başlıca metal ve metal dışı madencilik şirketlerinden biri Leroy-Somer'in dinamik frenli Powerdrive FX değişken hızlı sürücüsünü (variable speed drive, VSD) kullanıyor. Ürün, şirketin kalker madenlerinden birinde yokuş aşağı bir konveyörde rejeneratif sürücü olarak kullanılıyor. Konveyörün mevcut sürücüsü kullanılamayacak kadar eskidiğinde tedarikçi olarak tavsiye üzerine Leroy-Somer seçildi.

Kalker Madeni, Leroy-Somer'inRejeneratif VSD Teknolojisinden Yararlanıyor
West Virginia'da Morgantown'daki merkezinden yönetilen ve üç kuşaktır özel bir şirket olan Greer Industries, zaman içinde çok çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren bir şirketler ağı haline geldi. Morgantown aynı zamanda grup şirketlerinden Greer Limestone'un çalıştırdığı dört kalker madeninden üç tanesinin de bulunduğu yer. Greer Limestone, 500 milyon ton kaliteli rezervleri bulunan son derece gelişkin bir madencilik operasyonu.

Günümüzde West Virginia'da kalker üretimi yılda 10 milyon tonu aşıyor ve Greer bu toplamın önemli bir kısmının üreticisi. Kalker, beton ve asfalt betonu üretiminde, metalurjide temizleyici olarak, çimentoda, tarımsal kireçte ve inşaatlar için agrega ve balastta kullanılan bir madde. En iyi kalite kalker, imalat sektöründe ve su arıtmada kaya tozu olarak ve kimyasal amaçlarla kullanılıyor.

Greer Elektrik Operasyonları Müdürü Jim Phillips şöyle diyor: “Konveyörler madencilik faaliyetimizin temel bir unsuru: müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun olarak kesintisiz bir şekilde kaliteli malzeme sunmamızı sağlıyorlar. Daha önce, Fincor DC sürücü içeren bir Saftronics sistemi kullanıyorduk, fakat çok eskidi. Servis ve yedek parçalara artık erişemez olduğumuzda, konveyör arızalarının ve üretim kaybının önünü almak için cihazı yenilemek gerektiğine karar verdik.”

Jim Parimuha'nın Leroy-Somer ürünlerini tavsiye etmesi üzerine, şirketin ününü duymuş olan Bay Phillips diğer imalatçıların ürünlerinden ziyade bu rejeneratif sürücü teknolojisini tercih ettiğini söylüyor.

Burada kullanılan ‘rejeneratif’ ifadesi, fren koşullarında motorun ve bağlantılı yükün mekanik enerjisini sürücünün elektrik enerjisine dönüştürme yeteneğini tarif ediyor. Bu elektrik enerjisi sonra AC güç kaynağına geri döndürülüyor (rejenere ediliyor). Kısacası, daha az net güç kullanımı daha düşük elektrik faturaları anlamına geliyor.

“Powerdrive FX sürücü bire bir eski sürücünün yerini aldı” diyor Bay Phillips. “Hatta Mayıs 2016'da taktığımız yeni sürücü eski sürücüye kıyasla programlanabilir mantık kontrolcümüzle (PLC) çok daha temiz bir bağlantı oluşturdu. Ayrıca yeni sürücü çok daha küçük.”

Leroy-Somer'in Powerdrive FX değişken hızlı sürücüsü kompakt bir rejeneratif sürücü çözümü sunuyor. En yeni kuşak kontrol teknolojisi sayesinde, bu sürücü mıknatıslı motorların sensörsüz kontrolü için çok uygun. Dahası, havada uçuşan parçacıkların girişine karşı nominal IP54 koruma sağlaması, Greer gibi madencilik sektöründeki müşteriler açısından sürücü için daha uzun çalışma ömrü anlamına geliyor.

Bay Phillips şöyle ekliyor: “Powerdrive FX sürücünün sağlamlığı ve güvenilirliği çok iyi ve Leroy-Somer'in sunduğu servis desteği gerçekten mükemmel. Gelecekte de bu şirketin ürünlerini kullanmayı kesinlikle düşünüyorum.”

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers